Combinația ideală pentru vară – iaurt cu nuci, ciocolată și afine

0
51

Stilul de viață sănătos este soluția pentru un sistem imunitar eficient și un echilibru între activitate și relaxare. Alimentația naturală hrănitoare este foarte importantă pentru creșterea rezistenței organismului, pentru stimularea imunității.

Una din cele mai grozave rețete de iaurt grecesc este cel care conține trei îngrediente ideale pentru a oferi energie corpului. Acestea sunt ciocolata, nucile și afinele.

Combinația ideală pentru vară - iaurt cu nuci, ciocolată și afine, Foto: platinym.livejournal.com

Iaurt cu nuci, ciocolată și afine – Reteta

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 400 g iaurt natural (cu conținut redus de grăsimi)
  • 50 g ciocolată neagră
  • miezul de 3-4 nuci
  • o ceașcă de afine proaspete.

Mod de preparare: se amestecă iaurtul natural cu ciocolata rasă și nucile mărunțite; se adaugă afinele deasupra și se servește imediat.

Acest desert este delicios, bogat în substanțe nutritive, energizant, vitalizant și sănătos pentru organism.

Iaurtul este tonic general, răcoritor, are vitamine din grupul B și este perfect pentru dieta de vară. Iaurtul reglează activitatea intestinală, normalizează digestia, tratează infecțiile provocate de bacterii, scade colesterolul rău din organism, reduce riscul de boli de inimă, de afecțiuni ale vezicii urinare, de alergii, candidoze, constipație, etc.

Afinele la fel ca și alte fructe de pădure (cum este de exemplu zmeura) are substanțe de tipul acidului valproic ce este un anticonvulsivant eficient în echilibrarea stării de spirit, în combaterea epilepsiei, depresiei, tulburărilor bipolare și afecțiunilor psihice. Afinele sunt o sursă importantă de vitamine (C și E), substanțe antioxidante, fitonutrienți, antaciani, substanțe flavonoide, minerale și fibre. Aceste fructe stimulează memoria, capacitatea de concentrare, cresc capacitatea de învățare, reduc riscul de boli cardiovasculare, deoarece conțin polifenoli cu antociani cu proprietăți puternice antiinflamatorii și antioxidante. Afinele normalizează glicemia, măresc elasticitatea vaselor de sânge, previn retenția de apă, combat radicalii liberi care pot crește riscul de boli cancerigene. Aceste fructe sunt bune pentru stomac, previn și tratează colita, gastrita, dizenteria, greața și vărsăturile. De asemenea, afinele elimină toxinele din organism, au elemente active cu proprietăți antivirale, antibacteriene, de combatere a infecțiilor din organism. Datorită vitaminei A, afinele mențin sănătatea ochilor, îmbunătățesc vederea, măresc acuitatea vizuală pe timp de noapte, mențin vitalitatea pielii, gingiilor, dinților, părului, ajută în consolidarea oaselor, antrenează activitatea creierului, contribuie la echilibrarea hormonală prin buna funcționare a glandelor endocrine, stimulează imunitatea organismului.

Ciocolata neagră protejează împotriva cancerului, arsurilor solare, îmbunătățește starea de spirit, normalizează nivelul de zahăr din sănge, toate acestea se datorează conținului de cacao care trebuie să fie de minim 70%. Ciocolata are substanțe flavonoide care protejează împotriva bolilor de inimă, aceste substanțe au proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și anticoagulante. De asemenea aceste substanțe flavonoide ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin la nivelul creierului și reduc riscului de boli grave de tipul demenței.

Nucile sunt fructe cu un conținut destul de mare de calorii dar care au numeroase vitamine (A, B, C și PP) dar și minerale, cupru, calciu, sulf, magneziu, zinc, potasiu. Aceste fructe sunt necesare organismului deoarece au proprietăți nutritive, laxative, antidiuretice, vermifuge, vitaminizante. Sunt un bun remediu în combaterea unor boli ca de exemplu: diabet, tuberculoză, paraziți intestinali, dermatoze, incontinență urinară, diaree, litiază urinară.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here