Corecția deviației de sept – operația care îți eliberează nasul și restabilește respirația nazală normală!

0
977
Corecția deviației de sept – operația care îți eliberează nasul și restabilește respirația nazală normală!

Afecțiunea de deviație de sept poate fi adesea ereditară sau poate fi dobândită pe parcursul vieții. Anumite leziuni suferite la nivelul nasului sau vicii de dezvoltare nazală sunt cauze ale unui sept nazal strâmb. Acest perete vertical împarte cavitatea nazală în două părți care sunt numite fose nazale. Partea dură a septului nazal este cartilaginoasă iar partea care il învelește este cea moale. La nivelul foselor nazale pot să apară blocaje datorită poziției septului nazal sau a unor pinteni osoși sau creste septale. Acestea afectează respirația pe nas în sensul că nu se face în mod corect deoarece fluxul de aer este restricționat.

Un sept nazal deviat poate să apară la 90% din populația adultă. Multe persoane au această afecțiune de natură ereditară deoarece provin din familii care au avut astfel de probleme la cavitatea nazală și, din păcate, diformitățile nazale sunt moștenite. Alături de faptul că această patologie este frecvent întâlnită la oameni mai prezintă și numeroase riscuri dacă nu este tratată corespunzător.

Deviația de sept poate restrânge cavitatea nazală pe o parte (de obicei pe cea dreaptă) sau pe ambele părți ale septului nazal. Simptomele principale sunt de respirație nazală realizată cu dificultate, umflarea cornetelor nazale, inflamarea mucoasei, necesitatea respirației orale compensatorii noaptea și sforăit, producerea apneei de somn, diminuarea mirosului, inflamația gâtului, apariția durerilor de cap, inflamației sinusurilor și a sângerărilor nazale.

Deviația de sept netratată a fost asociată cu sinuzitele cronice, otitele, senzațiile de uscăciune și arsură în gât, cefaleea, astmul bronșic, laringita. De asemenea, această afecțiune poate crea oboseală, irascibilitate, reducerea capacității de muncă fizică și intelectuală deoarece somnul nu mai este odihnitor, iar organismul este afectat de agravarea simptomelor.

Citește și:  Arta de a respira corect, cea mai buna reteta pentru a fi in forma, relaxat si sanatos

Având în vedere aceste aspecte, cei care bănuiesc că ar avea astfel de suferințe trebuie să facă un examen clinic pentru stabilirea diagnosticului. Acest lucru nu este dificil, este un examen ORL, endoscopic nazal și eventual unul radiologic. Prin urmare, fiecare persoană care sforăie și are simptomele prezentate mai sus poate avea o astfel de afecțiune, ceea ce presupune să ia în considerare intervenția chirurgicală care se efectuează sub anestezie generală și corectează deviația de sept.

În plus, prin operație se pot preveni complicațiile ce pot să apară dacă afecțiunea nu se tratează. Nu este suficient să se folosească medicamente decongestionante nazale sau substanțe vasoconstrictoare pentru a putea respira mai ușor, deoarece acestea dau dependență și nu rezolvă problema deviației de sept.

Intervenția chirurgicală are ca scop corectarea deviației de sept, a diformităților septale care afectează respirația. În fosele nazale sunt și niște structuri anatomice numite cornete care dacă nu sunt calibrate corect pot îngreuna de asemenea respirația alături de un sept deviat. Pacientului i se va face o anestezie locală sau generală și nu va avea cicatrici sau modificări ale formei exterioare a nasului după operație. Va sta în spital timp de 24 de ore, apoi va urma un program de odihnă la pat timp de o săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.