Cum te epilezi? Afla diferite metode de indepartarea parului de pe picioare

0
304
Cum te epilezi Afla diferite metode de indepartarea parului de pe picioare

Orice femeie doreste sa aiba o piele curata si neteda. In sezonul de vara cand se merge la mare, la plaja, femeile doresc sa poarte costume de baie si de aceea una din problemele care le preocupa este indepartarea parului nedorit de pe piele.

Cum te epilezi?

Pentru a alege modalitatea de indepartare a parului nedorit trebuie avut in vedere mai multi factori: starea de sanatate, obiectivul, atitudinea, obiceiurile si posibilitatile financiare. Daca se consulta un specialist, el va alege metoda cea mai eficienta tinand cont de caracteristicile parului si tipul pielii. De asemenea se pot combina diferite metode de indepartare a parului.

Epilarea cu ceara

Este o metoda destul de ieftina de indepartare a parului nedorit. Aceasta metoda este mai buna decat cea care presupune folosirea aparatului de ras, desi este mai dureroasa mai ales atunci cand firele sunt dese si in numar mare. Avantajul acestei metode este ca ofera un rezultat de durata, inlatura fierele de par din radacina, lasand pielea neteda pentru 15-30 de zile.

Avand in vedere faptul ca firele de par nu cresc din nou cu aceeasi viteza, la o anumita perioada dupa indepartarea lor unele vor aparea mai repede iar altele mai tarziu. Avantajul epilarii cu ceara este ca elimina cantitati mari de par deodata.

Metoda cu ceara fierbinte

Presupune incalzirea unei cantitati de ceara solida pana ce devine lichida, pentru a fi usor de intins pe piele, intotdeauna de-a lungul directiei de crestere a firelor de par. In momentul cand ceara se raceste fierele de par sunt incurcate in ea, gata de a fi inlaturate. Se aplica pe ceara benzi corespunzatoare si apoi se indeparteaza cu o miscare brusca, energica, in directia opusa cresterii firelor de par. Operatia este manuala si daca este realizata in mod corect va lasa pielea neteda.

Pentru calmarea pielii, la final aceasta se unge cu un ulei special ce are scopul de a indeparta si bucatelele de ceara ramase pe piele. Cand se foloseste aceasta metoda trebuie mare atentie cu temperatura de topire, care este in jur de 50ºC, sa nu fie prea ridicata pentru piele si astfel sa provoace arsuri si iritatii in momentul aplicarii ei.

Epilarea cu ceara fierbinte este recomandata pentru brate, picioare si piept.

Epilarea cu ceara la rece

Se face cu ajutorul unor benzi depilatoare care se aplica dupa o foarte usoara incalzire intre maini sau prin expunerea la caldura unui radiator. Aceasta metoda poate fi realizata de orice persoana acasa si nu prezinta riscul de iritare sau ardere a pielii. Rezultatul dat de aceasta metoda este mai putin bun decat cel cu ceara fierbinte, dar este recomandat pentru zonele mai sensibile ale corpului cum sunt: buza superioara, la subrat, zona inghinala.

epilare cu ceara rece

Inainte cu cateva zile de a se epila pielea se aplica o crema de exfoliere pentru a ridica firele de par crescute sub piele, astfel eliminarea lor se face mai usor. Cand firele de par sunt foarte lungi este recomandat sa fie taiate cu un foarfece, astfel ele sa nu depasesca 1 cm lungime. Inainte de a se aplica ceara, pielea trebuie curatata foarte bine, uscata, uneori se poate folosi si pudra de talc pentru a mari aderenta dintre ceara si piele.

Citește și:  Afla in ce consta meniul de 1200 kcal pentru 7 zile care te ajuta sa slabesti!

Vara, cand radiatiile solare sunt mari, cand se doreste o epilarea cu ceara este bine timp de 12 ore atat inainte cat si dupa tratament pielea sa nu fie expusa la soare. In cazul in care nu se poate evita expunerea la soare, pielea trebuie protejata prin aplicarea unei creme cu factor de protectie solara mare.

Pentru a se evita arsurile, ceara fierbinte se incearca aplicand o picatura mica pe brat. Pentru a se reduce durerea in momentul in care se trage banda cu ceara este indicat sa se mentina pielea foarte intinsa. Dupa epilarea cu ceara nu trebuie folosite parfumuri si deodorante pe baza de alcool timp de 12 ore, este indicata aplicarea unei creme hidratante. Pentru a se realiza o noua epilare cu ceara nu trebuie sa se astepte prea mult timp, deoarece daca fierele de par sunt prea lungi, epilarea este mai dificila si mai dureroasa.

Epilarea cu zahar

Indepartarea parului nedorit este una dintre cele mai populare servicii la care clientii apeleaza in saloanele de frumusete. Fata de metoda clasica apare si o metoda alternativa – epilarea cu zahar – care are o serie de avantaje.

  • Este o metoda mai putin dureroasa si mai ieftina.
  • Dupa aplicarea ei pielea ramane fina timp indelungat, iar parul care creste dupa cateva saptamani este mai fin.
  • Aceasta metoda este recomandata in special pentru picioare, pentru ca sunt mai putin sensibile.
  • Formula este 100% naturala, bazata pe zahar, apa si lamaie si nu contine alte elemente care sa irite pielea sau sa o inroseasca.
  • Procedura se realizeaza la temperatura corpului, astfel nu apar arsuri si nu se dilata vasele de sange.
  • Pentru a se obtine rezultate bune firele de par trebuie sa fie de 3-4 mm.

Pasta este inofensiva si naturala si poate fi obtinuta din urmatoarele cantitati: 2 cani de zahar, ¼ cana cu apa si 3 lingurite suc de lamaie – care se pun la fiert intr-un va si se amesteca pana se obtine o pasta maronie. Timpul pana cand se topeste zaharul este de 5-8 minute, cand pasta devine maro se ia de pe foc si se lasa la racit. Prin racire amestecul se intareste, cand are consistenta unui aluat se ia in mana si se framanta, cand este moale se aplica pe piele in directia de crestere a firelor de par si apoi se trage printr-o miscare energica in sens invers.

Ceara cu zahar

Ceara cu zahar are aceeasi compozitie, este mai vascosa si se aplica cu ajutorul unei spatule si apoi prin aplicarea unor fasii epilatoare se inlatura de pe piele cu tot cu firele de par prinse de ceara. Prin aceasta metoda se elimina celulele moarte de la suprafata pielii fara a se irita pielea.

In zonele unde raman fire de par se poate aplica din nou pasta (sau ceara) si se repeta procedeul. Urmele de zahar de pe piele se indeparteaza cu ajutorul unui prosop umed sau prin spalare cu apa, fara substante chimice speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.