Cum tratezi prin remedii naturiste tusea uscata?

1
1169
Cum tratezi prin remedii naturiste tusea uscata

Tusea uscata este o madalitate foarte obositoare prin care organismul reactioneaza la iritatiile de la nivelul cailor respiratorii. Astfel de iritatii actioneaza ca un stimul asupra terminatiilor nervoase si astfel prin intermediul receptorilor se transmit impulsuri spre creier. La randul sau creierul va transmite semnale spre muschi (ai diafragmei si de la nivelul abdomenului), ei se vor contracta in scopul expulzarii substantei iritante.

Medicii recomanda anumite medicamente pentru tratamentul tusei uscate insa in acest articol va prezentam o serie de remedii naturiste care tin de medicina traditionala populara. Avand in vedere ca in sezonul rece apar frecvent afectiuni care se manifesta prin tuse uscata puteti incerca unul din tratamentele naturale descrise mai jos in scop prevenitiv sau pentru vindecare daca deja senzatia de tuse a aparut.

Mierea de albine – Se amesteca sucul de la o lamaie cu o lingura de ulei de floarea-soarelui si 100 ml miere de albine. Dupa ce se amesteca bine pana se omogenizeaza se poate pastra intr-un borcan bine inchis ermetic. Tratamentul este foarte simplu: se serveste 2 lingurite din acest amestec de mai multe ori pe zi, pana ce tusea trece.

Infuzia de flori de musetel – Acesta este cel mai simplu si cel mai cunoscut remediu pentru tuse. Se realizeaza astfel: se pun 2 lingurite de flori de musetel la o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat timp de jumatate de ora, apoi se strecoara, se adauga o lingurita de miere de albine si se bea incet, cu inghitituri mici. Tratamentul se face in fiecare zi, pana dispare senzatia de tuse uscata.

Banana coapta – Se aleg doua banane mari, se coc la cuptor, se dau prin sita si se adauga putina apa clocotita si 1-2 lingurite de miere de albine. Se ia cate o lingurita de mai multe ori pe zi. Acest tratament este bun pentru vindecarea tusei si usor de realizat.

Ridichea neagra – Se aleg cateva ridichi negre sau una mai mare, se curata si se spala bine, se taie in bucatele destul de mari, se presoara zahar pe ele, se aseaza in tava si se coc la cuptor timp de 1,5-2 ore. Ridichea va lasa un suc concentrat care se va scurge din tava si se va strecura. Acesta este un adevarat medicament pentru tusea uscata. Este indicat sa se consume in cantitate redusa, cate 2 lingurite inainte de fiecare masa. Se poate pastra intr-un borcan cu capac, inchis ermetic.

Amestecul din lapte, miere de albine si ou – Se pune laptele la fiert, apoi se lasa putin la racit si se adauga o lingurita de miere de albine si un galbenus de ou crud. Se amesteca bine si se bea caldut de cateva ori pe zi. Acest tratament este foarte bun pentru tusea uscata. Indeparteaza senzatia de usturime, mancarime si contribuie la eliminarea usoara a secretiilor iritante.

cum tratam tusea seaca

Lamaia – Acest fruct este excelent contra tusei uscate. Este recomandat pentru adulti dar si pentru copii. Se fierbe o lamaie intraga in apa timp de 10-15 minute, apoi se taie in doua, se scoate miezul si zeama din coaja si se pun intr-un pahar. Se adauga o lingurita de miere de albine si se amesteca bine. Se ia cate o lingurita de mai multe ori pe zi, pana ce se termina toata compozitia. Acest tratament nu este recomandat femeilor gravide decat daca au acordul unui medic.

Citește și:  Rozaceea sau acneea rozacee – Cauze, simptome, tratament

Infuzia de cimbru – Se realizeaza astfel: se pune o lingurita de cimbru uscat la o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat 10-15 minute, se filtreaza si se bea pe parcursul zilei. Nu se bea mai mult de o cana pe zi. Infuzia se poate folosi si sub forma de gargara pentru calmarea durerilor de gat.

Cartofii fierti – Se aleg 2-3 cartofi, se curata de coaja, se spala si se pun la fiert in apa la foc mic. Dupa ce cartofii au fiert complet se fac inhalatii cu vaporii de la aceasta fiertura tinand un prosop pe cap timp de 10 minute. La fel de eficient este si tratamentul in care se aplica cartofi fierti calduti pe piept sau pe spate sub forma de cataplasme. Acestia se tin pe piele pana se racesc.

Siropul de usturoi – Se fierb 3 catei de usturoi in 400 ml apa timp de jumatate de ora, se filtreaza si se adauga 4 lingurite de miere de albine si o cescuta mica cu otet natural de mere. Se pune compozitia la foc mic si cand incepe sa fiarba se tine doar 2 minute sa clocoteasca. Se ia de pe foc, se lasa la racit si se pune intr-o sticla sau borcan si astfel se poate pastra mai mult timp la frigider. Pentru calmarea tusei se ia cate o lingurita pe zi, inainte de masa.

Cataplasmele cu usturoi – Se taie 2-4 catei de usturoi, se piseaza, se amesteca bine cu putin ulei de masline si se aplica pe piept. Apoi se acopera cu un prosop si se incalzeste cu o sticla cu apa fierbinte. Acest tratament este foarte bun pentru tusea uscata si se face oricand este nevoie, pe parcursul zilei.

Ceapa fiarta – Se pun 2-3 cepe la fiert in apa timp de o ora, apoi se filtreaza apa care este putin ingrosata, se lasa la racit si se bea incet, cate un pahar de 4-5 ori pe zi.

Decoct de tarate – Se adauga 1/2 kg de tarate de grau la 3 litri de apa clocotita, se lasa sa fiarba timp de 10 minute si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se filtreaza, se pune intr-un termos pentru a se pastra cald si se bea pe parcursul zilei. Pentru ca acest decoct sa aiba un gust mai placut se adauga putin zahar sau miere de albine. Tratamentul este recomandat pentru adulti dar si pentru copii.

Infuzia de macese – Macesele se pot cumpara de la plafar. Se adauga 2 lingurite de macese (fructe) la o cana de apa clocotita, se fierbe timp de 10 minute, se filtreaza si se bea o data pe zi. Macesele nu se taie in bucatele mici, fructele se fierb intregi.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, As avea doar cateva mentiuni. Ridichea neagra nu neaparat se pune in cuptor. Se poate curata, sterge si se face o scobitura in care se pune miere. Peste cateva ore siropul se bea inainte de masa, se 2-3 ori pe zi. Amestecul din lapte, miere si ou se poate inlocui cu lapte, miere, unt. Eficient sunt si inhalatiile cu eucalipt , cateva picaturi de Prospan pe baza de iedera. Acesta din urma se poate bea de 2-3 ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.