Cura cu nuci pentru creșterea rezistenței organismului și îmbunătățirea stării de sănătate

0
113
Cura cu nuci, Foto: fit-man.com

Nucile sunt cunoscute mai ales pentru proprietățile lor fortifiante pentru organism. Sunt fructe bogate în substanțe nutritive, recomandate copiilor și adulților pentru acoperirea diferitelor carențe din organism. Persoanele supraponderale trebuie să consume nuci cu moderație deoarece aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt bogate în calorii.

Cura cu nuci, Foto: fit-man.com

Nucile sunt recomandate persoanelor aflate în perioada de convalescență sau copiilor care suferă de anemie sau rahitism. Au proprietăți terapeutice excelente, ajută în perioada de creștere la copii, tratează parazitozele intestinale, afecțiunile glandei tiroide, teniaza, au efect hipoglicemiant (deci pot fi consumate și de diabetici).

Cura de nuci ajută în creșterea rezistenței organismului, scade nivelul de colesterol din sânge, oferă o cantitate de proteine, carbohidrați, grăsimi, acizi grași Omega-3, acid linolei și acid oleic, substanțe flavonoide, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K) și minerale (magneziu, sodiu, cupru, sulf, fier, potasiu, calciu).

Nucile au proprietăți antimicrobiene, vindecătoare, tonice, bactericide, antiinflamatoare, hemostatice, astringente, antihelmitice, remineralizante, mineralizante, vasodilatatoare și diuretice. Sunt benefice pentru prevenirea bolilor ficatului, rinichilor, tractului gastro-intestinal, bolile sistemului cardiovascular, anemiei, constipației.

Citește și:  Antioxidanții, protecție naturală împotriva stresului - Care antioxidanți reduc nivelul de stres din organism?
Carne de vită cu orez și nuci, Foto: calorizator.ru
Carne de vită cu orez și nuci, Foto: calorizator.ru

Cura cu nuci este simplă, se ține timp de 2 săptămâni. Dimineața se consumă 10 nuci care abia au fost decorticate din coaja uscată și lemnoasă. Acestea se mănâncă cu jumătate de oră înainte de micul dejun. La prânz se servește aceeași porție, se ronțăie aceste fructe pentru substanțe nutritive pe care le oferă și pentru normalizarea digestiei.
O altă gustare este salata de fructe sau salata de legume, verdețuri și nuci pisate deasupra.

Salată din nuci, dovlecel, ridichi, salată mixtă, brânză, asezonată cu maghiran, ulei de măsline, usturoi zdrobit, sare, piper negru și zeamă de lămâie
Salată din nuci, dovlecel, ridichi, salată mixtă, brânză, asezonată cu maghiran, ulei de măsline, usturoi zdrobit, sare, piper negru și zeamă de lămâie, Foto: forumonti.com

Sucul din mere, struguri și nuci are efect energizant. Se cojesc câteva nuci proaspete, se mărunțesc la mixer sau se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu suc din mere și struguri, realizat la blender.

Nuci și miere, Foto: narodnayamedicina.com
Nuci și miere, Foto: narodnayamedicina.com

Amestecul din nuci și miere de albine ajută în tratamentul disfuncțiilor sexuale, pentru îmbunătățirea rezistenței organismului, vederii, imunității, purificarea sângelui, reducerea colesterolului, tratamentul infertilității, anemiei, bolilor glandei tiroide și afecțiunilor sistemului nervos. Se ia câte o linguriță din acest amestec de câteva ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.