De ce ne simțim mai bine și mai relaxați când facem plimbări prin pădure?

0
668
De ce ne simțim mai bine și mai relaxați când facem plimbări prin pădure

În Japonia s-a dezvoltat o practică încă din anii 1980 numită Shinrin-Yoku sau ,,băi de pădureˮ. Specialiștii japonezi în medicină recomandă oamenilor să-și petrecă timpul liber la pădure sau în zone cu vegetație bogată deoarece acest lucru va îmbunătăți sănătatea organismului.

Prin această practică medicală sau terapie de pădure se pot obține beneficii pentru organism. Persoanele care fac plimbări în natură în zone cu păduri vii își pot restabili starea de sănătate a organismului și starea psihică, interioară.

Care sunt beneficiile pentru sănătatea organismului ale plimbărilor prin pădure

Dacă suferi de insomnie poți face mai des plimbări la pădure și vei vedea că te vei simți mai bine, somnul tău va fi liniștit și odihnitor. Faptul că nu reușești să dormi bine noaptea este un semn că organismul are nevoie de recreere. Mersul pe jos prin pădure te va ajuta să admiri vegetația din jur, să te relaxezi și să-ți îmbunătățești starea generală.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele cu ADHD se pot vindeca de această afecțiune prin ,,băile de pădureˮ, își pot crește capacitatea de concentrare și reduce simptomele de care suferă.

Toți oamenii sunt afectați de stres și pentru a scăpa de simptomele provocate de acesta trebuie să facă plimbări prin pădure în timpul liber. Natura și aerul curat îi ajută să se calmeze, să scape de stres și să aibă o stare de spirit bună.

Citește și:  Emoțiile pot fi contagioase – Cum să fii calm atunci când lucrurile sunt stresante?

plimbări prin pădure

Indiferent de vârstă sau de afecțiunile de care suferă, plimbările prin pădure ajută oamenii în recuperare, în creșterea imunității și chiar în combaterea unor boli grave (cum este cancerul). Pădurea te ajută să respiri mai bine, să-ți crești nivelul de energie, rezistența organismului.

Terapia de pădure este simplă și la îndemâna oricui, îmbunătățește capacitățile cognitive, puterea de concentrare și memoria, intuiția și gândirea devin mai clare.

Mersul pe jos prin pădure ajută la diminuarea nivelului de cortizol, care este hormonul stresului, astfel starea interioară va deveni mai bună. Cortizolul apare ca răspuns la stresul fizic și psihic, la lipsa de somn și la oboseală, la programul de muncă exagerat sau antrenamentul sportiv îndelungat.

Un alt beneficiu al plimbării prin pădure este scăderea tensiunii arteriale. Specialiștii spun că hipertensiunea arterială crește șansele unui atac cerebral cu 30-35%. Ei recomandă un stil de viață echilibrat, odihnă, relaxare, o alimentație corespunzătoare și sănătoasă.

Copacii secretă fitoncide – substanțe care cresc imunitatea organismului – și astfel acesta poate să lupte împotriva bacteriilor, virusurilor, microorganismelor și altor factori externi (ce pot să ducă la îmbolnăvire).

Orice om care merge în timpul liber să facă o plimbare prin pădure se va simți mai bine și mai fericit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.