Dieta și antrenamentul făcut de Daniel Craig pentru următorul film din seria James Bond

0
24
Daniel Craig pozând la bustul gol

Daniel Craig a încheiat recent filmările pentru filmul No Time to Die, care urmează să fie lansat la sfârșitul acestui an. Inițial, lansarea peliculei fusese programată pentru luna aprilie, însă a fost amânată datorită pandemiei cu Coronavirus.

Actorul care a interpretat rolul agentului 007 în ultimii 14 ani nu mai este însă la prima tinerețe: Craig a împlinit în aprilie vârsta de 52 ani!

Fanii peliculei s-au întrebat de ce nu apare următorul film al seriei, după ce ultima producție fusese lansată cu 5 ani în urmă. Deși britanicul în a invocat de mai multe ori presiunea psihologică, puțini știu că actorul s-a accidentat în repetate rânduri pe parcursul filmărilor:

 • În timp ce filma pentru Quantum of Solace, film lansat în 2008, Craig și-a rupt un cartilaj de la umărul drept în timpul unei cascadorii efectuate în aer, iar apoi și-a agravat problema atunci când a sărit printr-un geam într-o secvență filmată în Italia.
 • Pe parcursul peliculei lansate în 2012, Skyfall, actorul care interpreta rolul lui James Bond a suferit ruptură la ambele gambe, fiind silit să intre într-un program de refacere chiar în timpul filmărilor.
 • În Spectre, filmul lansat în 2015, agentul 007 a suferit o ruptură la ligamentele încrucișate ale genunchiului într-o scenă de bătaie. Craig i-ar fi cerut fostului wrestler Dave Batista să nu-l mai menajeze, iar acesta, a ascultat. Bond a aterizat greșit și s-a accidentat, însă nu i-a rămas dator actorului american, pe care l-a penalizat cu un pumn în nas.

Actorul care s-a bucurat de cea mai lungă carieră în cadrul peliculelor cu James Bond a mărturisit că inițial nu își dorea să mai joace în următoarea peliculă din franciză, din cauza repetatelor accidentări și a efortului necesar pentru realizarea unui astfel de film, însă ulterior s-a lansat convins de producători.

Daniel Craig a îmbrăcat deci, pentru ultima oară, costumul agentului 007. Bineînțeles, această despărțire nu putea să fie altfel decât perfectă, fapt pentru care actorul a făcut sacrificii enorme pentru a-i impresiona pe cinefili.

Dieta lui Daniel Craig pentru a juca rolul lui James Bond

Scopul principal al acestei diete este să reducă grăsimea și să mărească masa musculară, chiar și dacă prețul de plătit este reducerea carbohidraților, adică implicit și a energiei. Nu este neapărat cea mai sănătoasă dietă, dar se pare că este eficientă.

Daniel Craig renunță la mâncarea nesănătoasă (junk food) și ia suplimente proteice. Pe lângă asta, se lasă de fumat în această perioadă și consumă alcool cel mult de două ori pe săptămână.

Pregătirea pentru filmări include 5 mese zilnice, evitând supraalimentarea și cine a văzut ultimele filmele cu James Bond, s-a convins că dieta funcționează. Iată cum arată dieta unei zile:

 1. Mic dejun – 2 ouă poșate și 2 felii de pâine (integrală) prăjită
 2. Gustare – shake proteic sau fructe, nuci și semințe
 3. Prânz – piept de pui sau pește, alături de orez integral sau cartofi copți
 4. Gustare – shake proteic sau iaurt probiotic cu nuci
 5. Cină – pui, curcan sau pește, alături de broccoli, spanac sau alte legume verzi
Citește și:  Află de ce este bine să consumi regulat ciocolată neagră, care sunt beneficiile ei asupra inimii și circulației sângelui

Interesant este că Daniel Craig este pasionat de gătit. Faimosul actor britanic gătește des alături de soție. În 2011, în timp ce filma pentru Cowboys & Aliens, interpretând rolul lui Jake Lonergan, actualul Craig s-a apucat să gătească pentru câțiva colegi, însă a lăsat totul baltă după ce s-au strâns aproximativ 50 de persoane la rând.

Planul de antrenament al lui Daniel Craig pentru rolul din No Time to Die

Daniel Craig la sala de fitness

Să fii James Bond necesită multă energie, și dacă ținem cont și de vârsta înaintată a actorului, este evidentă că pregătirea trebuie să fie impecabilă.

Simon Waterson, antrenorul personal al lui Craig, i-a conceput un plan diferit de antrenament pentru pregătirea celei de-a cincea pelicule în care a interpretat rolul agentului 007.

În precedentele ediții, Craig își petrecea diminețile făcând exerciții cardio, urmate de o oră de exerciții cu greutăți, pentru ca apoi costumul să pice perfect pe corpul său, atrăgând atenția atunci când intra într-un cazino din Muntenegru sau din Monte Carlo – nu pentru a participa la vreun turneu organizat de Unibet, ci pentru a se duela cu un maestru al răului, care voia să distrugă lumea.

De această dată însă, antrenamentele s-au rezumat la numai 45 de minute pe zi și numai 5 zile pe săptămână, urmate de două zile de odihnă – zile în care efectua doar anumite exerciții de stretching sau practica înot.

 • Luni și Vineri – antrenament în circuit: diferite exerciții aerobice și de împins, cu greutăți moderate
 • Marți – piept și spate
 • Miercuri – picioare
 • Joi – umeri și brațe

În zilele de la mijlocul săptămânii, în care lucra anumite grupe de mușchi izolate, Craig executa 4 serii de câte 10 repetări, iar în zilele de luni și vineri, în care efectua antrenamentul în circuit, repetările puteau varia între 4 și 20. Totodată, odată cu apropierea zilelor de filmare, actorul mărea ponderea exercițiilor de cardio, în detrimentul celor de forță.

Vom putea vedea cu toții rezultatele acestor eforturi la sfârșitul acestui an, atunci când va fi lansat filmul mult așteptat de amatorii francizei James Bond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.