Sucul de lămâie natural ajută la detoxifierea organismului

0
39

Știați că sucul de lămâie poate ucide numeroși viruși? Dacă bei zilnic apă cu zeamă de lămâie te protejezi de bacterii, îți consolidezi sistemul imunitar, îți asiguri necesarul de vitamine și minerale pentru a putea lupta contra infecțiilor. Cei care trăiesc în zone cu epidemii de holeră sunt sfătuiți de medici să bea apă cu zeamă de lămâie deoarece această băutură este foarte sănătoasă, are proprietăți medicamentoase preventive. De asemenea, apa cu lamâie te protejează și de epidemiile de gripă, de febra tifoidă, ameliorează simptomele de răceală, durere de gât, boli infecțioase.

Suc de lămâie, Foto: healthyfoodstyle.com
Suc de lămâie, Foto: healthyfoodstyle.com

Sucul de lămâie ajută și în tratamentul rănilor, se spune că are proprietăți antiseptice. În combinație cu ulei de măsline ajută la diminuarea și prevenirea ridurilor, deci își are aplicații în cosmetologie. Clătirea părului cu apă și lămâie oferă strălucire podoabei capilare. Zeama de lămâie are efect bun asupra activității creierului, memoriei, puterii de concentrare, sprijină echilibrul mental, de aceea este recomandat elevilor, studenților care au de susținut examene. Ajută la scăderea în greutate și tratamentul multor boli. Poate fi diluată cu apă sau adăugată în sosuri și salate. Sucul de lămâie îmbunătățește starea generală de sănătate. Este recomandat în cazuri de litiază biliară, hepatită, dischinezie biliară, pancreatită, enterocolită, ateroscleroză, menține elasticității vaselor de sânge, normalizează metabolismul, scade riscul de accident vascular cerebral. Potolește senzația intensă de sete. Are vitamina C și P, dar și cantități mici de tiamină, niacină, riboflavină. Conține potasiu, fier, magneziu, calciu, sodiu, fosfor. Vitamina C și potasiul din lămâie sunt foarte importante pentru sănătate, scade riscul de îmbolnăvire. De asemenea limonenul este o substanță care ajută în dizolvarea pietrelor de vezică biliară. Se face tratament cu suc de lămâie, suc de morcovi, castravete și sfeclă de zahăr.

Pentru realizarea sucului de lămâie se aleg fructele care au coaja de un galben-închis pentru că nu sunt atât de acide. Nu se folosesc lămâile cu coaja tare sau sbârcită și nici fructele alterate. Pentru extragerea sucului se taie lămâia în jumătate și se folosește storcătorul de fructe. Sucul de lămâie se poate servi amestecat cu suc natural din alte fructe (mere, ananas, struguri) pentru ca gustul să fie mai puțin acru. De asemenea, sucul de lămâie poate fi diluat cu apă și îndulcit cu miere. Această combinație este perfectă pentru consolidarea sistemului imunitar al organismului și pentru scăderea în greutate (în cazuri de obezitate).

Un pahar cu apă în care s-a amestecat zeama de la o lămâie este recomandat să se bea în fiecare dimineață pe stomacul gol. Această băutură curăță organismul, ajută în detoxifierea acestuia și creșterea rezistenței la infecții. În plus, efectul diuretic este foarte bun, ajută în prevenirea dezvoltării infecțiilor la nivelul tractului urinar, iar acțiunea asupra intestinelor este deloc neglijabilă având în vedere faptul că este stimulat tranzitul intestinal, sunt digerate mai ușor grăsimile, este normalizată secreția sucului gastric, sunt ameliorate simptomele unor afecțiuni digestive, constipația, sughițul, greața, sunt eliminați viermii intestinali, toxinele și resturile nedigerabile.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ