În urma unui nou studiu făcut de cercetătorii în domeniu sănătății, aceștia au ajuns la o concluzie: dacă bei multă cafea neagră ai putea fi psihopat. Potrivit lor cofeina apare în cantitate semnificativă într-un pahar de cafea neagră iar oamenii care preferă gustul amar al acestei băuturi pot avea tulburări de personalitate, respectiv anumite trăsături psihopate.
Sondajul s-a făcut pe un număr de 953 de adulți, cu vârsta în jur de 35 de ani. Aceștia au consumat anumite alimente și apoi au răspuns la o serie de întrebări sau chestionare de personalitate, de atenție, memorie și vigilență. Rezultatele studiului au fost clare, adulții care au consumat băuturi amare au prezentat anumite trăsături negative de personalitate precum sunt:
- admirație patologică sau atenție excesivă față de propria persoană
- simptome patologice de agresivitate
- tendință spre cruzime sau de a chinui pe alții
- tulburări de caracter, comportament și afectivitate.
Cofeina apare în cafea dar și în cacao și ciocolată. Prin consumul mare de cofeină se distruge sănătatea organismului, apar simptome de nervozitate, insomnie, tremurături de mâini, dureri de cap și de stomac. Cofeina este un drog pentru organism, consumul lui trebuie redus neapărat pentru a-ți menține sănătatea corpului. Dacă se bea prea multă cafea se crește cantitatea de cofeină ceea ce va afecta negativ sistemul digestiv, ficatul și rinichii.
Cofeina în cantitate mare poate crea dificultăți de respirație, afectează inima și crește tensiunea arterială. Excesul de cofeină sau de cafea poate cauza stări de nervozitate și insomnie, poate crește riscul de incontinență urinară. De asemenea, dacă bei multă cafea devii obosit și iritabil, dar ai și stări depresive accentuate. Experții spun despre cofeină că este un factor ce contribuie la apariția osteoporozei deoarece afectează absorbția de calciu și vitamina D în organism.
De asemenea ea influențează absorbția vitaminei B care, dacă lipsește din organism, va duce la scăderea memoriei, apariția insomiei și a stărilor de nervozitate. Vitamina B este foarte importantă pentru sănătatea organismului, ea reglează metabolismul lipidic și asigură buna funcționare a sistemului nervos. Cofeina în exces poate afecta și starea de spirit a unei persoane, reduce nivelul de activitate mentală, creează o stare de oboseală accentuată în organism.
Întotdeauna, după un consum frecvent și prelungit, cafeaua creează dependență, este ca un drog. Dacă bei frecvent cafea poți suferi de: insomnie, dureri de cap și de stomac, urinări frecvente, stări de iritabilitate, creșterea presiunii intracraniene, diverse fobii, suspiciune, agresiune, sadism, narcisism, psihopatie. Pentru a fi sănătos trebuie redus consumul de cofeină desigur de cafea și urmată o alimentație adecvată.