Efecte secundare la apa minerala

0
754
Efecte secundare la apa minerala

In dorinta de a-si pastra starea de sanatate multi oameni au ales sa foloseasca apa minerala imbuteliata crezand in ideea ca aceasta este cea mai buna. Chiar daca apa provine de la izvoarele minerale trebuie amintite anumite efecte secundare la apa minerala care astazi nu mai sunt un secret.

Apa minerala are anumite componente care imbunatatesc starea generala a organimului, insa daca se bea apa in exces pe termen lung se pot crea anumite complicatii, mai mult sau mai putin grave. Cele mai afectate sunt persoanele care sufera de unele boli ale cailor urinare, de tulburari metabolice sau boli ale sistemului cardiovascular.

Exista o serie de reguli care tin de modul cum se utilizeaza apa minerala. Dupa cum se stie foarte importanta este compozitia apei minerale, de asemenea conteaza cand se bea – inainte sau dupa masa – dar si in ce mod – cu inghitituri mari sau mai incet.

Fiecare din noi are nevoie sa bea 2 l de lichid pe zi, insa desigur asta nu inseamna ca trebuie sa bem 2 l de apa minerala, pentru ca asta ar putea afecta organele noastre interne.

Apa minerala are proprietati medicinale insa daca se consuma in exces devine o mare problema. Cei care considera ca daca beau litri de apa minerala au o sanatate mai buna se inseala foarte mult, deoarece consumul necontrolat de apa minerala poate cauza probleme in corp.

Apa carbogazoasa este diferita de apa minerala, acestea doua nu trebuie confundate intre ele. Apa carbogazoasa trebuie evitata deoarece are efecte secundare asupra organismului, duce in primul rand la balonare.

Citește și:  Vezi de ce serotonina mai este denumită stimulatorul fericirii
apa minerala
apa minerala

Un lucru important este ca apa minerala sa fie utilizata direct de la sursa, in statiunea unde sunt izvoarele respective. Cand se cumpara apa minerala imbuteliata trebuie obligatoriu sa se verifice cu atentie eticheta, pe care sunt specificate toate elementele din compozitia sa, mai ales continutul de saruri minerale.

Eticheta specifica sursa, unde a fost analizata apa, dar si pH-ul (indica gradul de aciditate al apei) care ideal este sa fie 7. Continutul mineral este foarte important pentru sanatate. Lipsa de fluor din apa minerala poate duce la aparitia cariilor dentare si poate afecta negativ smaltul dintilor.

Excesul de fluor poate provoca pete pe dinti. Daca se adauga si un continut ridicat de cloruri si sulfati se poate creste riscul de aparitie a unor probleme grave de tipul: calculi biliari, pietre la rinichi.

Lipsa de magneziu poate afecta in mod negativ sistemul cardiovascular. In concluzie consumul de apa minerala trebuie facut cu moderatie, iar din punct de vedere al compozitiei ar trebui sa se alterneze ape cu salinitati diferite.

Substantele minerale din apa sunt foarte importante pentru viata noastra, desi nu au o valoare energetica la fel ca proteinele, carbohidratii si grasimile. Mineralele sunt importante in mod special pentru oase, dar si pentru intregul organism.

Conform oamenilor de stiinta sanatatea noastra depinde in proportie de 75% de calitatea apei consumate, de aceea este foarte important si vital ca sa se bea apa de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.