Enzimele – secretul frumuseții și al menținerii sănătății

0
154
Enzimele - secretul frumuseții și al menținerii sănătății

Potrivit cercetătorilor sunt mai mult de 5000 de enzime folosite de corpul nostru, o parte produse de acesta, restul sunt enzime alimentare, care îndeplinesc funcții vitale și reprezintă catalizatoare ale funcțiilor organismului. Enzimele ajută la absorbția nutrienților din bolul alimentar, la repararea ADN-ului, la eliberarea energiei metabolice, stimularea digestiei, detoxifierea organismului, la consolidarea sistemului imunitar și restabilirea stării de sănătate.

Potrivit cercetătorilor, enzimele îndeplinesc un rol important în menținerea frumuseții. Dr. Ann Wigmore a scris despre sănătatea naturistă și este de părere că ,,enzimele sunt secretul frumuseții”. Corpul uman are nevoie de hrană naturală, de nutrienți pentru a depăși orice boală, pentru a fi restabilită starea de sănătate și îmbunătățită calitatea vieții.

Enzimele îmbunătățesc aspectul pielii, atenuează ridurile, catifelează și întineresc tenul. Sunt importante pentru activitatea cerebrală, pentru absorbția de nutrienți în organism, regenerarea celulară, menținerea sănătății organelor. Odată cu înaintarea în vârstă enzimele digestive scad datorită îmbătrânirii organismului.

Acest lucru face ca digestia să fie mai dificilă și deseori să apară probleme la nivelul tractului digestiv. Treptat, are loc o acumulare de toxine (datorită proceselor de putrefacție care se dezvoltă din cauza alimentelor incomplet digerate), acestea ajung în sânge, sunt transportate spre celule, țesuturi, iar acest lucru contribuie la deteriorarea aspectului pielii.

Organismul folosește întreaga energie pentru digerarea bolului alimentar, iar dacă acesta conține alimente ,,vii”, sănătoase, fără carne și lactate, poate facilita asimilarea și extragerea de nutrienți necesari pentru autovindecare și prevenirea procesului prematur de îmbătrânire a corpului. Enzimele au proprietăți vindecătoare, de restabilire a stării de sănătate, sunt eficiente în tratamentul durerilor de gât, a infecțiilor (ex. candidoza), ulcerului, bolilor tractului digestiv, etc.

enzime

Corpul nostru nu produce enzime alimentare, acestea se iau din alimente crude, ,,vii”, sau din suplimente alimentare. Pancreasul produce enzime digestive care au rol important în organism. Enzimele din alimente crude acționează în stomac și au rol în realizarea digestiei, în prevenirea bolilor, creșterea imunității, menținerea sănătății organismului.

Citește și:  Suc răcoritor revitalizant din căpșuni și cireșe

Enzimele din pancreas sunt substanțe cu rol în realizarea digestiei. Hormonii din pancreas acționează în procesul de realizare al metabolismului lipidic și glucidic, iar sucul pancreatic ajută la normalizarea digestiei. Cele mai importante enzime digestive sunt lipaza, proteaza, amilaza. Lipaza are rol în descompunerea proteinelor și grăsimilor, crește permeabilitatea celulelor și distruge o serie de virusuri.

Proteaza este o enzimă care descompune proteinele, iar amilaza îndeplinește rol de catalizator în scindarea amidonului. Amilaza și lipaza combat bolile de piele, ajută în tratamentul psoriazisului, dermatitei, urticariei și altor afecțiuni cutanate. Pereții stomacului și ai intestinelor au un strat de mucus cu rol de protecție împotriva enzimelor.

Alimentația trebuie să fie alcătuită din nuci, cereale, semințe încolțite, iarbă de grâu, legume, verdețuri, etc. Zilnic trebuie să servim salate de legume (din castraveți, roșii, varză, etc), sucuri naturale proaspete din fructe și legume, pentru a ne asigura necesarul de enzime alimentare în organism.

În general, alimentele proaspete și crude sunt bogate în enzime și trebuie obligatoriu să facă parte din alimentația noastră. Prin gătit se pierd nutrienți, enzime și de aceea este bine să nu fierbem și să nu prăjim alimentele vegetale. În dorința de a ne menține sănătatea organismului, trebuie să renunțăm la fumat, alcool, aditivi alimentari, deoarece acestia ne deteriorează enzimele. Stresul poluarea atmosferică și undele electromgnetice sunt de asemenea factori de risc pentru enzime și pentru starea de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.