Metodă eficientă pentru eliminarea toxinelor acumulate la ficat

0
388
1-detoxifierea-ficatului

Eliminarea toxinelor acumulate la ficat ajută la menținerea sănătății acestui organ și la detoxifierea organismului.

Știați că ficatul este vinovat pentru acumularea de radicali liberi în organism? El este responsabil de descompunerea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților. La nivelul lui se sintetizează glicogenul, bila, proteinele din sânge. În ficat se filtrează toxinele din organism, de aceea este necesar să se realizeze eliminarea toxinelor acumulate în ficat.

De ce este importantă eliminarea toxinelor din ficat?

2-simptome-boli-ficat

Deși ficatul are capacitatea de a se vindeca singur și a se regenera, poate ajunge și în stadiul când este supraîncărcat și poate elimina toxinele în sânge și astfel poate afecta organele din corp dar și starea de sănătate.

Supraîncărcarea cu toxine poate da următoarele simptome:

Pentru menținerea sănătății ficatului trebuie eliminate toxinele acumulate în exces la nivelul lui și astfel se detoxifică sau purifică tot organismul.

Metodă eficientă pentru eliminarea toxinelor acumulate la ficat

3-suc-de-ananas

Curățarea ficatului se face de două ori pe an, o perioadă de 14-30 de zile. Cel mai indicat ar fi să se consulte un medic înainte de a urma un regim de detoxifiere deoarece astfel se pot depista anumite afecțiuni sau boli ce trebuie tratate. În plus, medicii interzic persoanelor însărcinate sau care suferă de diabet să țină o cură de detoxifiere a ficatului.

Un program de purificare a ficatului este cel cu sucuri naturale.

  • Aceste sucuri nu trebuie să fie rafinate, deci nu trebuie cumpărate de la supermarket.
  • Cele mai bune sunt sucurile realizate din fructe proaspete, dar mai ales din cele crescute organic.
  • Pentru hidratarea organismului se poate bea apă plată foarte multă, cât simte organismul nevoia.

În primele 7 zile ale curei de purificare a ficatului se bea:

  • Suc de tumeric și apă
  • Suc de ananas
  • Suc de lămâie
  • Suc de morcovi
  • Suc de sfeclă roșie
  • Suc din legume verzi
  • Ceai verde.

Regimul pentru primele 3 zile pentru eliminarea toxinelor din ficat

4-apa-cu-zeama-de-lamaie

Se procedează astfel:

  • În prima zi se bea suc de tumeric amestecat cu apă plată. Se adaugă un sfert de linguriță de tumeric la 170 ml apă plată, se bea încet, cu înghițituri mici. Acest suc ajută la reducerea inflamațiilor și curățarea sistemului digestiv.
  • A doua zi se alege sucul de ananas. Acesta conține vitamine (A, B, C, E), calciu, mangan, fosfor, potasiu, sulf, bromelină, fier, iod, materii azotate, zaharoză. Bromelina este un ingredient foarte important pentru detoxifierea intestinului subțire. De asemenea, această substanță are rol în arderea grăsimilor, reducerea nivelului de colesterol din sânge și în combaterea obezității.
  • Pentru a treia zi se alege apa plată amestecată cu zeamă de lămâie. La un pahar cu apă se pune zeama de la jumătate de lămâie. Sucul nu trebuie îndulcit, este bine să se servească dimineața. Acest suc este detoxifiant pentru ficat și are efect de creștere a acidității de la nivelul acestui organ. De asemenea, sucul îmbunătățește digestia, combate deshidratarea organismului, stimulează activitatea tractului gastrointestinal. Are efect bun asupra secreției de hormoni și asupra glandelor suprarenale. Vitamina C din zeama de lămâie ajută la eliminarea toxinelor din piele, țesuturi, ficat, dar și la menținerea stării de sănătate a tractului urinar.
Citește și:  Armurariul, o planta medicina cu proprietati benefice asupra organismului

Regimul pentru următoarele 4 zile pentru eliminarea toxinelor din ficat

5-suc-de-morcovi

Se procedează astfel:

  • Sucul de morcovi se bea în a patra zi. Betacarotenul din morcovi este cel mai important antioxidant pentru combaterea radicalilor liberi, astfel protejează celulele de atacul nociv al acestora și scade riscul de îmbolnăvire a organismului. Sucul de morcovi este un adevărat medicament și lubrifiant pentru ficat, dar și pentru alte organe: plămâni, creier, rinichi, ochi. Are efect bun asupra mucoaselor membranelor nasului, gâtului, gurii, plămânilor, scade riscul de infecții, stimulează sistemul imunitar.
  • Sucul de sfeclă se bea în a cincea zi. Acesta este foarte bun pentru ficat, elimină toxinele acumulate în acest organ. Sucul se bea proaspăt, ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, stimulează formarea de celule roșii, curăță colonul și detoxifică organismul. Sucul de sfeclă normalizează tensiunea arterială, consolidează sistemul imunitar, previne formarea cheagurilor de sânge. Prin consumul de suc se elimină piatra de la vezica biliară, se curăță sângele, se previne și se tratează multe afecțiuni și boli.
  • În ziua a șasea se bea suc din legume verzi: broccoli, spanac, pătrunjel, varză, nap, rucola. Acest suc ajută la eliminarea toxinelor din ficat și din tot organismul.
  • Ceaiul verde fără cofeină se bea în ziua a șaptea deoarece are și el efect de curățare pentru ficat, ajută la detoxifierea organismului, iar în plus activează și antioxidanții din corp.

Acest regim de sucuri naturale poate da la început anumite simptome care sunt specifice unui proces de detoxifiere și anume: dureri de cap, greață, scaune moi, dureri de mușchi.

În cadrul acestui regim se consumă: cereale integrale, fructe, iaurturi, amestec de boabe, legume fierte în aburi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.