Începutul este cel mai greu! Cum poți reuși să respecți un program de antrenament?

0
198

Majoritatea oamenilor se hotărăsc cu greu să înceapă un program de antrenament la sala de sport și chiar li se pare imposibil să își schimbe stilul de viață, de la cel sedentar la unul activ. Începutul este cel mai greu deoarece pentru a pune un corp în mișcare și mai ales unul care este învățat cu viața sedentară trebuie multă voință și energie.

Navigare rapidă în articol:

Program de antrenament – voința și autocontrolul

Să presupunem că voința este cultivată și unii se hotărăsc să înceapă antrenamentul, mai mult decât atât fiind convinși de prieteni care deja practică respectivul sport devin entuziasmați de o astfel de transformare și cred că vor ajunge chiar și la performanță.

În realitate entuziasmul lor este trecător, ei ajung în doar câteva săptămâni să-și piardă dorința de a face sport și interesul de a merge la sală. Așa se întâmplă tuturor indiferent de ce modificare se dorește a fi făcută și în orice domeniu al vieții, începutul este întotdeauna cel mai greu.

Se spune că astfel de oameni sunt descurajați că nu obțin imediat rezultate vizibile, astfel apar frustrări și părăsesc orice program de antrenament. Acest fenomen se produce deși entuziasmul lor de la început era cert, starea pozitivă exista, sentimentul că vor arăta din ce în ce mai bine prin mișcare era și el prezent dar și gândul că vor deveni mai sănătoși și mai puternici era de asemenea în mintea lor.

În ciuda acestor trăiri la un moment dat apare imprevizibilul, senzația că nu mai pot continua. Astfel de stări sunt inoculate de problemele vieții de zi cu zi care îi împiedică să mai progreseze și care le afectează încrederea în sine, dorința de a urma un astfel de program, de a face sport.

Astfel de probleme le pot afecta viața dar contează în ce măsură, prin tăria caracterului reușesc să le depășească și să își găsească curajul de a reuși, de a-și continua planul și de a deveni un exemplu pentru cei din jur.

Citește și:  11 reguli simple pentru a construi masa musculară – Alimente pentru a crește masa musculară

Cultivarea voinței – secretul succesului unui program de antrenament

Care sunt avantajele respectării unui program de antrenament? Când începi un program de antrenament trebuie să faci tot posibilul de a-l termina deoarece:

  • Prin respectarea lui capeți încredere în tine, iar astfel reușești să faci o schimbare majoră în viața ta.
  • Prin respectarea promisiunii față de tine capeți siguranță, încredere, nu mai tratezi lucrurile superficial.
  • Prin respectarea unui program de antrenament poți schimba ceva la tine, poți dobândi un corp mai puternic și mai sănătos, poți face față mai ușor stresului.
  • Prin mișcare și efort ne forțăm musculatura să lucreze, iar aceasta treptat se adaptează mai ușor și reacționează mai bine la orice rezistență interioară sau exterioară. Prin lipsa de exercițiu fizic musculatura devine slabă, se atrofiază și forțele scad.

Încrederea în sine – senzația interioară de putere

Prin ambiție, curaj, dorință și acțiuni pozitive reușești să evoluezi, să prinzi încredere, să evidențiezi ceea ce este mai bun din tine. Dacă dorința ta este să arăți mai bine, să devii mai puternic și mai sănătos atunci:

  • Nu trebuie să renunți la antrenament
  • Nu trebuie să-ți fixezi un termen limită în atingerea obectivelor
  • Trebuie doar să continui și să folosești în scop pozitiv puterea oricărei presiuni ce pare să te descurajeze în atingerea scopului propus de reconstrucție a corpului
  • Nu trebuie să devii perfect deoarece perfecțiunea nu există, este o iluzie și aceasta nu poate decât să te descurajeze.

Prin pierderea încrederii nu poți decât să ajungi să îți pierzi din energie și astfel să trăiești ceea ce se numește un moment de criză. Pentru a-ți atinge un scop indiferent care ar fi acela trebuie să perseverezi și să reușești să-ți menții sentimentul puternic de încredere în sine. Înconjoară-te de oameni care te susțin, care sunt pozitivi și care îți pot da o doză consistentă de obtimism și de încredere.

Dacă ai început un program de antrenament fă tot posibilul să îl duci la bun sfârșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.