Kefir sau iaurt, beneficii pentru sănătate

0
549
Kefir sau iaurt, beneficii pentru sănătate

Kefirul sau iaurtul te scapă de multe probleme digestive. Aceste produse naturale fac parte din alimentația sănătoasă care ajută în vindecarea organismului. Nutriționiștii spun despre menținerea sănătății tractului digestiv ca o condiție pentru prevenirea îmbolnăvirii organismului. În scopul refacerii stării sistemului digestiv sunt recomandate kefirul și iaurtul deoarece acestea au proprietăți benefice, excelente asupra intestinelor.

Kefirul realizat din lapte de capră este tonifiant pentru tractul digestiv și previne bolile de colon. Are capacitatea de a forma un mucus curat în stomac și intestine și de a combate efectele bacteriilor patogene, ciupercile și chiar unele virusuri. Efectul antimicrobian al kefirului este de apreciat, mai ales că stratul de mucus format ajută la formarea bacteriilor prietenoase în stomac. Bacteriile se prind de stratul de mucus și se hrănesc cu lactoza din lapte. Cercetărorii consideră mucusul ca parte importantă în menținerea sănătății organismului. Persoanele care au intoleranță la lapte sau la lactoză, desigur nu trebuie să aleagă astfel de produse lactate.

Kefirul are proprietăți laxative de aceea este o alegere bună pentru curățarea colonului. Agenții patogeni, bacteriile, ciupercile care populează intestinul gros trebuie eliminate pentru prevenirea îmbolnăvirii. Acest lucru se face destul de simplu prin introducerea kefirului în alimentația zilnică. Gustul plăcut fac din kefir un produs apreciat de multă lume, iar în plus este și hrănitor. Avantajele extraordinare de creștere a imunității și de curățare a colonului trebuie apreciate deoarece mențin sănătatea.

iaurt

Kefirul are proprietăți antibiotice, este bogat în microorganisme benefice și are un aspect de iaurt natural delicios. Prin mucusul pe care îl formează în tractul digestiv, bacteriile benefice se dezvoltă și formează colonii iar probioticele care sunt luate au efect și mai intens deoarece vor ajunge într-un loc primitor. Astfel de bacterii consumă mare parte din zahărul ce ajunge prin bolul alimentar în organism și astfel doar o mică parte este absorbit de organism.

Citește și:  Care sunt alimentele ce conțin acid folic și importanța lor pentru sănătate

Kefirul curăță intestinele de paraziți, echilibrează pH-ul prin acidul lactic creat de bacteriile prietenoase și astfel bacteriile neprietenoase nu pot supraviețui. Kefirul are un aminoacid esențial – triptofanul – care alături de magneziu și calciu ajută la calmarea stărilor de nervi și combaterea depresiei. Pesoanele irascibile, stresate, nervoase pot consuma kefir pentru a-și ameliora aceste stări tensionate ale sistemului nervos. Fosforul din kefir asigură menținerea apetitului alimentar, folosirea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților de către organism. Kefirul ajută în tratamentul flatulenței, constipației, respirației urât mirositoare.

Prin introducerea kefirului în alimentație se oferă și vitamine din complexul B organismului. Biotina din kefir ajută la oxidarea acizilor grași, asimilarea proteinelor, absorbția de acid folic și alte vitamine B în organism. Vitamina B12 se află în acest produs lactat și este importantă pentru metabolismul țesutului nervos, creșterea imunității, asimilarea vitaminei A, formarea globulelor roșii, creșterea energiei și longevității. Vitamina B1 din kefir ajută la îmbunătățirea activității sistemului nervos, iar tiamina crește capacitatea de concentrare și învățare.

Alimentația zilnică trebuie să conțină și kefir deoarece astfel sunt acoperite carențele nutriționale. În plus, tractul digestiv se menține sănătos și pielea are un aspect îmbunătățit deoarece este bine hidratată. Kefirul sau iaurtul se folosește și în cosmetică pentru îngrijirea pielii, aceasta rămâne mai catifelată după aplicarea acestui produs sub formă de mască cosmetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.