Scapă de inflamațiile și infecțiile intestinale cu suc natural din zmeură, lapte, miere și iaurt

0
168
1-suc-de-zmeura

Întotdeauna un pahar de suc natural este cea mai bună alegere pentru a-ți potoli setea și a-ți detoxifia organismul. Dieta sănătoasă cuprinde și sucuri naturale din fructe proaspete, care ajută la curățarea corpului și revitalizarea acestuia. Zmeura este un antibiotic natural care are acțiune benefică asupra tractului digestiv. Prin folosirea acestor fructe poți scăpa de agenții infecțioși din intestin și poți menține sănătatea tractului gastro-intestinal.

Suc natural din zmeură, lapte, miere și iaurt

2-zmeura

Acest suc natural are un gust minunat, este răcoritor, bogat în substanțe nutritive, un adevărat deliciu pentru vară. Se realizează din:

  • 100 g zmeură
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de iaurt
  • O lingură de miere de albine.

Aceste ingrediente se pun în blender pentru a fi omogenizate bine.

Mierea de albine – Proprietăți

3-miere

Mierea de albine este un produs natural dulce realizat de albine din nectarul florilor. Se folosește pentru îndulcirea oricărei băuturi, se poate pune și în cafea dimineața, cu atât mai mult în limonade și sucuri naturale. Datorită substanțelor active pe care le conține, mierea a ajuns să fie considerată un super-aliment.

Mierea de albine este un îndulcitor natural excelent pentru sănătate:

  • Are efect de creștere a energiei în organism, de combatere a oboselii, de ridicare a nivelului de insulină în sânge.
  • Mierea oferă organismului antioxidanți, bioflavonoizi, acizi organici, vitamine A, B și C.
  • Conține minerale și oligoelemente: fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, crom, iod.
  • Este cel mai puternic energizant natural pentru organism.
  • Toate substanțele pe care le conține sunt asimilate rapid de organism.
  • Are proprietăți antiinfecțioase naturale puternice.
  • Poate înlocui total zahărul din alimentație.
  • Toate tipurile de miere au și puțin lăptișor de matcă – substanță naturală ce coține hormoni cu rol în fixarea calciului în oase. Prin consumul de miere de albine se previne osteoporoza.
Citește și:  Bautura indiana din iaurt, miere, mirodenii si apa de trandafiri

Zmeura – Proprietăți terapeutice pentru organism

4-zmeura-fructe

Zmeura este un fruct antioxidant bogat în fibre, acid folic și alți nutrienți. Are efect bun în prevenirea îmbătrânirii organismului deoarece prin efectul puternic antioxidant poate bloca atacul nociv al radicalilor liberi. Zmeura are valoare energetică ridicată și numeroase beneficii pentru organism:

  • Ajută în tratamentul anemiei prin conținutul de minerale și vitamine.
  • Stimulează funcția intestinală.
  • Vindecă constipația.
  • Elimină toxinele din organism.
  • Scade nivelul de colesterol din sânge.
  • Reduce procesele infecțioase din corp.
  • Îmbunătățește digestia și crește imunitatea.
  • Ajută la revitalizarea corpului.
  • Are acid folic, fier, fosfor și alți nutrienți importanți pentru sănătate.
  • Acidul folic ajută la producerea globulelor albe și roșii din sânge, dar și la formarea anticorpilor, deci la creșterea imunității organismului.
  • Prin conținutul de fosfor, fier și magneziu, zmeura scade tensiunea arterială. Deci este un fruct recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială și de tulburări ale vaselor sangvine și ale inimii.

Iaurtul și laptele

5-zmeura-iaurt

Iaurtul natural este important pentru organism:

  • Ajută la întreținerea florei intestinale prietenoase necesare menținerii sănătății.
  • Are rol benefic asupra tractului digestiv.
  • Conține fermenți probiotici, combate diareea.
  • Menține colesterolul în limitele normale.
  • Hidratează organismul deoarece are o cantitate mare de apă.
  • Previne cancerul colorectal.
  • Este o sursă de calciu, vitamina B2, fosfor și alte substanțe active.

Laptele – Beneficii asupra organismului:

  • Este o importantă sursă de calciu, de vitamine A, B1, B2, B6, D, E, K și PP.
  • Conține enzime, hormoni, anticorpi, substanțe importante pentru sistemul endocrin și osos.
  • Se spune despre lapte că ar avea mai mult calciu decât broccoli și varză.
  • Este necesar pentru sănătatea oaselor și buna funcționare a sistemului nervos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.