Kefirul din lapte de cocos, un produs natural pentru vindecarea organismului

0
790
Kefirul din lapte de cocos, un produs natural pentru vindecarea organismului

Dacă am ține cont numai de simplul fapt că acest produs natural stopează pofta de dulciuri, ar fi sufient să ne imaginăm câte beneficii are kefirul din lapte de cocos pentru organism. Din nucile de cocos se pot obține preparate naturale delicioase, printre care se numără și kefirul. Acest lichid extraordinar – laptele de cocos – se folosește la prepararea kefirului, care are proprietăți vindecătoare și în plus este plăcut la gust, foarte delicios.

Mod de realizare: se ia o nucă de cocos, se străpunge coaja acesteia cu ajutorul unei șurubelnițe ce are capătul ascuțit în cruce, lovind-o cu un ciocan, ușor, de câteva ori. După ce se obține orificiul respectiv, se va face un alt orificiu și pe partea opusă. Apoi se pune nuca deasupra unui pahar și se lasă o perioadă de timp cât se scurge tot lichidul din ea prin unul din orificii. Lichidul se încălzește la 32 grade Celsius, apoi se amestecă cu un catalizator (sub formă de granule) cu lactobacili, drojdii prietenoase sau o combinație de bacterii și drojdii ce sunt în amestec cu lipide, zaharuri și proteine.

Lichidul astfel obținut se pune într-un vas izolat termic, într-un mediu cald și stabil cu temperatura de 21 grade Celsius și se lasă să stea timp de 36 de ore. În acest timp microflora va fermenta aproape tot zahărul. Gustul va fi plăcut, iar proprietățile nutritive și medicinale excelente.

Beneficiile kefirului din lapte de cocos pentru organism:

Kefirul din lapte de cocos are numeroși nutrienți dar mai ales minerale importante pentru sănătate din care nu lipsește potasiu, magneziu, calciu și sodiu. Toate sunt importante pentru sănătatea întregului organism.

Citește și:  10 sfaturi pentru a reduce riscul de toxiinfecții alimentare

Kefirul din lapte de cocos

Potasiul menține sistemul nervos sănătos și este important pentru reacțiile chimice de la nivel celular. Reglează ritmul cardiac, previne atacul cerebral, alături de sodiu controlează echilibrul de apă din organism. Are efect bun asupra celulelor deoarece normalizează transferul nutrienților la nivelul acestora.

Magneziul activează anumite enzime implicate în producerea energiei și ajută la menținerea nivelului de calciu și potasiu în organism. Este important în formarea oaselor, în metabolismul carbohidraților și mineralelor, poate preveni bolile cardiovasculare, anumite tumori canceroase și osteoporoza. Magneziul ajută la prevenirea multor afecțiuni: depresie, sindrom premenstrual, spasme musculare, amețeli.

Potrivit specialiștilor în medicina chineză, kefirul din lapte de cocos este foarte bun pentru ficat, deoarece ajută la curățarea acestuia de toxine. De asemenea, kefirul aduce multe beneficii pentru articulații, piele și ochi. Are efect de calmare a durerilor provocate de afecțiunile articulațiilor, îmbunătățește vederea și atenuează petele de pe piele, în concluzie contribuie la un aspect mai frumos al tenului.

Kefirul din lapte de cocos este benefic pentru glandele suprarenale, ovare, pentru tiroidă și glanda pituitară. Ajută digestia, menține sănătatea intestinelor, promovează scăderea în greutate, de aceea poate fi folosit în dietele pentru combaterea obezității. Pentru a avea un gust și mai plăcut poate fi combinat cu fructe de pădure (coacăze negre) sau cu puțin ghimbir, stevie sau lămâie.

Dacă este introdus în dieta zilnică, Kefirul oferă energie și o stare bună de sănătate. Dacă se servește înainte de somn, ajută la calmarea și restabilirea ecosistemului interior sănătos, deoarece specialiștii în domeniul medical spun că în timp ce dormi microflora din intestin se reproduce mai rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.