„Manualul trupului” – Cartea care dezvăluie stilul de viață a lui Cameron Diaz

0
247

Actrița Cameron Diaz a scris cartea „Manualul trupului” în care este vorba despre viață, nutriție, fitness, obiceiul de a mânca alimente sănătoase și delicioase, despre starea și energia corpului și modul cum să ne găsim liniștea în pofida faptului că îmbătrânim. În ziua de astăzi, este foarte important să fim cât mai sănătoși, mai veseli, plini de energie și vitalitate. Află în acest articol mai multe aspecte despre stilul de viață al actriței Cameron Diaz și despre ce informații ne oferă prin această carte.

Navigare rapidă în articol:

 1. De ce Cameron Diaz a renunțat la actorie
 2. Cartea „Manualul trupului”

1. De ce Cameron Diaz a renunțat la actorie

Cameron Diaz a discutat în direct cu Gwyneth Paltrow (vezi video de pe YouTube) și a explicat în timpul conversației despre decizia ei de a renunța la cariera de actriță. Ea este acum mult mai fericită, pentru că viața ei a luat o nouă direcție de atunci.

„Lucrurile sunt foarte diferite atunci când ai vârsta de 20 de ani, decât atunci când ai 30 sau 40 de ani. După ce am împlinit 40 de ani, am decis că voi începe un nou stil de viață”, a spus actrița, care acum are vârsta de 47 de ani.

Ea s-a retras din lumina reflectoarelor, a decis să înceapă un nou stil de viață. A recunoscut că nu s-a simțit niciodată confortabil în această viață și că a trebuit să-și asume responsabilitatea după retragerea din cinematografie. „Când faci un film, lucrezi 12 ore pe zi, luni întregi și nu ai timp de nimic altceva.”

Despre familia ei

Acum trăiește mult mai ușor, se dedică familiei, este căsătorită din anul 2015 cu Benji Madden, chitaristul de la trupa americană rock Good Charlotte, și are o fetiță, pe nume Raddix Madden.

În Anul 2015, după filmul „Annie”, Cameron Diaz a părăsit scena. „Am decis să nu mai fac filme și să mă concentrez cu adevărat pe viața mea personală. Iubesc să fiu măritată”, a spus actrița.

„Ceea ce mi-am dat seama este că m-am obișnuit să nu știu ce se va întâmpla în viitor. Dacă încep să-mi fac griji, am credința că lucrurile vor funcționa. Înțeleg doar că cel mai bun lucru pe care îl pot face este să iau cele mai bune decizii pentru mine și familia mea. Știu că indiferent de calea pe care o parcurg, vreau să cresc”, a spus în Cameron Diaz.

Ea a dezvăluit că îi place să gătească și că face mâncare pentru familia și prietenii ei cu multă dragoste.

Vezi aici un video cu interviul Gwyneth Paltrow & Cameron Diaz:

2. Cartea „Manualul trupului”

Cameron Diaz a lansat două cărți: „Manualul trupului” („The Body Book”) și „The longevity Book„.

În „Manualul trupului” actrița oferă sfaturi despre diete, antrenamente și programe de sănătate, adunate de la medici și nutriționiști. Cartea este o excelentă sursă de informare pentru persoanele care vor să aibă un stil de viață mai sănătos.

„Manualul trupului” cuprinde 3 capitole despre „Alimentație”, „Fitness”, „Minte”.

Citește și:  6 secrete pentru a slăbi rapid și a avea o siluetă de vis

Primul capitol

În prima parte a cărții:

 • Actrița ne spune cât de important este să consumăm doar mâncare sănătoasă, să fim plini de energie.
 • Ea precizează că „Mâncarea pe care o consumăm în cursul zilei determină experiențele din acea zi, deoarece ea are elementele vieții noastre”.
 • Un sfat important de la ea este acela de a evita mâncarea fast-food, procesată, plină de chimicale, coloranți artificiali și conservanți, care ne poate deregla sistemul hormonal și duce la o funcționare deficitară a organismului.
 • De asemenea, actrița ne oferă sfaturi despre modul cum să ne hrănim pentru a ne menține sănătatea.
 • În carte poți afla de ce este bine să căutăm doar alimente sănătoase și să ne hrănim dimineața devreme.
 • Actrița scrie despre importanța micronutrienților din mâncare – vitamine și minerale – și despre nutriția vegană, dar și despre cât de important este aportul de carbohidrați complecși (fructe, legume, cereale, boabe) pentru funcționarea creierului.
 • Ea ne recomandă să reducem aportul de zahăr și ne prezintă consecințele și pericolele zahărului în exces.
 • De asemenea, ea prezintă aminoacizii, proteinele, grăsimile esențiale benefice (acizi grași Omega-3, uleiuri vegetale) și importanța lor pentru sănătatea organismului.

Al doilea capitol

Cameron Diaz dezvăluie în carte un obicei al ei zilnic, acela de a bea câte un litru de apă dimineața. Ea are un fel de ritual:

 • În fiecare seară umple o sticlă de un litru cu apă plată și o lasă să stea toată noaptea.
 • Dimineața, imediat ce se trezește, bea toată apa din sticlă, cât poate de repede.
 • Uneori obișnuiește să adauge și zeamă de lămâie în apă, dar de cele mai multe ori o bea simplă.

Vezi aici un video în care actrița spune despre acest obicei al ei de a bea un litru de apă, prin care își detoxifică organismul:

În acest capitol actrița spune și despre digestie, mișcare, aportul de energie, bazele antrenamentului și alte aspecte importante care fac corpul să fie mai puternic și mai sănătos.

Al treilea capitol

În această parte a cărții, actrița se referă la modul cum putem să îmbătrânim frumos. Ea spune că este mai important să te simți tânără, decât să-ți păstrezi imaginea tânără. Nu trebuie să fii obsedată de frumusețe sau de a fi tânără pentru totdeauna, și nici nu e bine să-ți dorești nu știu ce lucruri pe care nu le poți avea. Ea recomandă nutriția sănătoasă și antrenamentul pentru ca noi femeile să îmbătrânim cu grație.

Cameron Diaz ne sfătuiește să facem schimbări în viață, prin care să ne îmbunătățim sănătatea. Aceste schimbări nu sunt chiar ușor de aplicat, trebuie multă voință, ele sunt specifice călătoriei noastre individuale.

Ea recomandă să renunțăm la obiceiuri nesănătoase și să ne bazăm și pe intuiție, să ne ascultăm corpul, să ținem cont de conexiunea minte-corp care prin semnale (de exemplu de disconfort, oboseală, stres, depresie sau durere) ne transmite faptul că ceva nu este în regulă.

Vezi aici un video despre cartea Manualul trupului (The Body Book):

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.