Masajul cu miere, o terapie neobișnuită cu numeroase beneficii pentru sănătate

0
397
Masajul cu miere, o terapie neobișnuită cu numeroase beneficii pentru sănătate

Mierea este un produs natural foarte sănătos pentru organism. Dacă se consumă frecvent ajută la recuperarea în urma unor boli grave, la normalizarea funcției sistemului nervos și circulator, la îmbunătățirea stării de sănătate. Este un aliment care se digeră ușor, pătrunde foarte repede în intestin și este absorbit de sistemul limfatic, astfel elementele nutritive ajung în sânge și la țesuturi. Indicat este să se ia o linguriță de miere cu 2 ore înainte de masă.

Mierea conține numeroase vitamine și substanțe nutritive importante pentru sănătate. Este apreciată pentru efectul antiinflamator, antibactrian, revitalizant, sedativ, vitaminizant, ajută în tratamentul bolilor sistemului cardiovascular, bolilor de piele, bolilor de ficat, gastritei, ulcerului, bolilor tractului respirator, bolilor de nervi, etc.

Masajul cu miere este indicat pentru îngrijirea pielii, refacerea organismului după efort fizic, tratamentul bolilor vertebrale, etc. Prin masaj se produce o stare plăcută în organism, apare o senzație de căldură în piele și în întregul corp, crește vitalitatea organismului, se elimină stresul și excitabilitatea nervoasă, se îmbunătățește activitatea organelor interne.

masaj cu miere

Masajul are și efect de îndepărtare a celulelor moarte, de catifelare a pielii, de îmbunătățire a funcției glandelor sebacee și sudoripare, de accelerare a proceselor metabolice, de stimulare a circulației sangvine prin piele. Masajul este benefic asupra sistemului nervos, reduce sensibilitatea la durere, îmbunătățește circulația sângelui, ajută la eliminarea toxinelor, pielea devine mai fermă, suplă, strălucitoare și fină.

Citește și:  Untul de Shea hrănește, vindecă și hidratează pielea, îi oferă sănătate și frumusețe

Pentru masaj se folosește doar miere naturală (diferite soiuri, de tei, salcâm, castan), se pot adăuga și uleiuri aromatice (5 picături de ulei la o linguriță de miere). Cele mai indicate sunt: uleiul de lavandă, uleiul de ienupăr, uleiul de portocale, uleiul de lămâie, uleiul de eucalipt și uleiul de mandarine. După ce s-a realizat o compoziție omogenă se aplică o cantitate mică pe palme și apoi se transferă pe zona corpului ce trebuie masată.

Întotdeauna masajul se face încet la început, se apasă puțin cu palmele, nu trebuie să fie puternic pentru a nu irita pielea. Se masează în special pielea spatelui, coapselor și a feței. Mierea reechilibrează distribuția melaninei, asigură schimburile metabolice dintre celule, reactivează fluxul circulator, exfoliază celulele moarte de la suprafața epidermei. Procedura ține 10 minute și nu este dureroasă. După masaj pielea se spală cu apă călduță și apoi se aplică o cremă hidratantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.