Morcovii sunt atât de buni pentru organism! – Betacarotenul previne apariția cancerului

0
397
Morcovii sunt atât de buni pentru organism! – Betacarotenul previne apariția cancerului

Nutriționiștii recomandă dieta cu morcovi pentru scăderea în greutate dar și pentru prelungirea duratei de viață. Prin majoritatea studiilor realizate cu privire la betacaroten (care se găsește în cantitate semnificativă în aceste rădăcini) s-a dovedit efectul protector al acestuia împotriva cancerului.

Experimentele însă au demonstrat și faptul că la fumători efectul este contrar, oxidanții din țigări pot oxida și betacarotenul și astfel dacă apare și o lipsă de vitamine în organism (mai ales de vitamina C și D) se ajunge la o creștere a riscului de îmbolnăvire. Specialiștii în domeniul medical recomandă să se renunțe la alcool și la fumat și să se consume alimente bogate în betacaroten.

Sucul de morcovi are o cantitate mare de substanțe carotenoide care ajută în prevenirea multor boli grave. De asemenea, morcovii au proteine, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu, potasiu, fier, sodiu, tiamină, niacină, riboflavină, calciu și magneziu. Prin consumul de suc de morcovi se reduce riscul de astm și artrită, se pot preveni tumorile de cap și gât, cancerul de plămâni, cancerul de piele, cancerul cervical, cancerul gastrointestinal, anomaliile precanceroase de la nivelul gâtului și gurii.

Betacarotenul se transformă în vitamina A în organism și are proprietăți antioxidante. Este important de știut că nu provoacă toxicitate (dacă nu se fumează și nu se bea alcool în exces), iar dacă este în exces va fi metabolizat sau eliminat din organism.

morcovi

Persoanele care suferă de cancer trebuie să ia și suplimente de vitamina C deoarece aceasta are proprietăți excelente împotriva cancerului și mai ales de protecție împotriva cancerelor non-hormonale. Vitamina C are efect de reducere a riscului de cancer de stomac, cancer de esofag, cancer al cavității bucale, cancer de plămân, cancer colorectal, cancer de sân și cancer de pancreas. Important de aflat este faptul că nutrimentele antioxidante sunt foarte eficiente în prevenirea îmbolnăvirii organismului și contra dezvoltării cancerului.

Citește și:  Afla care sunt beneficiile consumului de sfecla si proprietatile terapeutice ale sucului de sfecla rosie

Astfel de nutrimente sunt: betacarotenul, vitamina A, vitamina C și vitamina E. Betacarotenul este convertit în organism în vitamina A și are efect anticancerigen puternic, iar vitamina E are și ea un efect anticancerigen foarte bun mai ales dacă este asociată cu seleniul. Numeroase studii au demonstrat că nivelul crescut de vitamina E în organism reduce riscul de cancer. Specialiștii în medicină recomandă și suplimentele de seleniu pentru a avea o protecție împotriva cancerului.

O combinație foarte bună de elemente nutritive se găsește în sucul natural realizat din morcovi, lămâie și portocale, care ajută în menținerea sănătății corpului. Portocalele au proprietăți anticancerigene, diuretice, antiinflamatorii, antipiretice, de detoxifiere și de curățare a organismului.

Lămâia este bogată în antioxidanți, consolidează imunitatea oreganimului și crește longevitatea. Este o sursă de vitamina C, fier, cupru, calciu, fosfor, mangan, vitamina A și B, lomoneină, substanțe bioflavonoide. Morcovul are betacaroten care se transformă în vitamina A și astfel menține sănătatea vederii, pielii și dinților, are efect benefic asupra organismului (ajută la buna funcționare a acestuia), crește speranța de viață și reduce riscul de boli grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.