O aspirină pe zi previne atacul de cord și accidentul vascular cerebral?

0
299

Aspirina se vinde oriunde, fără rețetă, deci este un medicament ușor de procurat. Dacă ar fi să urmăm sfatul că este bine să luăm o aspirină pe zi pentru a ne reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, nu ar fi nicio problemă, deoarece acest sfat tentant ar fi simplu de urmat.

În prezent, foarte mulți oameni suferă de boli cardiovasculare și mor de boli de inimă. Acest lucru este îngrijorător și ne face să căutăm soluții pentru a preveni asfel de boli, atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Dacă arpirina ar fi o soluție atât de simplă, cu siguranță nu am sta pe gânduri și am folosi-o imediat, de altfel un lucru este cert, toți am utilizat acest medicament la un moment dat și încă facem acest lucru.

Navigare rapidă în articol:

Este benefică administrarea aspirinei în fiecare zi?

În realitate, aspirina, ca orice alt medicament, are și efecte secundare. Deși o putem cumpăra fără rețetă, medicii ne avertizează în legătură cu aportul ei în exces, dacă desigur dorim să ne protejăm sănătatea. Atunci când se ia un medicament trebuie obligatoriu să se cunoască riscurile potențiale, deoarece niciun medicament nu este doar benefic sau inofensiv.

Cei care suferă de boli cardiace sau boli cardiovasculare trebuie să fie atenți la ce medicamente consumă. Accidentul vascular cerebral și atacul de cord sunt cauzate de apariția cheagurilor de sânge în artere, care blochează circulația sanguină. Dacă blocajul apare în artera care duce la inimă se declanșează atacul de cord. Dacă blocajul apare în artera ce duce la creier se poate produce accidentul vascular cerebral.

Cum acționează aspirina?

Acest medicament reduce formarea cheagurilor de sânge în interiorul arterelor. Are rol de inhibare a trombocitelor ce ajută în coagularea sângelui, de combatere a formării cheagurilor de sânge și în plăcile aterosclerotice ce apar în cazuri de colesterol ridicat.

Citește și:  Inosina îmbunătățește rezistența corpului, susține dezvoltarea mușchilor și crește imunitatea

Dacă se administrează aspirină se inhibă aglomerarea trombocitelor și astfel se previne atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Pe de altă parte trombocitele au rol în stoparea sângerării, iar dacă există aspirină în organism, crește riscul de hemoragie prelungită dacă aceasta este provocată, deoarece cheagurile de sânge se formează mai greu sau deloc.

La ce riscuri te expui când iei aspirină?

În plus aspirina este un medicament care irită mucoasa stomacului. În cazuri grave, apare sângerarea care nu poate înceta din cauza faptului că trombocitele nu se pot aglomera, astfel coagularea sângelui este îngreunată.

Medicii recomandă aspirina doar persoanelor care au un risc mare de a face atac de cord și deci nu tuturor persoanelor.

Aspirina poate fi un rău potențial pentru hemoragii gastrointestinale, deci nu este bine să fie utilizată în fiecare zi de toată lumea. Întotdeauna trebuie puse în balanță riscurile de a face atac de cord, accident vascular și riscurile cauzate de luarea aspirinei.

În concluzie este bine să se ceară sfatul unui medic, deoarece aspirina nu trebuie luată de orice persoană, ea se recomandă doar acelor pacienți care au într-adevăr nevoie de ea. Cel mai bine este să ții cont de părerea unui medic, să cunoști foarte bine riscurile și avantajele acestui medicament.

În ceea ce privește faptul că aspirina împiedică formarea cheagurilor de sânge, acest lucru este adevărat. Sfatul de a lua o aspirină pe zi de către oricine nu este bine de urmat. Medicamentele se administrează doar la recomandarea unui medic, care este în măsură să stabilească ce este bine pentru starea de sănătate a fiecărui bolnav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.