Sfaturi pentru un par sanatos

0
108
Sfaturi pentru un par sanatos

Un par sanatos, stralucitor si plin de volum este dezideratul fiecarei femei si nu numai. Simbol al frumusetii feminine din cele mai vechi timpuri, parul poate pune in valoare trasaturile fizice si personalitatea unei persoane, facand-o mai usor de remarcat sau dimpotriva, o lasa in anonimat.

Intr-o societate in care se promoveaza frumosul prin toate mijloacele posibile, felul in care ne ingrijim parul a capatat o importanta mai mare. Podoaba capilara spune multe despre modul nostru de viata, gradul de informare pe care il avem si respectul fata de propria persoana. Indiferent de tunsoare, textura, lungime sau culoare, un par sanatos atrage priviri si  emite anumite semnale celor din jur despre posesor.

Sanatatea parului depinde de stilul de viata si de felul in care il ingrijim. O alimentatie sanatoasa, bogata in viamine si minerale reprezinta baza sanatatii si frumusetii parului. Deoarece parul este expus tot timpul anului factorilor poluanti din mediu se recomanda o curatire atenta si in profunzime a acestuia cu produse cosmetice potrivite fiecarui tip de par. Parul normal si uscat trebuie curatat cu un sampon cu o textura mai lejera, care contine multe substante hidratante.

Din ingrijirea saptamanala nu ar trebui sa lipseasca masca de par sau balsamul aplicat doar pe lungimea parului, nu si la radacini, pentru a evita incarcarea acestuia. Parul gras se ingrijeste cu produse cosmetice ce contin substante astringente si antiseptice menite sa inhibe secretia de sebum. Frumusetea parului este direct conditionata de sanatatea acestuia, un par degradat, neingrijit nu este un par sanatos.

Produsele de styling aplicate pe par, uneori zilnic, trebuie indepartate la sfarsitul zilei prin spalare. Folositi doar produse de calitate, deoarece compozitia acestora exercita o actiune destul de agresiva asupra firului de par distrugandu-i cuticulele si efectandu-i stralucirea si intensitatea culorii. Periajul zilnic are un rol important in stimularea circulatiei sanguine de la nivelul scalpului. Parul ar trebui periat de cel putin doua ori pe zi, cate 5 minute, cu ajutorul unei perii confectionate din materiale naturale. Evitati plasticul, acesta electrizeaza parul si rezultatul este despicarea la varfuri a parului.

Un par sanatos are un aspect lucios, o culoare intensa si are radacini rezistente. Pentru a mentine sanatatea parului, trebuie sa il manipulam cu grija. Nu trageti atunci cand va pieptanati si nu frecati insintent parul atunci cand il spalati. Sub actiunea apei calde si a samponului, legaturile dintre cuticulele firului de par se slabesc, iar sub actiunea mecanica a frecarii aceste legaturi se rup.

podoaba capilara

Rezultatul unui astfel de comportament este un par casant si lipsit de stralucire. Pentru a reface strucura firului de par dupa spalare, incheiati clatirea cu un jet de apa rece, cel putin pe lungimea firului de par, pentru a reface legaturile dintre cuticule. Acest procedeu confera si un plus de stralucire. Dupa spalare infasurati parul intr-un prosop de bumbac timp de cateva minute pentru a indeparta excesul de apa si apoi il uscati asa cum obisnuiti.

Citește și:  Dieta cu supa din ceapa, solutia perfecta pentru a slabi rapid 5 kg in 7 zile

Pentru a avea un par sanatos, capetele acestuia trebuie taiate periodic, o data la 4-6 saptamani. In cazul unui organism sanatos, parul creste cu 2-3 centimetri pe luna, dar poluarea, periatul si utilizarea uscatorului de par deterioreaza varfurile acestuia. Nimic nu este mai neplacut decat un par cu capetele despicate; oricat am incerca sa il atranjam transmite un aer de neglijenta si lipsa de preocupare fata de propria imagine. Acesate varfuri deteriorate sunt si mai bine puse in evidenta atunci cand parul este vopsit; ele sunt primele care se decoloreaza si devin casante.

Un par sanatos are o culoare vibranta si stralucitoare; produsele cosmetice moderne ne permit schimbari radicale de look care pe termen lung afecteaza sanatatea si frumusetea parului. Atuci cand va vopsiti parul optati pentru cel mult doua nuante mai inchise sau doua nuante mai deschise fata de culoare initiala, pentru a nu supune parul tehnicii de decolorare, o metoda agresiva de a neutraliza culoarea parului, denumita decapaj.

Parul vopsit trebuie ingrijit cu produse speciale care sa ofere un plus de hidratare si stralucire, produse care contin ingrediente ce fixeaza mai bine culoarea, prevenind decolorarea parului. Varfurile trebuie ingrijite saptamanal cu balsamuri sau seruri care refac structura firului de par.

Parul natural poate avea un plus de stralucire si culoare cu ajutorul unor produse cosmetice care contin extracte naturale din plante ce amplifica nuanta naturala a parului. Pentru un par sanatos, stralucitor si rezistent, in cazul persoanelor satene sau cu parul castaniu, se recomanda folosirea unor produse care contin extracte de cacao, nuc, scortisoara sau cafea.

Lamaia, musetelul, sofranul intensifica reflexiile parului blond. Produsele pe baza de hena sunt recomandate intretinerii parului inchis la culoare. In comert se gasesc si produse nuantatoare care intesifica nuanta naturala a parului pe perioada folosirii si sunt usor de indepartat de pe par prin spalare. In perioadele stresante sau cand organismul este slabit, suplimentele nutritive ne pot oferi plusul de energie de care avem nevoie, integ organismul primind o infuzie de viamine si minerale, inclusiv parul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.