Știați că un om are în medie 7 vise pe noapte?

0
1512
Știați că un om are în medie 7 vise pe noapte

Potrivit celor spuse de către cercetătorul german Michael Schredl de la Central Institute of Mental Health (în urma studiilor realizate pe un număr de 1000 de persoane cu vârsta trecută de 16 ani) este posibil să nu existe om care să nu fi avut măcar un coșmar în timpul somnului. De asemenea el consideră că toată lumea visează doar că este posibil să fie oameni care nu-și amintesc visele.

Visul este o experiență subiectivă trăită în timpul somnului care de multe ori ne face plăcere, alteori ne creează senzația de oboseală, etc. Studiile au arătat că un om poate avea parte în medie de 3-5 vise pe noapte sau chiar 7. Acest lucru nu este o teorie, este rezultatul unor studii realizate pe un număr de participanți care au povestit experiențele viselor pe care le-au avut.

Mulți oameni își amintesc visele când se trezesc sau doar fragmente din visele pe care le-au trăit în timpul somnului. Alții spun că nu visează sau că nu își amintesc astfel de experiențe trăite în vis. Cu cât unii oameni dorm mai mult visează mai mult, iar de cele mai multe ori oamenii iși amintesc un singur vis deși au trăit mai multe experiențe de acest fel în timpul somnului.

Faptul că oamenii visează este deja dovedit științific iar problema că nu-și amintesc visele nu înseamnă că nu le-au avut. Se crede că există mai mulți factori care fac ca oamenii să nu-mi amintească ce visează, dintre aceștia fac parte: nivelul ridicat de stres, consumul de medicamente antibiotice, de alcool, stările febrile, depresia, frica, etc.

Oamenii au credința că visele prezic viitorul însă în acest sens nu există nicio dovadă științifică, așa că acest lucru nu este sigur. Totuși la unii oameni anumite vise pe care le-au avut s-au împlinit în realitate, fapt pentru care s-a emis o ipoteză că ar exista o legătură între informațiile pe care le adunăm inconștient și ceea ce se întâmplă real, că uneori visele noastre au o semnificație care depinde de experiențele pe care le trăim.

Citește și:  Alimentele probiotice sau ,,bacteriile benefice"

calitatea somnului

Astfel de vise pot fi o întâmplare sau o descărcare a trăirilor noastre intense, fie ele negative sau pozitive.

Uneori se poate să aveam vise urăte, chiar înspăimântătoare, coșmaruri care sunt legate de lucruri personale, de situații stresante trăite, de conflicte avute cu anumite persoane, de agresiuni verbale sau fizice, de suferințe sau boli, de stări de frică, anxietate, depresie, eșecuri, decesul sau dispariția unei persoane, urmărirea sau senzația pe care o ai în legătură cu ceva imprevizibil sau legat de un eveniment important.

Cercetătorii consideră că este bine să visezi, acesta este un mod de terapie pe care o experientezi în timpul somnului și care te poate ajuta să treci peste stres, peste momente care te-au marcat și ți-au lăsat răni dureroase.

Efectul viselor este liniștitor și chiar s-a observat că la persoanele depresive apare tendința de a dormi mai mult. Beneficiile somnului sunt evidente dacă ținem cont de faptul că elimină tensiunea și stresul, calmează, îmbunătățește funcționarea creierului, crește memoria, abilitățile cognitive, capacitatea de concentrare, ajută la reîncărcarea ,,bateriilor”, la recuperarea energiei pierdute în timpul zilei.

De asemenea specialiștii spun despre somnul REM că este foarte bun, în timpul lui visăm iar corpul se relaxează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.