Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Otago din Noua Zeelandă căsătoria este bună pentru sănătate. Se spune că oamenii căsătoriți au un risc mai mic de afecțiuni mintale, anxietate și depresie decât cei divorțați sau necăsătoriți. Studiul a fost făcut pe un număr de 34500 persoane ce proveneau din țări diferite.
Conform studiului oamenii sunt afectați foarte tare de un divorț sau de pierderea partenerului. Căsătoria este benefică pentru sănătate, în special pentru femei, dar și pentru bărbați, iar separarea afectează ambii parteneri.
Cu siguranță deja se știe faptul că un divorț este un factor cauzator de boli mintale la foarte mulți oamenii. Unii recunosc acest lucru, alții consideră că stau bine, însă, în realitate ei au o sensibilitate de dezvoltare a depresiei, anxietății și a altor afecțiuni mintale. În plus, apare și tendința de a fuma mult, de a bea alcool în exces și de a recurge la droguri.
Un divorț duce la stări intense de anxietate, care persistă în timp, la depresie, mai ales dacă există și copii. Căsătoria este bună pentru suflet, pentru sănătate, pentru starea emoțională. Oamenii sunt mai sănătoși și mai fericiți în căsătorie.
Cei care sunt divorțați trebuie să-și refacă viața pentru a reuși să-și echilibreze starea interioară. Numeroase studii arată că oamenii căsătoriți sunt mult mai fericiți deoarece nu mai suferă de depresie și au o viață amoroasă normală echilibrată.
Oamenii care se iubesc trebuie să se căsătorească. Instituția căsătoriei îți creează o bună reputație. Poți promova mai rapid la locul de muncă dacă ești căsătorit, ai mai multă încredere în tine, ai o stare interioară mai bună, suferi mai rar de afecțiuni psihice mintale. Studiile arată că persoanele căsătorite sunt mai longevive și au o rată de mortalitate mai mică în caz de cancer decât cei divorțați sau necăsătoriți.
Mariajul este benefic sănătății, ai un risc mai mic de diabet, boli de inimă, depresie, anxietate decât cei care trăiesc singuri. Pentru a te căsători trebuie să iubești, să înțelegi normal nevoia de iubire și să dorești acel tip de afecțiune care îți oferă siguranță în relația cu partenerul.
Iubirea este o artă, necesită cunoaștere și efort din partea partenerilor, ea nu ține doar de șansă și noroc. Iubirea contează foarte mult în viața oamenilor, este o necesitate pentru menținerea stării armonioase și sănătoase a minții și corpului. Oamenii consideră că îndrăgostirea vine de la sine și că este simplu să iubești dacă întâlnești omul potrivit.
Și totuși, deși începem această activitate cu atât de multă dăruire, există foarte multe eșecuri în dragoste. De ce? Probabil nu am învățat ce înseamnă dragostea. Ca în orice artă și în dragoste trebuie să ne însușim teoria și practica. În plus trebuie să adaugăm pasiune, respect, dăruire. De ce totuși oamenii uită să iubească? Pentru că ei își canalizează toată energia spre orice pare mai interesant în viața lor: bani, putere, prieteni…etc.
Cu toții ne dorim să iubim însă nu știm ce să facem să ne menținem relația fericită. Alergerea partenerului nu se face oricum, ci cu înțelepciune. Partenerul trebuie evaluat foarte bine începând cu cele mai mici aspecte. Trebuie să-i observi caracterul, personalitatea, generozitatea, relația dintre ceea ce face și ceea ce spune, interacțiunea cu cei din jur.
Alege întotdeauna un partener care pune pe primul loc onestitatea în relație. Iubirea trebuie să fie o uniune a două persoane și în același timp o menținere a individualității fiecăruia în cuplu. Iubirea apare după faza inițială de îndrăgostire, se poate recunoaște prin profunzimea relației prin însuflețirea din fiecare persoană implicată în respectiva relație. Legătura puternică se construiește prin lucrurile mărunte realizate împreună astfel se induc noi emoții în cuplu.
În relație trebuie să fie comunicare în toate, și în plan sexual. Fiecare trebuie să-și împărtășească dorințele, în caz contrar se pot creea mari frustrări. Respectul îl obții dacă te comporți ca un om stăpân pe tine, dacă te simți un om liber, în funcție de cum te manifești în relație și în raport cu cei din jur.
Empatizează cu partenerul, privește lucrurile din perspectiva lui dar și a ta. Absența și indiferența duc la îndepărtarea partenerului. O relație necesită o atenție continuă. Orice relație trece prin perioade dificile, are suișuri și coborâșuri. Dragostea este un sentiment care depinde de modul cum te porți cu partenerul. Trebuie să înveți să relaționezi astfel încât sentimentele să se schimbe în bine și să fie chiar mai puternice ca înainte.
Întotdeauna trebuie să-ți arăți loialitatea față de partener. Dacă înșeli îți distrugi complet relația cu partenerul deoarece loialitatea este cel mai important lucru într-o relație de iubire. Minciuna duce la neîncredere, distruge fericirea în cuplu. Răbdarea este și ea importantă. Dacă ești iute la mânie nu vei fi capabil să ai o relație adevărată.