Sucul din pere și pepene galben, un remediu excelent pentru afecțiunile intestinale

0
126

Sucul din pere și pepene galben este răcoritor, aromat, bogat în substanțe nutritive, vindecător pentru tulburările intestinale. Aceste fructe sunt o sursă importantă de vitamine și minerale, au puține calorii, de aceea ajută la scăderea în greutate, combaterea anemiei și obezității. Efectul lor asupra tractului digestiv este extraordinar având în vedere nutrienții și substanțele active care normalizează funcția digestivă și ajută în curățarea intestinelor de substanțele nocive și de toxine.

Suc din pere și pepene galben la blender, Foto: songofstyle.com

Sucul natural din pere și pepene galben – Mod de realizare:

Pentru a face acest suc natural se folosesc 4 pere și o jumătate de pepene galben. Se spală perele cu apă, se curăță de coajă, se elimină cotorul și se taie în bucăți potrivite. Se taie pepenele în două bucăți aproximativ egale, se curăță de coajă și de semințe o jumătate și se taie în bucățele mici, iar cealaltă jumătate se păstrează la rece, la frigider. Pulpa acestor fructe se pune în blender și se obține un nectar foarte gustos, care poate fi subțiat cu puțină apă sau cu lapte de nucă de cocos. Se pot adăuga și câteva cuburi de gheață pentru a savura o băutură răcoritoare în zilele caniculare de vară.

Pere, Foto: mimi-gallery.com

Perele sunt delicioase și cu un conținut semnificativ de substanțe nutritive necesare sănătății. Au vitamine A, B, C, E, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, nichel, molibden, iod și fluor. Conțin puține calorii, doar 90 de calorii la 150 g fruct. Perele au efect benefic asupra tractului digestiv, stimulează funcționarea acestuia, previn afecțiunile intestinale, stopează înmulțirea bacteriilor (Staphylococcus aureus și E, coli care duc la apariția tulburărilor intestinale), curăță intestinele, oferă fibre, vitamine, minerale și oligoelemente necesare sănătății, reduc nivelul de colestrol din sânge, reduc absorbția de grăsimi și zahăr în organism.

Pepene galben

Pepenele galben este sărac în calorii, are 34 de calorii la 100 g fruct. De asemenea, pepenele galben este o sursă de nutrienți, polifenoli, vitamina A, B și C, acid folic, magneziu, calciu, cupru, fosfor, siliciu. Datorită vitaminei A, pepenele galben are efect antioxidant, ajută în vindecarea gastritei și a altor afecțiuni intestinale. Pepenele galben are proprietăți diuretice, hrănitoare, vitaminizante, remineralizante, detoxifiante, ajută în combaterea constipației, anemiei, oboselii, anxietății, paraziților intestinali, scade riscul de cancer și boli autoimune, ajută la refacerea celulelor și țesuturilor deteriorate, crește imunitatea organismului.

Suc natural, Foto: songofstyle.com
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here