Suferiți de arsuri la stomac? – Remedii eficiente care pot calma arsurile la stomac

0
369
Suferiți de arsuri la stomac? – Remedii eficiente care pot calma arsurile la stomac

Boala de reflux gastroesofagian apare frecvent la oameni în ziua de azi și este principala ,,vinovată” de arsurile și acreala de la stomac. Poate să se producă la orice vârstă, dar mai ales la vârsta mijlocie. Tratamentul este o necesitate deoarece boala poate afecta foarte mult calitatea vieții pacienților. De stadiul bolii depinde și gradul de afectare a esofagului, iar tratamentul se face corespunzător fiecărui pacient în parte.

ceai de musetel

Arsurile la stomac sunt principalele simptome în cazul urcării acidului gastric spre partea inferioră a esofagului dar nu singurele, bolnavii se plâng și de: regurgitare, sforăit și disconfort creat de leziunile la tractul respirator superior și cavitatea orală, tuse, deglutiție dureroasă și dificilă.

Cauzele refluxului gastroesofagian sunt variate, dintre acestea fac parte: slăbirea sfincterului inferior al esofagului, al mecanismului de blocare cardia, munca ce solicită excesiv regiunea trunchiului, administrarea unor medicamente, alimentația necorespunzătoare, stresul și fumatul. Arsurile la stomac pot fi provocate de o stare de stres, dar și de consumul mare de cafea, țigări, ciocolată, alcool, grăsime și alimente condimentate. Nu este indicat să se bea cafea și alcool pe stomacul gol.

Pentru tratament este necesar să se schimbe alimentația, astfel se va reduce coținutul gastric din esofag, se va preveni refluxul gastroesofagian, se vor normaliza procesele metabolice, se vor îmbunătăți procesele reparatorii ale mucoasei esofagului și se va normaliza starea funcțională a sistemului digestiv.

Este contraindicată supraalimentarea, trebuie să se mănânce puțin și des, iar după masă să nu se stea în poziția orizontală. Alimentele trebuie să fie ușor digerabile, se recomandă lichidele, brânza de vaci, terciul de orez, ceaiurile slabe, piureul de cartofi, grișul fiert, supele, etc. Trebuie eliminate produsele conservate, murăturile, sucurile carbogazoase, șampania, vinul, berea și alcoolul în general.

Citește și:  Helicobacter pylori - microbul vinovat de aparitia ulcerului si gastritei
ceai de musetel
ceai de musetel

Nu trebuie consumate alimente prăjite, grase, pâine de secară, produse lactate cu aciditate mare, pește afumat, cafea sau ceai tare, fructe acre sau necoapte. Carnea trebuie fiartă deoarece așa nu provoacă arsuri la stomac. Preparatele culinare nu trebuie servite reci dar nici foarte calde deoarece astfel pot irita stomacul. Nu sunt recomandate condimentele, alimentele prea dulci sau prea sărate.

Un bun remediu pentru ameliorarea proceselor inflamatorii de la nivelul tractului gastrointestinal este infuzia din rădăcină de lemn dulce. Acesta nu se folosește de către persoanele care au hipertensiune arterială și de femeile însărcinate. De asemenea, sunt recomandate florile de mușețel, nalbă și tătăneasa, sub formă de infuzie, pentru ameliorarea arsurilor la stomac.

Masarea stomacului cu uleiuri esențiale din pelin, busuioc, frunze de portocal și flori de mușețel ajută în calmarea simptomelor. Durerile de stomac pot fi îndepărtate cu produse homeopatice ca de exemplu: Nux vomica 9 CH, Iris versicolor 5 CH și Cuprum 5 CH. Sucul de varză este benefic pentru duoden și stomac, are efect de vindecare pentru ulcerul gastric și duodenal, pentru infecțiile bacteriene de la tractul digestiv.

Varza este o legumă cu proprietăți nutritive și vindecătoare, care se folosește și în cazuri de gastrită, diabet, hipertensiune arterială, anemie, dureri de cap, reumatism, balonare, constipație și alte afecțiuni digestive. Are efect calmant asupra durerilor abdominale, de reducere a inflamațiilor, îndepărtare a stărilor de iritabilitate, detoxifiere a intestinelor, distrugere a bacteriilor din tractul digestiv, alcalinizare a corpului și creștere a imunității organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.