Tehnică japoneză pentru scăderea în greutate – Medicul Toshiki Fukutsudzi ne arată cum să slăbim și să ne calmăm durerile de spate

0
3222

Dr. Toshiki Fukutsudzi, din Japonia, a dezvoltat o tehnică foarte eficientă pentru scăderea în greutate. Cu ajutorul ei poți scăpa de kg în plus, de colăceii din zona taliei, îți poți corecta postura corpului și poți obține o stare de bine, de relaxare. Tehnica ajută și la creșterea în înălțime cu câțiva cm și în plus are un efect de încălzire asupra corpului. Află în cele ce urmează cum se realizează tehnica pentru scăderea în greutate! Medicul Toshiki Fukutsudzi spune că ai nevoie doar de un prosop de baie. Cei care au aplicat tehnica, au fost uimiți de rezultate.

Navigare rapidă în articol:

 1. Câteva aspecte despre medicul Toshiki Fukutsudzi din Japonia
 2. Tehnica japoneză Toshiki Fukutsudzi

1. Câteva aspecte despre medicul Toshiki Fukutsudzi din Japonia

blank

Toshiki Fukutsudzi este un medic și fizioterapeut din Japonia care a scris o carte despre această tehnică pentru slăbit și calmarea durerilor de spate. Cartea s-a vândut în nu mai puțin de 6 milioane de exemplare, în multe țări ale lumii.

Mulți oameni apreciază metodele japoneze de terapie, mai ales pentru că acestea oferă rezultate bune. Asta se datorează faptului că japonezii sunt oameni serioși, care în general fac lucruri de calitate și încearcă mereu să perfecționeze metodele pe care le dezvoltă în orice activitate. Medicul Toshiki Fukutsudzi a dorit să ajute oamenii să aplice o tehnică care facilitează:

 • Îmbunătățirea posturii corpului într-o perioadă de numai 30 de zile
 • Scăderea în greutate, eliminarea kg în plus
 • Reducerea colăceilor din zona taliei
 • Consolidarea mușchilor anteriori ai cavității abdominale
 • Eliminarea depozitelor de grăsime abdominală
 • Eliminarea tensiunilor musculare
 • Calmarea durerilor în zona inferioară a spatelui
 • Consolidarea musculaturii spatelui.

Pentru această tehnică nu trebuie niciun echipament special, este nevoie doar de un prosop mare de baie. Rezultatele sunt pozitive și vor fi vizibile într-o perioadă destul de scurtă de timp, de 30 de zile. Efortul pentru realizarea tehnicii Toshiki Fukutsudzi nu este deloc mare, 5 minute pe zi timp de o lună și apar și rezultatele așteptate.

Scăderea în greutate poate fi destul de dificilă pentru anumite persoane, de aceea multe sunt dispuse să aplice această tehnică care pare a fi simplă și ușor de realizat. Acest lucru este mult mai ușor de realizat decât alte exerciții fizice (are se fac cu mult efort la sala de fitness), sau de a ține o dietă drastică pentru scăderea în greutate.

După cum a spus medicul Toshiki Fukutsudzi, tehnica sa ajută printre altele, la calmarea durerilor de spate, la întărirea mușchilor abdominali, subțierea taliei și la scăderea în greutate. Dacă am fi să ținem cont de părerile celor care au încercat deja tehnica Toshiki Fukutsudzi, această metodă te ajută să slăbești și să ai un abdomen mai plat.

2. Tehnica japoneză Toshiki Fukutsudzi

blank

Acest medic și-a dorit să ajute oamenii, să scape de durerile cauzate de problemele coloanei vertebrale și de kg în plus. După cum se știe creșterea în greutate este o problemă a multor oameni în ziua de azi, ea poate duce la obezitate și la multe probleme de sănătate.

Specialiștii spun că dieta adecvată previne obezitatea. Află cum poți scăpa de problemele obezității.

Medicul Toshiki Fukutsudzi a inventat o metodă unică prin care se obțin multe beneficii asupra corpului (mai ales calmarea durerilor de spate, eliminarea grăsimii din zona taliei și scăderea în greutate). Tot ce ai nevoie este un prosop de baie, în rest nu mai trebuie decât să aplici corect tehnica acestui medic japonez, respectând cu atenție toate etapele.

Un mare avantaj oferit de aplicarea acestei tehnici este că te poate scăpa de grăsimea din zona abdominală și îți poate îmbunătăți postura corporală într-o perioadă scurtă de timp, de numai 30 de zile. De asemenea, poți scăpa de durerile de spate, se acționează mai ales asupra mușchilor lombari.

Cât timp se aplică această tehnică apreciată de milioane oameni? Medicul recomandă ca acest exercițiu să fie realizat timp de 5 minute pe zi, o perioadă de 30 de zile. După cum spuneam mai sus, nu ai nevoie de un echipament special, trebuie doar să folosești un prosop de baie și să respecți regulile de aplicare corectă a tehnicii.

Cum să ai o talie mai mică? – Acestă tehnică japoneză subțiază talia și ajută la scăderea în greutate

blankDacă duci un stil de viață sedentar și vrei să slăbești, fără a face prea mult efort la sală, îți recomandăm metoda medicului Toshiki Fukutsudzi, care oferă o soluție unică pentru scăderea în greutate.

După cum se știe sunt multe cauze ale durerilor de spate, dintre acestea fac parte:

 • Sedentarismul, poziția incorectă a spatelui
 • Anumite probleme ale mușchilor, nervilor, ligamentelor sau oaselor
 • Tensiunea acumulată în mușchii și ligamentele spatelui
 • Încordarea spatelui
 • Presiunea pusă asupra unui disc vertebral
 • Forțarea musculaturii spatelui atunci când se duce o greutate prea mare în mâini sau spate
 • Diminuarea densității osoase sau osteoporoza și altele.

Există și alte cauze ale durerilor de spate, dar acestea sunt mai grave, ele trebuie discutate cu un medic, pentru a face un tratament adecvat reducerii simptomelor și obținerii vindecării, dacă se poate.

Citește și:  Remedii populare pentru calmarea durerii imediat!

Durerile de spate pot fi ameliorate prin tehnica japoneză Toshiki Fukutsudzi. Acest medic japonez recomandă folosirea unui prosop de baie, rulat strâns, pentru realizarea tehnicii inventate de el.

În ce constă metoda japoneză cu prosop rulat, pentru a scăpa de durerile de spate?

blank

Pentru a aplica tehnica japoneză a medicului Toshiki Fukutsudzi, se procedează astfel:

 • Se ia un prosop de baie, suficient de mare, care este destul de gros. Acesta trebuie să aibă cel puțin 40 cm lungime.
 • Se împăturește prosopul în două, astfel încât stratul să fie destul de gros, iar apoi se rulează sul, cât mai strâns.
 • La final, sulul se leagă cât mai bine, pe toată lungimea lui, cu o sfoară sau o panglică. În acest fel sulul va fi menținut în această formă rulată cât mai bine, pe tot parcursul exercițiului.
 • Acest sul din prosop se folosește pentru a fi pus la spate, în zona inferioară a acestuia, chiar sub talie.
 • Dacă nu ai un prosop destul de mare este bine să folosești două prosoape suprapuse, făcute sul, pentru ca stratul să fie moale, adecvat pentru această terapie la spatelui.

Etape ale tehnicii Toshiki Fukutsudzi

Alte etape ale tehnicii japoneze, foarte importante sunt:

 • Trebuie să stai întins pe spate pe o suprafață plană, de exemplu pe un pat. Dacă te vei așeza pe o canapea moale sau pe un pat cu saltea moale, această tehnică japoneză nu va funcționa. Prin urmare, patul trebuie să fie destul de tare sau mai bine alegi o saltea de gimnastică, așezată direct pe podea.
 • Te așezi în fund cu picioarele întinse pe saltea.
 • Poziționezi sulul din prosop pe salteaua de gimnastică, la spatele tău, exact în zona taliei.
 • Te lași pe spate, având sulul din prosop sub talie, chiar sub ombilic.
 • Ții picioarele întinse și unești vârfurile degetelor mari de la ambele picioare. Ideea este să ai degetele mari de la picioare îndreptate unul spre altul, lipite, iar călcâiele puțin depărtate (cam la o distanță de 8-10 inch, asta înseamnă cam 20-25 cm).
 • Duci brațele în sus, le ții întinse deasupra capului, astfel încât să ai palmele în jos și degetele mari spre exterior. În acest fel coatele sunt în sus.
 • Întinzi brațele cât poți în sus, astfel apare o senzație de eliberare a tensiunilor musculare și se stimulează prin întindere creșterea în înălțime a corpului.
 • Ții capul drept, fața în sus.
 • Mâinile și picioarele trebuie să fie în poziție corectă, cea prezentată mai sus.
 • Menții această poziție, pe care am descris-o în aceste etape, timp de 5 minute.
 • După ce a trecut timpul de 5 minute, te ridici ușor în fund, fără să faci mișcări bruște cu brațele sau spatele. Toate mișcările trebuie să fie lente, astfel încât să nu simți niciun disconfort în mușchi, oase, articulații.

Vezi în acest video tehnica japoneză în care se folosește prosopul, astfel vei înțelege perfect cum se aplică:

Tehnica japoneză – Beneficii pentru sănătate

Foto 6

Prin aplicarea tehnici Toshiki Fukutsudzi, iată care sunt beneficiile asupra corpului:

 • Coloana vertebrală va deveni mai dreaptă
 • Se îmbunătățește semnificativ postura corpului
 • Se subțiază talia și se tonifiază musculatura abdominală
 • Corpul va fi mult mai în formă în timp scurt
 • Scapi de stres și de tensiunile musculare rapid
 • Organele se vor așeza în poziția cea mai favorabilă pentru ele
 • Vor fi calmate rapid durerile de spate, mai ales în zona inferioară a coloanei vertebrale
 • Sunt eliberate tensiunile din zona spatelui și ameliorate semnificativ durerile musculare
 • Se elimină grăsimea din zona taliei, se obține scăderea în greutate.

Vă sugerăm să încercați această tehnică, pentru a vă convinge de rezultate. Puteți aplica tehnica Toshiki Fukutsudzi în fiecare zi, sau chiar de 2-3 ori pe zi. Este recomandată mai ales dimineața. La început este posibil să apară o mică senzație de disconfort, care va trece rapid. Disconfortul se datorează faptului că există anumite probleme la spate, coloana vertebrală sau postura corporală (care trebuie corectată).

Dacă unele persoane consideră prea mare timpul 5 minute pentru ca să stea în această poziție prezentată, ar trebui să aplice tehnica o perioadă mai scurtă de timp, cel puțin la început, cam 2-3 minute. În curs de o lună, ele vor putea ajunge și la performanța de 5 minute la aplicarea acestei metode de terapie pentru spate.

Tehnica medicului Toshiki Fukutsudzi este destul de simplă și nu presupune decât un singur exercițiu, cel pe care l-am prezentat mai sus și pe care îl puteți vedea și în video.

Vezi aici un video despre tehnica Toshiki Fukutsudzi:

Contraindicații:

Această tehnică nu este recomandată oamenilor care au anumite probleme musculo-scheletice. În acest caz, ei trebuie să ceară sfatului unui medic specialist, pentru a ști dacă este bine să aplice sau nu tehnica japoneză prezentată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.