Uleiul de măsline curăță ficatul

0
4

Uleiul de măsline este recomandat în numeroase diete, chiar și în regimul oamenilor bolnavi de cancer, pentru că ajută la curățarea ficatului. El se folosește în combinație cu suc de lămâie pentru a îmbunătăți semnificativ funcția ficatului.

Despre ficat se spune că este unul dintre cele mai importante organe ale corpului. Principalele sale funcții în organism sunt:

  • Ajută la detoxifierea organismului, la eliminarea substanțelor nocive din organism
  • Are rol în circulația sângelui și în susținerea sistemului imunitar
  • Produce sucul biliar care stimulează digerarea grăsimilor și absorbția vitaminelor lipo-solubile
  • Are rol în procesele metabolice, ce au legătură cu vitaminele, glucidele, proteinele, lipidele
  • Este implicat și în metabolizarea unor hormoni
  • Produce aproximativ 75% din colesterol, ce ajută la formarea membranei celulare, a unor homoni și a vitaminelor
  • Neutralizează alcolul, amoniacul și nicotina
  • Stochează acidul folic, vitamina B12 pentru a produce globule roșii
  • Transformă glucoza în glicogen, furnizează energie atunci când este nevoie
  • Ajută la descompunerea nutrienților ingerați din alimente, astfel încât aceștia să poată să fie absorbiți și folosiți de organism.

Dureri de ficat de la stres

Activitatea ficatului poate fi încetinită din cauza stresului, a oboselii și anxietății.

Principalele semne, care indică faptul că ai probleme cu ficatul, sunt:

  • Scăderea în greutate, pierderea poftei de mâncare
  • Senzație de oboseală persistentă
  • Îngălbenirea pielii, greață, vărsături
  • Erupții cutanate diferite care pot să apară brusc
  • Modificări ale culorii urinei și a scaunului
  • Durere la hipocondrul drept, durere de mușchi și articulații
  • Slăbiciune generală bruscă, modificarea gustului și senzație de amărăciune în gură.

Un simptom tipic de boală de ficat este icterul, care se caracterizează prin leziuni hepatice.

Consumul de ulei de măsline și lămâie

Această combinație are un efect foarte bun asupra reducerii colesterolului. Prin aportul de zeamă de lămâie se dublează efectul uleiului de măsline asupra ficatului. În plus, lămâia reduce și nivelul de trigliceride, ajută la regenerarea și descompunerea celulelor hepatice, la eliminarea toxinelor din organism. Lămâia ajută și la secreția de bilă; medicii spun că alimentele bogate în grăsimi au nevoie de mai multă bilă pentru a fi digerate.

Tratamentul se face dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun: se ia o lingură de ulei de măsline extravirgin și o lingură de zeamă de lămâie. Acest tratament se face zilnic, sau cel puțin de trei ori pe săptămână.

Citește și:  Uleiul de nucă de cocos face minuni pentru piele și păr

Uleiul de măsline are multe beneficii pentru sănătate, chiar și asupra metabolismului și asupra sănătății inimii.

Conform unui studiu realizat de cercetători, consumul zilnic de 6,5 ml ulei de măsline ajută la îmbunătățirea enzimelor și a grăsimilor hepatice. Acest tratament previne acumularea de grăsime în ficat și îmbunătățește fluxul sanguin.

Alte sfaturi pentru protejarea ficatului

Există o serie de alimente care sunt importante pentru sănătatea ficatului și anume:

  • Ceaiul de anghinare este un adevărat medicament natural pentru ficat
  • Sucul de grapefruit are antioxidanți (precum naringenin, naringină) ce protejează ficatul, mențin sănătatea acestuia
  • Varza, broccoli, conopida și varza de Bruxelles sunt alimente bogate în fibre, protejează ficatul de leziuni și ajută la detoxifierea organismului
  • Afinele mențin ficatul sănătos
  • Nucile au vitamine, antioxidanți și nutrienți cu beneficii pentru ficat
  • Strugurii negri au resveratrol și alte elemente active cu beneficii pentru ficat
  • Merișoarele susțin activitatea ficatului
  • Sucul de sfeclă roșie este important pentru sănătatea inimii și a ficatului.

Ceaiul de păpădie ajută la scăderea tensiunii arteriale, are efect diuretic, purifică sângele și îmbunătățește funcția ficatului. La ceai se pot folosi frunze, flori și rădăcină de păpădie. Cea mai indicată este rădăcina de păpădie care are foarte mulți antioxidanți și proprietăți diuretice excelente. Acest ceai elimină excesul de sare și de apă din organism, poate ajuta în tratamentul tensiunii arteriale.

Toate părțile plantei au beneficii pentru ficat și întregul organism. Păpădia are efect benefic și în caz de diabet zaharat de tip 2, ameliorează simptomele diabetului, are proprietăți antiinflamatorii și antidiabetice. Ceaiul de păpădie reglează nivelul de zahăr din sânge și scade nivelul de colesterol din sânge.

O băutură care ajută la detoxifierea ficatului este cea realizată din următoarele ingrediente: 2 morcovi, o sfeclă roșie mică, o mână de spanac, 2 castraveți, 2 tulpini de țelină, un măr, 2 cm rădăcină de ghimbir, zeama de la o lămâie, un vârf de cuțit de scorțișoară.

Toate aceste ingrediente (măr, spanac, sfeclă, castraveți, morcovi, țelină) se dau prin storcătorul de fructe, apoi se adaugă ghimbirul ras pe răzătoare, zeama de lămâie și scorțișoara.

Această băutură are un gust bun, susține funcția ficatului și a vezicii biliare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.