Ce plante ajută la detoxifierea organismului și creșterea imunității?

0
8

Sezonul rece aduce o creștere a cazurilor de afecțiuni respiratorii, ce includ și răceala. Oricine se poate îmbolnăvi în această perioadă din an, de aceea este importantă și detoxifierea organismului și creșterea imunității. Pentru a reduce riscul de răceală și gripă, se pot lua anumite măsuri de precauție, în scopul de a ajuta organismul să lupte împotriva virusurilor și infecțiilor.

În sezonul rece aerul poate duce la uscarea mucoaselor ce căptușesc căile respiratorii și astfel apare o predispoziție la iritare și o vulnerabilitate la microorganismele invadatoare. În acest sezon este necesară creșterea imunității organismului, aceasta fiind o măsură de precauție pentru a preveni răceala și infecțiile respiratorii.

O idee bună este și alegerea unei diete sănătoase, care să ofere organismului un aport de nutrienți esențiali, ce ajută la creșterea imunității. Pentru creșterea vitalității și a rezistenței organismului ajută și sucul de aronia – cea mai importantă sursă de polifenoli cu efect antioxidant.

Detoxifierea organismului acasă

Principalele sfaturi pentru detoxifierea organismului sunt:

  • Bea cât de multă apă plată, pentru a elimina toxinele din organism
  • Consumă praz pentru că acesta are potasiu și proprietăți diuretice, ajută la eliminarea toxinelor din organism prin urină; prazul are acțiune antioxidantă, reduce inflamația și protejează organismul împotriva cancerului
  • Bea ceai de urzică pentru că are proprietăți diuretice, depurative, detoxifiante
  • Introdu curcuma în dietă pentru că are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, previne cancerul, susține sănătatea ficatului, ajută organismul să elimine toxinele
  • Consumă ridiche neagră pentru că are efect hepatoprotector, ajută la eliminarea toxinelor din corp
  • Bea ceai de brusture pentru a elimina toxinele și deșeurile din organism
  • Bea ceai de păpădie deoarece este un bun detoxifiant, elimină toxinele din ficat și în general din organism.

Consumă usturoi în forma sa naturală!

În medicina populară se recomandă consumul de usturoi deoarece acesta purifică sângele și conține substanțe active care favorizează eliminarea toxinelor din organism.

Aloe vera ajută la detoxifierea colonului

Despre Aloe vera se spune că ajută la eliminarea toxinelor, la activarea circulației sanguine și limfatice. Aloe vera are efect de purificare, stimulează digestia și îmbunătățește funcția rinichilor.

Sucul de Aloe vera menține sănătatea sistemului gastrointestinal, ajută la: detoxifierea colonului, stimularea tranzitului intestinal, reducerea indigestiei, constipației, balonării, hiperacidității gastrice.

Întărește-ți sistemul imunitar!

Ghimbirul este excelent pentru sistemul imunitar al organismului, previne și tratează gripa și răceala. Ghimbirul menține rezistența și apărarea organismului, este un bun antibiotic și expectorant, ajută în combaterea infecțiilor bacteriene intestinale.

Citește și:  Secretul scăderii în greutate: Dieta care combină legumele și proteinele pentru rezultate vizibile

Tarhonul crește imunitatea organismului, are proprietăți antispastice, carminative, diuretice, tonice, digestive. Această plantă conține antioxidanți, flavonoide, potasiu, magneziu, fier, fosfor, vitamine A, B și C.

Prin consumul de tarhon (sub formă de ceai, infuzie, sau în preparate culinare) se combate depresia, nervozitatea, se ameliorează simptomele afecțiunilor de rinichi, se tratează tulburările gastrointestinale, inflamațiile, crampele stomacale, balonarea, colita, durerile de ficat, durerile de vezică biliară și pancreas. Ceaiul de tarhon elimină indigestia și insomnia. Maceratul de tarnon este indicat în caz de dureri reumatice.

Moringa întărește sistemul imunitar al organismului, are mulți polifenoli, fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale. Moringa are de 6 ori mai multă vitamina C decât portocalele și de 4 ori mai multă vitamina A decât morcovii. Moringa are proprietăți analgezice, antioxidante, antiinflamatoare, vasodilatatoare, antidiabetice, combate obezitatea, hipertensiunea arterială, infecțiile microbiene, bolile hepatice. Ceaiul de moringa este un remediu popular pentru numeroase afecțiuni ale organismului.

Pentru a-ți consolida sistemul imunitar poți folosi acid ascorbic. Acesta are și proprietăți antihistaminice, ajută la regenerarea țesuturilor, crește producția de hemoglobină, are efect preventiv asupra bolilor.

Folosește ceaiuri pentru imunitate și prevenirea îmbolnăvirii!

Ceaiul de echinaceea este un bun remediu împotriva proceselor infecțioase, infecțiilor cu bacterii și virusuri. Acest ceai are efect antiinflamator, crește imunitatea organismului și ajută la activarea producției de leucocite.

Alte proprietăți benefice ale ceaiului de echinacea sunt:

  • Stimulează sistemul nervos central, calmează durerile de gât
  • Ajută în tratamentul bolilor infecțioase, bolilor de piele, bolilor inflamatorii
  • Are efect antiinflamator, antiviral, de stimulare a sistemului imunitar.

Ceaiul verde de Camellia sinensis crește imunitatea, previne dezvoltarea infecțiilor, combate stresul, anxietatea, scade riscul de boli de inimă, ajută în prevenirea îmbolnăvirii organismului.

Ceaiul din Ginkgo Biloba are de asemenea acțiune benefică asupra sistemului imunitar al organismului, conține vitamine, calciu, magneziu, seleniu, fier, fosfor, aminoacizi, flavonoide, terpene, catechine, taninuri. Acest ceai îmbunătățește circulația sângelui, oferă organismului o serie de beneficii precum:

  • Previne blocarea vaselor de sânge, combate agregarea trombocitelor
  • Stimulează circulația sângelui în țesuturile sănătoase
  • Ajută la buna funcționare a sistemului circulator
  • Normalizează tensiunea arterială
  • Previne formarea cheagurilor de sânge
  • Reglează inflamația, previne infarctul miocardic acut.

Frigul scade imunitatea, cel puțin indirect și de aceea sunt recomandate ceaiurile care încălzesc organismul și au proprietăți imunostimulatoare. De asemenea și mișcarea crește imunitatea, prin stimularea circulației sângelui și a producerii celulelor de apărare, ce luptă împotriva infecțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.