10 ceaiuri din plante medicinale care te ajută să slăbești

0
645
10 ceaiuri din plante medicinale care te ajută să slăbești

Stilul de viață pe care îl duc mulți oamenii, viața sedentară și consumul de alimente bogate în grăsimi dau naștere la anumite probleme de sănătate, la obezitate, la apariția celulitei și acumularea de toxine în organism. Pentru a slăbi eficient sunt recomandate ceaiurile depurative care ajută la detoxifierea și purificarea organismului. Acestea se beau timp de 8-10 zile, aproximativ 2 căni în fiecare zi, apoi se face pauză de cel puțin o săptămână.

Ceaiul de coada-șoricelului

Intensifică metabolismul, elimină toxinele din organism, are efect bun asupra sistemului nervos și ajută în tratamentul multor boli: de nervi, ale sistemului gastro-intestinal, tulburări stomacale, etc. Are efect antimicrobian, antiviral, diuretic, antiseptic, hemostatic, poate fi considerat un ,,antibiotic naturalˮ. Pentru a slăbi este indicat să se bea 3 căni de ceai de coada-șoricelului pe zi. După o săptămână se face o pauză de 7 zile și apoi se continuă tot așa. Această plantă se poate combina cu anason și mușețel pentru ca efectul să fie și mai bun.

Ceaiul de oregano

Este un excelent remediu contra infecțiilor din organism deoarece această plantă are efect antibiotic, antiseptic, antiviral, dezinfectant și antiinflamator. Persoanele care doresc să slăbească pot bea acest ceai deoarece stimulează metabolismul și ajută la scăderea în greutate.

Ceaiul de unguraș (Marrubium vulgare)

Are efect depurativ, calmant, antitusiv, expectorant, antiseptic, cicatrizant și de reducere a tensiunii arteriale. Poate ajuta în calmarea unor simptome, în tratamentul multor afecțiuni și boli (tuse, dureri de gât, tulburări ale vezicii biliare, astm, balonare, bronșită, rinită alergică, indigestie, congestie a sinusurilor), dar și în reducerea greutății corporale.

Ceaiul din lemn-dulce

Pentru a slăbi se poate realiza un amestec din mai multe plante medicinale: 30 g frunze de viță-de-vie, 30 g semințe de fenicul, 30 g crețușcă și 10 g lemn-dulce. Din acest amestec se ia câte o cantitate de 40 g și se adaugă la un litru de apă, se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se strecoară și se obține un ceai care se bea zilnic (1-2 căni de ceai) timp de o săptămână. Apoi se face pauză 7 zile și tratamentul se repetă.

ceai de coada soricelului

Ceaiul de crețușcă

Are efect astringent la stomac și poate ajuta în tratamentul unor boli ale tractului gastro-intestinal, cum este ulcerul. Crețușca este o plantă medicinală cu proprietăți calmante, antimicrobiene, relaxante, diuretice și antiinflamatorii, ajută la reducerea acidității din stomac, la calmarea indigestiei și a durerilor intestinale, la combaterea stărilor de nervi, de depresie, la eliminarea excesului de lichid din organism. Modul de preparare al ceaiului este: la un litru de apă se adaugă 10 g plantă uscată, se lasă să fiarbă 6 minute, apoi se strecoară și se bea.

Citește și:  Ceaiul de trandafiri, o bautura parfumata care te scapa de depresie si alte afectiuni

Ceaiul din frunze de păpădie

Scade nivelul de colesterol din sânge, îmbunătățește metabolismul și digestia, are efect benefic asupra stomacului, pancreasului și bilei, revigorează corpul, ajută la reducerea excesului ponderal.

Ceaiul de mesteacăn și crețușcă

Este recomandat pentru piele, pentru combaterea celulitei.

Ceaiul de scoarță de castan și crețușcă

Este un bun remediu contra celulitei și acumulărilor de grăsime. Se adaugă 30 g scoarță de castan și 40 g crețușcă la 1 litru de apă clocotită, se fierbe 10-15 minute și apoi se folosește în apa de baie.

Decoctul din scoarță de castan

In amestec cu crețușcă, silnic (Glechoma hederacea, rotungioară, coada-ielelor) și varec (algă brună marină) ajută în tratamentul celulitei. Se fierbe 40 g amestec din plante într-un litru de apă și se spală zonele afectate de celulită.

Ceaiul de salcie albă

Este recomandat pentru baie, ajută la slăbit și tratamentul celulitei.

Sfaturi utile în folosirea plantelor medicinale:

  • Nu amesteca la întâmplare tot felul de plante medicinale, deoarece unele pot fi incompatibile între ele. Unele plante pot anula efectul altor plante dacă sunt combinate în infuzii sau ceaiuri.
  • Nu adăuga o cantitate prea mare de plante medicinale pentru a obține un ceai mai concentrat pentru că acesta poate fi prea puternic și poate cauza efecte nedorite în organism.
  • Anumite plante medicinale pot anihila efectul unor medicamente prescrise de medic pentru tratamentul unor afecțiuni sau boli, de aceea nu trebuie consumate împreună cu ele. De exemplu: menta taie efectul produselor medicinale homeopatice, iar gingko biloba nu se ia cu medicamentele antidepresive.
  • În general infuziile prea tari pot irita stomacul. Ceaiul foarte concentrat de mușețel poate da stări de greață și vomă.
  • Este bine să cereți sfatul unui medic înainte de a utiliza o anumită plantă medicinală, mai ales dacă aveți probleme de sănătate. Anumite plante medicinale pot fi contraindicate femeilor însărcinate sau care alăptează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.