10 motive să adaugi Amla în dieta ta

0
6

Pudra de Amla se obține din fructele arborelui Emblica officinalis, numite și agrișe de India. Această pudră are proprietăți antioxidante puternice, antiinflamatoare și de stimulare a imunității organismului. Amla este folosită în medicina Ayurvedică pentru că promovează longevitatea și are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate.

Principalele 10 motive să folosești pudra de Amla în dietă

1. Stimulează imunitatea organismului

Prin folosirea pudrei de Amla, care este bogată în vitamina C, se crește producția de globule albe în sânge și se stimulează imunitatea organismului. Amla are și vitamine B, fier, calciu, antioxidanți, flavonoide, polifenoli.

Prin consumul de pudră de Amla se previne îmbătrânirea prematură a organismului, se combate atacul nociv al radicalilor liberi și se reduce inflamația și stresul oxidativ.

2. Scade nivelul de colesterol din sânge

Amla are taninuri, flavonoide, polifenoli care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Un studiu de pe NCBI arată că Amla ajută la scăderea semnificativă a colesterolului rău (LDL) din sânge și la îmbunătățirea colesterolului bun (HDL).

3. Reduce inflamațiile și riscul de a dezvolta boli cronice

Amla are efect antiinflamatoriu și astfel previne dezvoltarea unor boli grave, precum diabet, boli de inimă, cancer.

4. Reduce nivelul de glucoză din sânge, ajută în gestionarea diabetului

Pudra de Amla are compuși care ajută în controlul nivelului de zahăr din sânge și în creșterea sensibilității la insulină. Prin consumul de Amla se controlează glicemia. Ea menține un nivel sănătos de zahăr în sânge, iar acest lucru este esențial pentru sănătatea și bunăstarea organismului.

Un nivel ridicat de zahăr în sânge duce la diabet și asta poate cauza probleme de sănătate pe termen lung. Dacă este netratat, diabetul poate avea consecințe mari, poate duce la deteriorarea vederii sau la boli de rinichi. Prin urmare, scăderea nivelului de zahăr din sânge este important și se poate face cu ajutorul pudrei de Amla.

5. Menține sănătatea inimii

Pudra de Amla are acțiune antioxidantă, reduce stresul oxidativ, combate inflamația, poate ajuta în prevenirea bolilor de inimă. Există studii ale cercetătorilor care sugerează faptul că Amla ajută la scăderea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol din sânge, a riscului de acumulare a plăcii în artere. Prin folosirea pulberii de Amla se poate menține sănătatea cardiovasculară.

Amla este o sursă de hrană importantă pentru sănătatea inimii. Antioxidanții în special ajută în prevenirea daunelor oxidantive cauzate de radicalii liberi din organism. Stresul oxidativ este un factor de risc al deteriorării sănătății inimii. Dacă endoteliul inimii (care căptușește interiorul inimii și vasele de sânge) funcționează optim, atunci el ajută la coagularea normală a sângelui, la realizarea contracției vasculare și la relaxare. Acest lucru se poate realiza prin introducerea Amlei în dietă.

Citește și:  Plante și condimente ayurvedice care cresc imunitatea organismului

În plus, Amla are și proprietăți antiinflamatorii, ceea ce reduce riscul de boli de inimă.

6. Calmează arsurile de la stomac

Pudra de Amla poate fi un remediu bun pentru persoanele care suferă de reflux acid. Multe persoane suferă de o senzație de arsură în gât atunci când acidul din stomac ajunge în partea din spate a esofagului. Când apare acest simptom, el poate fi un indiciu al bolii de reflux gastroesofagian. De această boală suferă în prezent peste 20% din populația din SUA. Boala este greu de suportat și trebuie să fie tratată pentru a preveni alte complicații produse de ea. O metodă de tratament este pudra de Amla care reduce arsurile la stomac și vărsăturile. Se poate folosi Amla sub formă de pudră sau comprimate, acestea se găsesc la plafar.

7. Reduce riscul de cancer

Amla ajută în prevenirea cancerului. Studiile cercetătorilor arată că Amla poate ucide celulele anomale, mai ales în cazuri de cancer de plămâni, cancer de sân, cancer de ovare. Prin proprietățile sale antioxidante, Amla împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene. Prin inhibarea acestor celulele, se reduce riscul de creștere a tumorii. Amla are taninuri, flavonoide, alte substanțe fitochimice care ajută în prevenirea cancerului. De asemenea, Amla are vitamine și alți antioxidanți ce ajută în acest sens.

8. Previne scăderea vederii

Extractul de Amla reduce șansele de degenerescență maculară și de pierdere a vederii. Prin folosirea acestui extract natural se îmbunătățește sănătatea mitocondrială a celulelor din ochi.

9. Previne căderea părului

Amla ajută în prevenirea căderii părului, combate mătreața, reduce inflamația și protejează cuticula părului.

10. Beneficii antiîmbătrânire

Pudra de Amla se folosește în măști cosmetice pentru față. Efectele îmbătrânirii premature se pot încetini cu ajutorul pudrei de Amla. Este indicat și consumul regulat de Amla pentru a preveni semnele îmbătrânirii. Acest superaliment este bogat în vitamina C și are proprietăți antioxidante excelente, care protejează celulele împotriva daunelor fel de fel.

În plus, Amla poate încetini descompunerea colagenului – care este important pentru menținerea fermității pielii și în prevenirea dezvoltății ridurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.