10 semne ca sănătatea ta are de suferit și ar trebui să fii mai activ

0
168
10 semne ca sănătatea ta are de suferit și ar trebui să fii mai activ

Pentru a fi sănătos trebuie să fii activ și să ai grijă de viața ta.

10 semne ca sănătatea ta are de suferit și ar trebui să fii mai activ:

1. Ai o cădere nervoasă, ești stresat și indispus? Cu siguranță aceasta se datorează unei situații psihologice foarte stresante pe care ai suferit-o de curând și faptului că organismul tău a fost suprasolicitat. Astfel de stări pot duce la ,,prăbușirea” sănătății și la dezvoltarea unor boli psihice, a depresiei și anxietății. Tulburările de stres necesită tratament iar prevenirea acestora se poate face prin alimentație, sport, relaxare, odihnă, astfel îți crești energia și îți ,,încarci” bateriile.

Te poți realaxa prin activități care îți fac plăcere, te poți calma prin reducerea consumului de carbohidrați rafinați, dulciuri și introducerea în alimentație a fructelor și legumelor bogate în vitamine și minerale dar mai ales în magneziu. Sportul este sănătos pentru organism și te ajută să fii mai fericit deoarece, de exemplu prin jogging se stimulează producerea de endorfine care oferă o stare de bine.

2. Simți o stare permanentă de oboseală, apatie și somnolență? Acest lucru te face să fii mai puțin eficient la serviciu și arată că nu acorzi suficientă atenție bunăstării personale. Dacă ești interesat doar să muncești toată ziua pentru a face bani și să nu găsești timp pentru odihnă și relaxare, ajungi la o suprasolicitare a organismului și astfel crește rezistența acestuia la stres și la infecții, pielea devine palidă, iar părul va fi fragil și va cădea. În plus scade și puterea de concentrare și nivelul de serotonină care este hormonul ce ține de starea emoțională bună și are un rol important de a regla toate procesele din organism. În plus este posibil și să ajungi la obezitate deoarece din cauza unui nivel redus de serotonină în creier va crește pofta pentru produsele care conțin carbohidrați, pentru ciocolată, prăjituri, zahăr.

Astfel de stări de somnolență și oboseală sunt declanșate de stres, insomnie, lipsă de vitamine. Lipsa de oxigen poate fi un motiv al acestor simptome nedorite (dureri de cap, somnolență, apatie), de exemplu din cauza muncii timp îndelungat într-un birou, unde nu este aerisit în mod periodic și aerul nu este proaspăt. Pentru ca sănătatea ta să nu aibă de suferit este bine să te relaxezi, să faci plimbări în aer liber, să fii activ măcar în weekend. Lipsa de vitamine B5, B6, D, P și iod sunt cauze ale iritabilității, somnolenței și oboselii.

3. Ai dureri de spate și probleme cu postura corectă a corpului? Aproape că nu există niciun adult care să nu fi avut dureri de spate. Sportul te ajută să ai o postură corporală corectă, să petreci mai mult timp în aer liber și să duci o viață normală. Prin sport îți menții sănătatea articulațiilor, mușchilor, tendoanelor, ligamentelor care, dacă nu sunt puse în mișcare, pot perturba funcția normală a spatelui, pot cauza dureri și crește tendința de a merge cu spatele încovoiat. Exercițiile fizice trebuie să fie moderate, executate lin și nu brusc sau smuncit, acestea nu trebuie să activeze reflexul de intindere musculară care poate contracta mușchii sau țesuturile moi deja întinse.

Citește și:  Eficacitatea supelor în dietă – De ce este sănătos să mâncăm supă?

mersul la munte

4. Ai probleme cu circulația sângelui? Prin sport scade presiunea sângelui, se oxigenează creierul și se întărește inima. Exercițiile fizice te ajută să-ți menții presiunea sângelui la un nivel normal, dar este important și să duci un stil de viață corespunzător, să fii atent la dietă, să reduci stresul și consumul de sare, zahăr, alcool și medicamente.

5. Ai observat că musculatura ta nu este tonifiată? Mersul pe bicicletă în aer curat este o activitate care îți lucrează toți mușchii – de la brațe, fese, coapse, abdomen. În plus ai și o stare de bine, ai mai multă încredere în tine, scapi de senzația că ai mintea înțețoșată, scapi de stres, frustrări și anxietate.

6. Suferi de celulită? Potrivit oamenilor de știință cel mai bun remediu contra celulitei este sportul și nu alte procedee: masajul, cremele anticelulită și curele de slăbire. Sportul te scapă de celulită, de aceea trebuie în fiecare zi să se facă exerciții fizice. Celelalte remedii ajută dar numai teporar, efectul lor se vede o perioadă de timp. Dacă nu se face sport în mod regulat, aspectul inestetic al celulitei se observă imediat. Exercițiile aerobice ajută la tonifierea pielii și arderea caloriilor și grăsimilor în plus.

7. Suferi de osteoporoză? Exercițiile fizice întăresc oasele de aceea trebuie să se facă sport și și să se ia suplimente de calciu și vitamina D care previn osteoporoza. Sunt recomandate exercițiile fizice cu greutăți care ajută la consolidarea sistemului osos. Osteoblastele sunt celulele speciale care construiesc oasele și care prin exerciții sunt supuse presiunii și caută să se adapteze, să devină mai dense, mai tari, astfel se formează pe oase.

8. Ți-ai pierdut pofta de mâncare și ai probleme digestive? Exercițiile fizice ajută în creșterea poftei de mâncare, stimularea proceselor digestive, combaterea balonării și constipației. Mișcarea ajută la buna funcționare a întregului sistem digestiv.

9. Ești mereu supărat, trist, ai stări de depresie și anxietate? Pentru a reuși să scapi de astfel de stări rele acordă-ți timp pentru tine, pauze de 5 minute pentru a face exerciții fizice și care vor face minuni pentru viața și sănătatea ta. Sâmbăta și duminica te poți relaxa, mergi la iarbă verde, fă plimbări în parc, practică un sport în sezonul cald, cum este de exemplu înotul care este un mod plăcut de relaxare.

10. Nu mai ai rezistență fizică și obosești repede? Acest lucru arată că duci o viață sedentară și pentru a scăpa de simptome trebuie să faci sport. Este bine să faci drumeții, să te bucuri de aerul de munte care ajută în consolidarea imunității, în tratamentul bolilor de plămâni, ale sistemului cardiovascular și afecțiunilor respiratorii. Mișcarea în aer liber este esențială în viața oricărui om, ajută la creșterea rezistenței organismului, la îmbunătățirea circulației sângelui, a funcțiilor locomotorii și oxigenarea creierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.