6 ceaiuri care pot salva căderea părului

0
306

Oamenii de știință au descoperit 6 remedii contra căderii părului – respectiv 6 ceaiuri care sunt folosite în terapii pentru creșterea rezistenței părului. Află în acest articol care sunt tratamentele cu ceai pentru frumusețea și sănătatea podoabei capilare.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ceai verde
  2. Ceai negru
  3. Ceai de mușețel
  4. Ceai de urzică
  5. Ceai de salvie
  6. Ceai de rozmarin

1. Ceai verde

Ceaiul verde are numeroase proprietăți benefice pentru păr:

  • Conține seleniu, vitamine, polifenoli, mangan, crom, antioxidanți cu efect pozitiv asupra părului
  • Are o aromă plăcută și un gust deosebit
  • Combate alopecia androgenică prin faptul că este bogat în antioxidanți
  • Îmbunătățește circulația sângelui și crește aportul de oxigen spre celulele pielii prin aportul de polifenoli
  • Hrănește foliculii firelor de păr pentru că are vitamine
  • Ajută la regenerarea celulară și a părului, oferă strălucire podoabei capilare
  • Are efect de întinerire, antibacterian, de eliminare a mătreții
  • Vindecă pielea și promovează elasticitatea naturală a părului.

Ceaiul verde se aplică direct pe păr, sau se adaugă în produse cosmetice, cum este de pildă balsamul de păr. Cel mai indicat este să fie realizată o infuzie din frunze de ceai verde, iar aceasta să se folosească la clătirea părului.

Consumul de ceai verde, cam 2 căni zilnic, ajută la creșterea părului.

Conform unui studiu de pe NCBI, ceaiul din frunzele plantei de Camellia sinensis (cum este ceaiul verde și ceaiul negru) are proprietăți medicinale și reduce căderea părului. Ceaiul este folosit în șampoane, balsamuri și alte produse cosmetice. Extractul de ceai este bogat în polifenoli, care au efect calmant asupra pielii și proprietăți antioxidante.

Ulei de ceai verde

Și uleiul de ceai verde reduce căderea părului. Acesta se poate cumpăra din magazinele naturiste, gen plafar. Uleiul de ceai verde hidratează scalpul și părul, ajută la regenerarea părului și stopează căderea acestuia în exces.

Acest ulei natural se folosește nediluat, se aplică sub formă de picături și se face un masaj ușor pe pielea capului. Uleiul de ceai verde se poate adăuga și în balsamul de păr, pentru a fi folosit la fiecare spălare. După aplicarea balsamului, se lasă un timp de 2-3 minute să acționeze, iar apoi se clătește părul cu apă caldă.

2. Ceai negru

Ceaiul negru ajută în tratamentul căderii părului. În ceai se pot adăuga și alte ingrediente care reduc căderea părului, cum ar fi: vitaminele A și E. Acest remediu este ușor de folosit, se clătește părul cu ceai negru, apoi se acoperă capul cu un prosop și se stă cel puțin 30 de minute. Apoi se spală părul cu șampon și se clătește cu apă caldă.

3. Ceai de mușețel

Acest ceai este aromat, reduce căderea părului și poate ajuta în tratamentul unor afecțiuni cutanate – psoriazis, eczeme, rozacee. Se face puțin mai concentrat, se adaugă 3 lingurițe de mușețel la 250 ml apă fierbinte și se lasă la infuzat 15-20 de minute. Se aplică pe păr și pe scalp, pur și simplu se spală părul cu acest ceai. Apoi se acoperă capul cu un prosop, se stă cel puțin 30 de minute, iar la final se spală părul cu șampon și se clătește cu apă caldă.

Citește și:  Cum se reduce disconfortul sinuzitei? 3 ceaiuri eficiente pentru sinuzită

4. Ceai de urzică

Ceaiul de urzică reduce fragilitatea și căderea părului. Ajută în eliminarea toxinelor din organism și poate fi utilizat la spălarea părului. Urzica este bogată în substanțe active, hrănește foliculii de păr, ajută la creșterea părului, îmbunătățește microcirculația sângelui.

Pentru a opri căderea părului poți face un tratament cu ceai de urzică, după fiecare spălare. În acest fel vei avea părul mai frumos, mai mătăsos și strălucitor și vei vedea că urzica va restabili structura și rezistența firelor de păr. Urzica are și efect benefic asupra pielii, elimină iritațiile de pe scalp.

5. Ceai de salvie

Acest ceai este eficient în combaterea căderii părului, pentru că salvia are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Planta stimulează creșterea părului, normalizează activitatea glandelor sebacee și are efect calmant asupra scalpului. Se poate folosi direct la clătirea părului, sau se poate bea. Pentru a avea un gust mai plăcut, în ceaiul pentru băut se adaugă și puțină miere.

De asemenea, decoctul de salvie reduce căderea părului, se realizează din 4 linguri de plantă uscată la o cană cu apă. Se lasă la infuzat 15 minute, apoi se răcește și se strecoară. Se folosește la clătirea părului, la fiecare spălare.

6. Ceai de rozmarin

Ceaiul de rozmarin este foarte bun pentru îngrijirea părului, ajută în combaterea căderii acestuia. Această plantă aromatică are numeroase proprietăți medicinale și anume:

  • Conferă părului un aspect neted și mătăsos pentru că are camfor
  • Are acțiune dezinfectantă asupra scalpului și podoabei capilare pentru că are cineol, care este un bun antiinflamator
  • Oferă prospețime părului pentru că planta are eteri și alți compuși de acest gen
  • Ajută la creșterea părului, la întărirea foliculilor de păr prin conținutul de rășini și alte substanțe active
  • Ajută în reducerea mâncărimii scalpului și stopează exfolierea pielii.

Clătirea părului cu ceai de rozmarin face părul mai rezistent, mai strălucitor și buclele mai frumoase.

Ulei de rozmarin

Și uleiul de rozmarin este eficient în combaterea căderii părului, el vindecă pielea și ajută la regenerarea firelor de păr. De asemenea, decoctul de rozmarin și tinctura de rozmarin sunt remedii contra căderii părului.

Decoctul de rozmarin se realizează cu o serie de ingrediente simple:

  • 2 litri de apă, 2 linguri cu rozmarin uscat, 2 linguri cu oțet de mere
  • Se pune la infuzat rozmarinul în apă fierbinte, se amestecă, se lasă să stea 30 minute
  • Apoi se adaugă oțet de mere, se amestecă și se strecoară.

Decoctul se poate realiza și cu frunze de salvie.

Tinctura de rozmarin este utilă pentru păr și se realizează din 2 l de alcool sau vodcă și 3 linguri de rozmarin uscat. Se pune planta într-o sticlă și se adaugă alcoolul, apoi se lasă să stea 14 zile. Sticla trebuie să fie închisă ermetic, să nu fie ținută în lumina directă a soarelui. Tinctura se folosește după ce se spală întâi părul cu șampon și se clătește bine cu apă. Tinctura se aplică sub formă de picături pe scalp și se masează pielea capului pentru ca ea să acționeze la rădăcina firelor de păr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.