Remedii pentru buze crapate

0
366
Remedii pentru buze crapate

Chiar daca exista numerosi factori care usuca pielea, buzele crapate reprezinta o adevarata problema in sezonul rece. Si cum vremea rece nu s-a lasat asteptata, articolul de fata isi propune sa va prezinte principalele remedii impotriva buzelor crapate, dar si sfaturi pentru evitarea pe cat este posibil a factorilor daunatori.

Factorii care duc la craparea buzelor

Pielea care acopera buzele este mult mai fina si mai sensibila decat cea care acopera restul corpului, iar buzele sunt perfect expuse factorilor exteriori. Fie ca este vorba de sezonul cald, fie ca este vorba de sezonul rece, buzele pot crapa tot timpul, daca nu sunt ingrijite corespunzator. Si nu doar persoanele de sex feminin pot suferi din cauza acestei probleme, ci si persoanele de sex masculin.

Majoritatea persoanelor acorda o atentie sporita pielii, folosind creme si uleiuri hidratante, dar de cele mai multe ori uita sa aplice un strat protector pe buze, fapt pentru care acestea vor fi expuse direct factorilor daunatori.

In timpul verii, principalul factor care duce la craparea buzelor este soarele puternic. Imaginati-va doar ca atunci cand stati prea mult la soare, pielea de pe corp incepe sa va usture si pot aparea chiar inflamatii daca nu este protejata, iar daca buzele nu sunt hidratate, problemele nu vor intarzia sa apara. Pielea fina care acopera buzele se poate deshidrata de 2 sau de 3 ori mai repede decat pielea care acopera restul corpului. Si praful influenteaza craparea buzelor.

In sezonul rece exista sanse si mai mari pentru ca buzele dumneavoastra sa crape, deoarece vantul si frigul sunt factorii principali care le afecteaza. Probabil va intrebati de ce buzele sangereaza atat de repede. Ei bine, vasele de sange se afla la suprafata, de aceea culoarea buzelor este rozalie, fapt pentru care, in momentul in care buzele sunt prea uscate, acestea crapa si sangereaza usor. Multe persoane nu isi dau seama cat de important este ca atunci cand isi simt buzele deshidratate si uscate sa nu le umezeasza, deoarece in acest fel vor face si mai mult rau, deoarece saliva contine anumite substante, iar dupa ce aceasta se usuca, buzele vor fi mult mai iritate.

Un alt factor care influenteaza craparea buzelor este schimbarea brusca de temperatura, trecerea de la rece la cald. Chiar daca legatura nu pare directa, si mestecatul gumei poate afecta sanatatea pielii care acopera buzele. Mai mult decat atat, fumatul este un factor important in cazul acestei afectiuni.

Buzele se pot crapa si in cazul unor deficiente de vitamina A, vitamina B sau vitamina C. Cosmeticele care sunt aplicate pe buze (rujul, balsamul de buze, luciul de buze) pot provoca grave alergii care vor duce la deshidratarea si craparea acestora. O alimentatie nepotrivita si mancarurile foarte condimentate pot duce la craparea buzelor.

Citește și:  Mentinerea tineretii

buze crapate

Factorii prezentati mai sus sunt cei generali, insa buzele crapate pot semnala afectiuni mult mai grave, cum ar fi diabetul, boala kawasaki sau boli cu transmitere sexuala.

Daca buzele crapate nu sunt tratate corespunzator, exista riscul unor infectii destul de grave, avand in vedere ca zona vatamata este expusa la praf, astfel incat microbii si bacteriile pot ajunge foarte usor in portiunile cu leziuni.

Remedii pentru tratarea buzelor uscate

In afara faptului ca buzele uscate ofera o senzatie de disconfort, ele sunt si inestetice, atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor.

O veche zicala spune ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, asa incat evitarea deshidratarii buzelor si craparea acestora este mult mai usoara decat tratarea leziunilor. De aceea, pentru a preveni uscarea pielii in general, si implicit a buzelor, este de preferat sa se consume foarte multe lichide, indiferent de anotimp. Aplicarea unui balsam de buze este esentiala.

Pe timpul verii este bine sa se foloseasca un balsam de buze cu factor de protectie solara. Balsamul de buze poate fi folosit atat de catre doamne, cat si de catre domni, existand o gama dedicata special celor din urma. In timpul iernii, balsamul pentru buze nu trebuie sa lipseasca, deoarece frigul si vantul vor usca buzele foarte rau. Si in cazul in care buzele sunt crapate, aplicarea balsamului sau a unei creme hidratante ajuta vindecarea. Nu orice balsam de buze este bun, este de preferat sa se foloseasca un balsam fara arome.

In cazul in care doamnele sau domnisoarele folosesc ruj, este bine ca acesta sa fie puternic hidratant pentru a nu usca buzele, iar in timpul demachierii este de preferat sa se foloseasca un lapte demachiant hidratant, special pentru buze.

Exista si remedii naturale care ajuta la vindecarea buzelor crapate. Mierea de albine este cea mai buna metoda pentru a ameliora starea de disconfort. Pe langa miere, se poate folosi untul de cacao, uleiul de masline, vitamina A sau vitamina E. Daca aveti Aloe Vera, acesta este o alegere foarte buna; puteti rupe o frunza pe care o taiati pe jumatate si va masati usor buzele. Acestea isi vor recupera elasticitatea si stralucirea.

Nu uitati ca sanatatea si aspectul buzelor sunt foarte importante, asa ca atunci cand va hidratati pielea, nu uitati sa va protejati si buzele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.