Care sunt cele mai simple tratamente naturiste pentru raceala?

0
173
Care sunt cele mai simple tratamente naturiste pentru raceala

In lunile de iarna este bine sa se foloseasca anumite tratamente naturiste pentru raceala in caz ca aceasta afectiune afecteaza starea de sanatate. Acestea sunt recomandate de medicina traditionala si se bazeaza pe utilizarea unor plante medicinale in tratamentul diferitelor boli ale sistemului digestiv, respirator, ale rinichilor, ficatului si multe altele.

Cel mai bun remediu pentru raceala este usturoiul. Acesta are efect benefic si in cazuri de infectii respiratorii grave, hepatita, turbeculoza si bolile cauzate de bacterii si paraziti. Inca din Evul Mediu usturoiul era considerat de medicii de atunci ca fiind un adevarat leac pentru aproape toate bolile.

Un bun remediu pentru raceala este inhalarea de usturoi, dupa ce acesta se rade pe razatoare. El poate fi combinat cu ridiche, cu foarte putin hrean si ceapa. Ochii se tin inchisi pentru a preveni lacrimarea si in scurt timp mirosul puternic va provoca stranut si va ajuta la desfundarea cailor nazale. Nu trebuie folosite aceste ingrediente doar in caz de alergii.

Substantele active din usturoi sunt absorbite de piele daca sunt aplicate fasii subtiri de catei de usturoi in zona calcaielor, degetelor de la picioare, etc. Ele sunt in forma lor naturala, ajung prin piele in sistemul circulator si limfatic, apoi la organele interne si au rol curativ si de prevenire a bolilor cauzate de frigul din timpul iernii.

Lumanarica este o planta medicinala folosita in medicina populara pentru tratarea bronsitei, racelii, laringitei si tusei convulsive. Infuzia de lumanarica se prepara astfel: se adauga 2 linguri de planta uscata la 2 cani de apa clocotita, se lasa sa stea timp de 60 minute apoi se filtreaza. Poate fi utilizata pentru inhalare sau ca infuzie calda pentru uz intern.

Alte plante la fel de mult recomandate in cazuri de laringita sunt: salvia, catina, eucaliptul, talpa-gastei, sunatoarea. Uleiurile din aceste plante sunt folosite in inhalatii – se pun cateva picaturi in 300 ml apa clocotita si se fac inhalatii timp de 15 minute, de mai multe ori pe zi.

Citește și:  Ceaiul de usturoi – Crește imunitatea și previne îmbolnăvirea organismului în sezonul rece

coacaz negru

Frunzele de coacaz negru, frunzele de nuc, cimbrul si cicoare ajuta in tratamentul racelii. Se adauga cate o lingura din acest amestec de plante la 300 ml apa clocotita si se lasa sa se infuzeze timp de 3 ore. Apoi se strecoara si se bea cate putin timp de 3-4 zile, cate 100 ml pe zi.

Podbalul este o planta cu proprietati antiinflamatoare si expectorante de aceea este utilizat pentru vindecarea bolilor sistemului respirator. Infuzia de podbal calmeaza si reduce tusea, vindeca laringita si faringita, poate fi utilizata pentru inhalare sau pentru uz intern.

Socul si musetelul cate 15 g din fiecare se adauga la 200 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 60 minute si se strecoara. Aceasta infuzie poate fi folosita pentru inhalare in tratamentul racelii.

Ceiurile din salvie, tei, menta si soc indulcite cu miere de albine sunt recomandate in raceli, bronsite si boli respiratorii. Sucul de ridiche neagra cu miere de albine are efect excelent in cazurile de bronsita.

Inhalarea de aburi de uleiuri esentiale de lamaie, brad, eucalipt, lavanda, trandafir, cuisoare, pin, portocale, cimbru, salvie, rozmarin ajuta in tratamentul racelii. La 4 l apa fierbinte se adauga 2-4 picaturi ulei esential, se inchid ochii, se acopera capul cu un prosop si se apleaca deasupra aburilor din vas. Se inhaleaza profund timp de 5-6 minute, apoi se sterge fata cu un prosop moale si se sta linistit timp de 1 ora. Aceste inhalatii se fac de 2-3 ori pe zi, nu se iese niciodata afara imediat dupa ele.

In tratamentul racelilor este obligatoriu sa se consume sucuri naturale din fructe si legume proaspete. In general dieta trebuie sa cuprinda multe fructe si legume. Toate ingredientele naturale ajuta organismul sa reziste in fata virusurilor si in prevenirea bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.