In urma a numeroase studii, cercetatorii au descoperit alimentele care ajuta la scaderea in greutate. Ei au aflat ca acestea trebuie sa contina calciu. Acesta a fost ales datorita rezultatelor unui studiu realizat pe 100 de persoane, care au urmat o dieta pe baza de alimente bogate in calciu si efectele au fost uimitoare. Oamenii au pierdut mult in greutate dar mai ales si-au redus depunerile de grasime de pe abdomen si de pe coapse. Concluzia a fost: cine doreste sa piarda in greutate trebuie sa consume alimente bogate in calciu.
Aportul de calciu in organism chiar ajuta la pierderea in greutate. Acest lucru a fost deja demonstrat prin studii stiintifice, rezultatele au aratat clar faptul ca nivelul mare de calciu ajuta in controlul greutatii corporale.
Alte avantaje ale cresterii cantitatii de calciu in organism
- Pentru ca dieta sa dea rezultate in scaderea in greutate este necesar consumul de 1000 mg de calciu pe zi.
- Calciu previne scaderea masei musculare in tipul dietei.
- Calciu este foarte important pentru sanatate alaturi de alte minerale.
- Impreuna cu vitamina D este mai bine absorbit in organism, ajuta la reglarea metabolismului lipidic si intensifica digestia.
- Carenta de calciu face ca femeile sa acumuleze grasime in organism.
- De asemenea alimentatia saraca in calciu contribuie la cresterea nivelului de colesterol.
- Persoanele care au o cantitate scazuta de calciu au tendinta de a manca mai mult, deoarece au mai intens senzatia de foame, probabil provocat de incercarea de a acoperi acest deficit din organism.
Dieta pe baza de calciu presupune aportul a 1000 mg de calciu pe zi, insa daca exista un exces mare de greutate se recomanda consumul a 1500 mg de calciu in fiecare zi.
Principalele produse bogate in calciu sunt
- Produse lactate, lapte, branza de vaci, iaurt.
- Legume cu frunze verzi, conopoda, broccoli.
- Fructe proaspete, suc de portocale.
- Peste de mare, sprot, somon, fructe de mare.
- Cereale.
Dieta pe baza de calciu este simpla si presupune consumul de alimente ce contin calciu
- La micul dejun se consuma iaurt sau lapte batut in combinatie cu fructe de padure, afine sau capsuni. Acestea asigura energia necesara inca de dimineata pentru organism.
- La pranz se mananca legume la gratar cu branza (ce are continut redus de grasimi). Astfel de produse sunt usoare si nu ingreuneaza stomacul.
- La cina se consuma o portie de orez fiert, un iaurt iar ca desert fructe proaspete ce contin calciu.
- Inainte de culcare se bea o cana de lapte cald, indulcit cu putina miere de albine.