Alimentația echilibrată și sănătoasă joacă un rol major în prevenirea bolilor. În sezonul rece trebuie să-ți consolidezi imunitatea pentru a lupta împotriva bolilor. În această perioadă organismul poate fi afectat de schimbările bruște de temperatură, de ploi și vânt, iar riscul de a suferi de infecții respiratorii, de răceală, viroză și gripă este destul de mare.
Temperaturile scăzute pot deteriora sănătatea persoanelor sensibile, care au imunitatea slabă. Pentru a preveni îmbolnăvirea trebuie folosite preparate naturiste din plante medicinale care au efecte terapeutice foarte bune pentru energizarea și tonifierea organismului și pentru creșterea imunității acestuia.
Consolidează-ți imunitatea prin ceaiuri calde din plante medicinale!
Ceaiul verde este bogat în antioxidanți. După cum se știe antioxidanții combat atacul nociv al radicalilor liberi. Specialiștii în domeniul medical consideră radicalii liberi foarte periculoși pentru sănătatea organismului.
Când în organism crește numărul acestora va crește și riscul de îmbolnăvire, de a dezvolta diverse boli grave, hipertensiune arterială, artrită, reumatism, boli de inimă sau chiar tumori canceroase. Ceaiul verde are o cantitate semnificativă de polifenoli de aceea are proprietăți antioxidante puternice pentru organism. Alte beneficii ale ceaiului verde sunt:
- Poate îmbunătăți activitatea tractului digetiv.
- Intensifică metabolismul și ajută la arderea grăsimilor.
- Are efect bun asupra vaselor sangvine, purifică sângele.
- Are proprietăți detoxifiante și ajută la scăderea în greutate, în prevenirea și combaterea obezității.
- Este eficient în normalizarea valorilor glicemiei și scăderea nivelului de colesterol din sânge.
- Energizează organismul și oferă o stare de bine.
- Dacă se bea în fiecare zi o cană de ceai verde se reduce riscul de a dezvolta boli degenerative, boli cardiovasculare (cum sunt hipertensiunea arterială și infarctul) și se poate preveni cancerul de prostată, de sân, de plămâni și de colon.
Ceaiul de echinacea ajută la consolidarea imunității organismului. Această plantă medicinală are acțiune antiiflamatoare și imunostimulatoare. Este un ceai foarte bun pentru menținerea sănătății organismului în sezonul rece deoarece are următoarele proprietăți terapeutice:
- Previne infecțiile sistemului respirator al organismului.
- Crește rezistența organismului.
- Combate infecțiile tractului urinar.
- Grăbește vindecarea organismului în cazuri de gripă și răceală.
- Ameliorează durerile de cap și migrenele, poate reduce anumite simptome care apar din cauza alergiilor.
- Potrivit specialiștilor echinacea are efect bun și asupra sistemului osos.
- Are proprietăți bactericide, ajută în tratamentul unor boli de piele, cum este acneea.
- Ceaiul din această plantă scade riscul de gripă și răceală, poate combate virușii, poate ameliora inflamația gâtului (un simptom frecvent în cazul afecțiunilor care apar în sezonul rece).
Ceaiul de cătină are efect bun asupra organismului, de întărire a imunității, lucru necesar în sezonul rece. Se prepară astfel: se adaugă o lingură de boabe de cătină la o cană de apă fierbinte și se infuzează timp de 5 minute. Acest ceai dacă este prea acrișor se poate îndulci cu o linguriță cu miere de albine. Cătina are un complex de vitamine A, B, C, K, E și P. Conține multe minerale importante pentru sănătatea omului: magneziu, sodium, fier, potasiu. Ceaiul de cătină are multe beneficii pentru organism și anume:
- Consumat zilnic poate preveni gripa, viroza, răceala.
- Consolidează imunitatea organismului și previne îmbolnăvirea acestuia.
- Are substanțe bioflavonoide și acțiune antioxidantă, de aceea poate crește rezistența organismului în fața infecțiilor și a virusurilor.
- Previne îmbătrânirea prematură a organismului.
- Previne căderea părului.
- Reduce nivelul de colesterol din vasele de sânge și astfel scade riscul de a dezvolta boli de inimă.
- Are proprietăți analgezice și antiinflamatorii, de aceea ajută în ameliorarea durerilor articulare.
- Ceaiul de cătină este indicat în cazuri de anemie, stări alergice, infecții, dermatoze, boli cutanate, afecțiuni oculare, gastrice sau digestive, boli de ficat, boli cardiovasculare, convalescență și astenie.
Ceaiul de măceșe este perfect pentru prevenirea afecțiunilor care apar frecvent în sezonul rece. Măceșele se culeg toamna, sunt fructe de pădure bogate în vitamina C. Ceaiul de măceșe este recomandat în sezonul rece deoarece:
- Scade nivelul de colesterol din vasele sangvine și previne riscul de boli de inimă.
- Crește elasticitatea vaselor de sânge.
- Are acțiune benefică asupra sistemului imunitar și endocrin al organismului.
- Îmbunătățește sinteza enzimelor și funcția ficatului.
- Crește nivelul de energie din organism, imunitatea, rezistența corpului în fața virusurilor și a infecțiilor.
Ceaiul alb este foarte bun pentru sănătate. Acest ceai are efect realizat imunostimulator și detoxifiant pentru organism. Poate fi consumat zilnic în sezonul rece pentru că este bogat în antioxidanți care previn îmbolnăvirea organismului.
- Ceaiul alb crește imunitatea organismului, previne bolile cardiovasculare și degenerative.
- Are vitamine A, B, C și E, substanțe flavonoide, compuși și acizi fenolici.
- Combate atacul nociv al radicalilor liberi și previne procesul prematur de îmbătrânire al organismului.
- Datorită substanțelor flavonoide pe care le conține scade riscul de a dezvolta cancer de stomac, de plămâni, de prostată și de colon.
- Normalizează tensiunea arterială.
- Crește nivelul de energie din organism.
- Crește memoria și puterea de concentrare.
- Scade nivelul de colesterol din vasele de sânge și previne hipertensiunea arterială.
- Reduce riscul de a suferi de accident vascular cerebral.
- Scade nivelul de zahăr din sânge și astfel poate reduce riscul de a suferi de diabet.
- Are efect bun asupra gingiilor, menține sănătatea acestora.
- Previne riscul de îmbolnăvire de răceală, gripă, afecțiuni provocate de virusuri și bacterii.
Alegeți ceaiurile din plante medicinale pentru creșterea imunității organismului pentru că au și efect energizant, vitaminizant și hidratant pentru acesta. Alte plante benefice pentru imunitate sunt: cimbrul, menta, busuiocul, afinele, socul, ghimbirul, mușețelul, coada-șoricelului, usturoiul, ienupărul și altele.