Se poate folosi aminoacidul numit ornitina in tratarea hepatitei?

0
339
L-ornitina, Foto: clarkia.biz

Ornitina este un aminoacid neesential ce stimuleaza secretia hormonul de crestere si de insulina in organism. Acest aminoacid se gaseste in proteine si este folosit mai ales de sportivi deoarece stimuleaza secretia hormonului de crestere care se acumuleaza in glanda pituitara, contribuie la arderea grasimilor, la sinteza proteinelor si cresterea tesutului muscular. Acest aminoacid este apreciat indeosebi de culturisti tocmai pentru ca ajuta la cresterea masei musculare, la prevenirea crampelor musculare si a rigiditatii dupa antrenament.

Ornitina se produce in organism si se gaseste in proteine, in oua, carne, peste si produse lactate.

Beneficiile acestui aminoacid in organism

Reduce sensibilitatea la durere. Ajuta la scaderea cantitatii de grasime. Stimuleaza producerea hormonului de crestere. Contribuie la cresterea masei musculare. L-ornitina este un aminoacid neesential, bazic si are efect bun in formarea ureei. Ajuta in tratamentul cirozei si insuficientei renale.

Stimuleaza secretia de insulina si promoveaza actiunea anabolizanta a acesteia. Ajuta la cresterea nivelului unui alt aminoacid in organism – arginina – la fel de important pentru sanatate. Comparativ cu acesta din urma, ornitina este de doua ori mai eficienta si reprezinta un precursor al hormonului de crestere.

Citește și:  Care este cel mai bun moment pentru a bea o ceașcă de cafea? – Iată ce spun cercetătorii!

Acest aminoacid este eficient in tratamentul unor boli si afectiuni: tulburari de alimentatie, sindrom Down, dependenta de alcool, schizofrenie, comportament agresiv. Are rol hepatoprotector de aceea ajuta la regenerarea celulelor hepatice, in protejarea ficatului contra substantelor toxice si in tratamentul hepatitei.

Promoveaza cresterea la copiii care au o dimensiune anormala pentru varsta lor. Este recomandat pacientilor care au stat mult timp in spital si au un deficit al masei musculare. De asemenea ajuta in cresterea sintezei proteinelor si in stoparea pierderii de masa musculara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.