Ce alegem pentru tratamentul afectiunilor: ceaiuri naturale sau medicatie alopata?

0
383
Ce alegem pentru tratamentul afectiunilor ceaiuri naturale sau medicatie alopata

Plantele au jucat un rol vital in medicina inca din antichitate. In general, afectiunile usoare sunt tratate cu ajutorul preparatelor naturiste oferite de medicina populara iar bolile grave sunt tratate de specialistii in medicina conventionala cu ajutorul medicamentelor.

In cazul plantelor medicinale trebuie sa tinem cont de faptul ca acestea ofera un mare avantaj si anume acela ca ajuta organismul sa se vindece singur, ii intareste imunitatea. In cazul medicamentelor sintetice este vorba doar despre vindecare aparent rapida, dar nu si de profilaxia de care se ocupa medicina naturista.

Ceaiurile din plante medicinale spre exemplu sunt foarte bune pentru organism.

Ele pot fi utilizate in cazuri de balonare sau constipatie deoarece dau efecte foarte bune si sunt mai indicate decat medicatia alopata. In acest sens ne referim la ceaiurile gastrice si depurative care au efect de ameliorare a simptomelor problemelor de sanatate si de vindecare a afectiunilor. Cele mai indicate ceaiuri sunt cele din salvie, mesteacan, salcam si papadie.

Pentru constipatie este recomandat ceaiul de pedicuta, acesta fiind foarte bun chiar si pentru copii. Alte ceaiuri sau infuzii din plante contra constipatiei sunt cele din: volbura, cicoare, coada-calului, patlagina, anghinare, trei-frati-patati, dud, porumbar, nalba, flori de soc.

Citește și:  Anemia feriprivă, învață cum se depistează

Ce alegem pentru tratamentul afectiunilor ceaiuri naturale sau medicatie alopata

Pentru tratamentul diareei sunt bune ceaiurile de rachitan, frunze de nuc, stajar, turita-mare, cimbrisor, sunatoare, albastrele, galbenele, obligeana, musetel, catina, visin, cires, salvie, tataneasa, zmeur, troscot, frunze de afin, urzica, frunze de gutui, frunze de capsun, coada-soricelului, petale de trandafir, traista-ciobanului.

Un lucru foarte important este faptul ca ceaiurile trebuie alternate. Nu este bine sa se consume un acelasi ceai o perioada indelungata de timp. Cel mai bine este ca intr-o saptamana sa se aleaga un tip de ceai, apoi urmatoarea saptamana sa se foloseasca alt tip de ceai si tot asa.

Spunem acest lucru deoarece in acest fel nu se va ajunge la un disconfort gastric, deoarece este bine sa tinem cont de faptul ca si ceaiurile din plante au substante (din compozitia acestor ingrediente naturiste) care pot ingreuna ficatul si in general organismul.

Foarte important pentru mentinerea sanatatii este si hidratarea organismului. Aceasta trebuie sa se faca in principal cu apa plata si nu cu ceaiuri sau cu sucuri naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.