Proprietatile ceaiului de sfecla rosie

0
3400
Sfecla rosie, Foto: ilsagroup.com

Stiati ca ceaiul de sfecla rosie este un remediu excelent pentru fortifierea inimii? In caz de insuficienta cardiaca se poate folosi acest ceai care are un gust placut si ajuta in tratamentul multor afectiuni si boli grave.

Sfecla rosie, Foto: ilsagroup.com

Ceai de sfecla rosie – Mod de preparare:

Se alege o sfecla rosie destul de mare, se curata de coaja, se spala sub jet de apa si se pune la fiert la foc mic in 0,5 litri de apa. In momentul in care sfecla a devenit moale inseamna ca ceaiul este gata. Se strecoara si se bea cate putin pe parcursul zilei. Cei care doresc pot consuma si sfecla fiarta. Ceaiul de sfecla rosie are un gust usor dulce si este un remediu foarte bun de prevenire a afectiunilor respiratorii si a multor boli. Sfecla rosie este bogata in vitamine (A, B si C), acid folic, magneziu, fier, fosfor si alte minerale.

Aceasta leguma ajuta la consolidarea sistemului nervos, la reglarea tensiunii arteriale si a batailor inimii. Datorita proprietatilor calmante asupra tractului digestiv, ceaiul de sfecla rosie combate indigestia, arsurile si aciditatea gastrica. De asemenea, sfecla rosie actioneaza ca un bun detoxifiant al organismului, de aceea este considerata o leguma care previne cancerul si chiar ajuta in tratarea tumorilor maligne.

Citește și:  Scaderea in greutate si timpul pentru digerarea alimentelor

Ceaiul de sfecla rosie este recomandat mai ales persoanelor in varsta, care au sistemul imunitar scazut sau care sunt in perioada de convalescenta. Aceasta bautura naturala are efect de crestere a rezistentei sistemului muscular (datorita potasiului din sfecla rosie) dar si de crestere a imunitatii organismului.

Sfecla rosie are efect de stimulare a functiei ficatului, datorita substantei numita cholina din compozitia sa. De asemenea, ajuta la curatarea ficatului de toxine, dar si a rinichilor, vezicii biliare, intestinelor si intregului organism. Cei care sufera de tuse, raceala si gripa, pot bea acest ceai de sfecla rosie deoarece are proprietati decongestionante si de ameliorare a simptomelor acestor afectiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.