Talia fină, curbele perfecte și formele ca de clepsidră reprezintă dorințele oricărei femei. După vârsta de 35 de ani femeile se confructă cu problema colăceilor în jurul taliei deoarece grăsimea tinde să se depună în zona abdominală. Grăsimea acumulată modifică formele corpului, îngroașă talia, coapsele, iar în plus crește și riscul de a suferi de anumite afecțiuni de sănătate.
Reducerea țesutului adipos este o necesitate pentru a avea o talie de vis. Dacă se duce o viață sedentară și se mănâncă în exces este imposibil să ai forme perfecte și o siluetă fină. De regulă astfel de persoane acumulează colăcei în jurul taliei formați prin grăsimea acumulată la nivelul peretelui abdominal. În plus masa grasă crește odată cu înaintarea în vârstă, iar cea musculară scade. La femei nivelul de estrogeni are un rol important în distribuția grăsimii în corp și deci se înțelege de ce apar depuneri de celule adipoase în anumite zone ale acestuia.
Potrivit specialiștilor în domeniul medical grăsimea se depune la țesutul subcutanat în zona abdominală și a șoldurilor, dar și pe organele interne abdominale deci la nivel visceral. Acest lucru nu mai ține de estetică, ci reprezintă un risc pentru sănătate.
La femei o circumferință a taliei mai mare de 89 cm indică faptul că s-a depășit normalul în ceea ce privește cantitatea de grăsime din zona abdominală. Din păcate, dincolo de aspectul corpului care nu mai este foarte atrăgător se poate spune că poate să apară un risc de diabet zaharat de tip II, hipertensiune abdominală și boli cardiovasculare.
Pentru a elimina colăceii din jurul taliei trebuie de respectat o dietă sănătoasă care să cuprindă nuci, pește, carne slabă, uleiuri vegetale de calitate înaltă, cereale integrale, legume, fructe, iaurt cu conținut redus de grăsimi.
Foarte importante sunt exercițiile fizice regulate, mersul pe jos în ritm alert, joggingul, înotul, exercițiile aerobice, stretchingul, etc. Foarte eficiente sunt exercițiile cu cercul pentru talie realizate pe muzică.
Masajul cu nămol pe piele ajută la subțierea taliei, în combaterea celulitei din zona abdominală, a coapselor și a posteriorului. Împachetările cu pasta din argilă și apă îmbunătățesc metabolismul, reduc stratul de grăsime subcutanat, sunt eficiente pentru pierderea în greutate.
Masajele cu argilă îmbunătățesc circulația sângelui, sunt relaxante, calmează durerile, au efect bun în tratamentul simptomelor unor boli reumatismale, îndepărtează ticurile nervoase. Astfel de masaje se fac și la membrele superioare și inferioare, pentru restabilirea vitalității corpului.
Video – Exerciții pentru abdomen plat și talie subțire:
https://www.youtube.com/watch?v=reQNxaFhcBo