Bea ceai Rooibos! Corpul are nevoie de o îmbunătățire a sănătății de lungă durată!

0
810

Persoanele dependente de ceai, pot înlocui ceaiul verde cu ceai Rooibos. Despre el mulți oameni spun că este cel mai bun ceai băut vreodată. Este originar din Africa de Sud și cunoscut cu denumirea de „ceai roșu”. Conține antioxidanți, elemente active care pot ajuta în multe probleme de sănătate. Acest ceai ne ajută să facem față stresului, să ne îmbunătățim imunitatea, să scăpăm de tensiune, stările de nervi, depresie și anxietate. Află în cele de mai jos ce compuși naturali conține ceaiul Rooibos și care sunt beneficiile sale pentru sănătate; el este considerat de cercetători un superaliment.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ce compuși naturali conține ceaiul Rooibos
  2. Ceai Rooibos – Beneficii pentru sănătate

1. Ce compuși naturali conține ceaiul Rooibos

Acest ceai se face din frunzele de Rooibos – un arbust care poate crește înalt de aproximativ 2 m. Arbustul Rooibos crește doar într-o anumită zonă de pe Pământ, mai exact pe coasta de vest a Africii de Sud, pentru că are nevoie de condiții de climă specifice – respectiv sol nisipos, puțină ploaie și soare.

Cei care l-au cultivat în alte locuri, în condiții de seră, au observat că frunzele sale nu mai au concentrația de ingrediente active din mediul său natural, originar, din Africa de Sud. Prin urmare, arbustul nu crește la fel ca în mediul său natural, nu poate avea în altă parte proprietățile minunate care l-au făcut să fie atât de renumit și apreciat în toată lumea.

Despre acest ceai se spune că îmbunătățește sănătatea organismului; este un fel de „ginseng” în Africa de Sud. Ceaiul se prepară din frunzele plantei, care au de obicei lungimea de 2-6 cm. Acestea se taie în bucăți mici și se pun la fermentat și apoi la uscat la soare, la fel ca în cazul ceaiului negru.

Proprietăți și nutrienți:

  • Aroma acestui ceai este deosebită, puțin vanilată. Oamenii pot bea fără probleme acest ceai pentru că nu are efecte secundare.
  • Deși conține tanin, el nu este un ceai amar, chiar dacă se face mai concentrat. Conținutul său în tanin este foarte scăzut. Nu conține deloc cofeină, deci nu va cauza insomnie și stări de nervozitate indiferent câte căni de ceai se va bea.
  • Este bogat în substanțe bioflavonoide, polifenoli și antioxidanți, care sunt ingrediente active din sistemul autoimun.
  • Ceaiul Rooibos este apreciat de sute de ani în Africa de Sud pentru efectul său terapeutic, ajută în tratarea multor afecțiuni. Conține multe minerale – mai ales potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc.

Se poate bea cald sau rece, gustul lui este bun, deosebit. Se poate adăuga puțină lămâie, zahăr sau miere, astfel gustul său va fi mai dulce și mai plăcut.

2. Ceai Rooibos – Beneficii pentru sănătate

Acest ceai are numeroase beneficii pentru organism, din care amintim prevenirea bolilor de inimă și scăderea în greutate.

Calmant pentru sistemul nervos

Ceaiul Rooibos poate ajuta în cazuri de nervozitate, are efect benefic asupra sistemului nervos. Reduce tensiunea din corp, durerile de cap, depresia, stările de nervi și irascibilitate. Probabil asta se datorează conținutul său bogat în magneziu și alte minerale.

Are un compus natural – quercitină – care combate depresia și tulburările de somn.

Previne îmbătrânirea organismului, stimulează imunitatea

Ceaiul Rooibos are o cantitate mai mare de antioxidanți decât ceaiul verde sau ceaiul negru. Ajută în combaterea efectului nociv al radicalilor liberi, previne îmbolnăvirea și îmbătrânirea organismului. Prin consumul de ceai Rooibos, se menține sănătatea celulelor și se stimulează imunitatea organismului.

Calmează simptomele răcelilor și ale afecțiunilor sinusurilor

Quercitina din ceai Rooibos scade simptomele de alergie, poate calma problemele sinusului, cum ar fi strănutul, curgerea nasului, disconfortul la nivelul ochilor și senzația de mâncărime a nasului. Quercitina are efect antioxidant și antiinflamator, este considerată un antihistaminic natural; ea poate reduce reacțiile alergice și procesele inflamatorii cauzate de alergii.

Se aplică comprese cu ceai la nas și cataplasme cu ceai pe pleoapele ochilor. Ceaiul trebuie să fie rece dacă se face tratamentul pentru ochi. Cu ajutorul lui, dispare rapid mâncărimea de la ochi.

Problemele pielii

Ceaiul are efect bun asupra pielii, combate ridurile, vindecă arsurile solare și previne apariția semnelor îmbătrânirii.

Dacă se aplică comprese cu ceai pe piele se vindecă iritațiile, acneea, eczemele, rănile mici, arsurile, erupțiile cutanate. Acest ceai hidratează și restabilește frumusețea pielii. Conține polifenoli, zinc, acid alfahidroxi, are proprietăți antiinflamatorii, de aceea vindecă multe afecțiuni ale pielii; poate ajuta chiar și în cazuri de acnee și psoriazis.

Face părul mai sănătos

Persoanele care au probleme cu părul pot folosi acest ceai pentru restabilirea sănătății podoabei capilare. Despre ceaiul Rooibos se spune că este cel mai bun pentru păr. Se prepară ușor și se recomandă pentru tratamentul pielii capului și a firelor de păr.

Ceaiul previne căderea părului, deoarece:

  • Îndepărtează în mod eficient celulele moarte ale pielii, care pot înfunda folicului de păr și care ar putea stopa creșterea altor fire de păr
  • Combate inflamațiile
  • Întărește rădăcinile firelor de păr
  • Face părul să fie mai rezistent și mai gros.
Citește și:  Ceaiul de lemn-dulce, tratament naturist pentru refluxul gastric sau esofagită

Restabilește echilibrul mineral al organismului

Acest ceai minunat este o sursă bogată de minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc), care mențin sănătatea organismului. Ceaiul este revitalizant, dar și o băutură senzațională, cu un gust minunat, aromat, dulce. Se poate adăuga în alte cocktail-uri sau băuturi răcoritoare naturale.

Potolește setea

Ceaiul are efect hidratant, detoxifiant și revitalizat pentru organism. Potolește setea, se poate bea în loc de sucuri și alte ceaiuri.

Se prepară astfel: la 250 ml apă clocotită se adaugă o linguriță de frunze Rooibos, se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară și se bea. Acest cei este în mod natural puțin dulce, deci nu are nevoie de zahăr. Cei care doresc să-l îndulcească mai mult, pot folosi miere de albine în loc de zahăr. De asemenea, unii recomandă și puțin lapte la acest ceai, pentru a-l transforma într-o băutură mai interesantă – gen espresso cu lapte spumat.

Combate tulburările intestinale

Prin consumul frecvent de ceai se poate îmbunătăți digestia. În plus, ceaiul Rooibos este un bun remediu în cazuri de probleme digestive, cum ar fi:

  • Constipația, stările de greață și vărsături
  • Crampele stomacale, simptome de ulcer, arsuri la stomac
  • Durerile spasmodice ale mușchiului tractului digestiv.

Previne cancerul, ajută în caz de diabet

Ceaiul Rooibos are antioxidanți care elimină toxinele din organism și astfel previne dezvoltarea cancerului. Oamenii ar trebui să bea ceai Rooibos pentru a-și reface echilibrul de minerale și antioxidanți în organism. Acest lucru ajută la menținerea sănătății organismului.

Cercetătorii spun despre antioxidantul Aspalathin din ceai Rooibos, care are efect benefic la fel ca vitamina E. S-au făcut studii care arată că antioxidanții din acest ceai pot combate dezvoltarea celulelor canceroase.

Conform unui studiu de pe NCBI, acest ceai are o cantitate mare de aspalatină antioxidantă, care are efect antidiabetic. Prin consumul de ceai se menține nivelul de zahăr din sânge sub control, se reduce riscul de inflamație vasculară și de a dezvolta ateroscleroza.

Acest antioxidant scade inflamația vasculară, ce este provocată de nivelul ridicat de zahăr din sânge.

Poate preveni obezitatea și bolile ficatului

Cercetătorii spanioli au descoperit că ceaiul Rooibos poate ajuta în prevenirea bolilor hepatice, în bolile de ficat. Ceaiul poate împiedica ficatul să păstreze celulele grase și poate combate acumularea de grăsimi în jurul organelor principale din corp și sub piele. Prin urmare, oamenii care doresc un regim de scădere în greutate, pentru reducerea depozitelor de țesut adipos, pot consuma acest ceai.

În scopul reducerii obezității se recomandă 4-6 căni de ceai Rooibos pe zi. Deși pare cam mult să bei 6 căni de ceai pe zi, nu este greu de urmat acest tratament, pentru că ceaiul este delicios, iar în plus nu are deloc efecte secundare asupra organismului. Se începe dimineața, apoi se bea pe tot parcursul zilei câte puțin, se consumă în loc de apă. Antioxidanții din acest ceai au efect terapeutic, foarte sănătos pentru organism.

Poate preveni bolile de inimă

Potrivit specialiștilor, acest ceai are o concentrație mare de antioxidanți și bioflavonoizi, de aceea ajută în cazuri de boli coronariene:

  • Prin consumul a 4 căni de ceai Rooibos pe zi se poate reduce riscul de boli de inimă cu 70%
  • Prin consumul unei căni de ceai Rooibos pe zi se reduce riscul de boli de inimă cu aproximativ 50%
  • Ceaiul poate trata hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă congestivă
  • Poate reduce tulburările circulatorii și cardiace.   
  • Frunzele de Rooibos conțin antioxidanți care scad nivelul de colesterol din sânge, mai ales de colesterol rău (LDL), reduc riscul de boli vasculare și mențin sănătatea inimii.

Oamenii care își fac griji cu privire la bolile de inimă ar trebui să bea 4-6 căni de ceai Rooibos pe zi. Acest lucru este precizat de cercetătorii spanioli.

Multe studii din Suedia arată de asemenea acest lucru: beneficiile ceaiului pentru combaterea bolilor de inimă. Cercetătorii din Suedia au descoperit că există o enzimă în bolile vasculare, care provoacă boli cardiace. Enzima era suprimată cu medicamente, însă acestea puteau da și efecte secundare. Cercetătorii au descoperit că ceaiul Rooibos poate inhiba această enzimă în doar 30-60 minute.

Studiul s-a făcut pe un număr semnificativ de pacienți, care au băut ceai Rooibos. La numai 30-60 de minute după ce pacienții au băut o cană de ceai Rooibos, enzima care provoacă boli cardiovasculare a fost inhibată. Prin urmare, acest ceai este un bun remediu contra bolilor de inimă și cardiovasculare.

Ceaiul Rooibos este un bronhodilatator, care te ajută să respiri mai bine

Frunzele de Rooibos au un antioxidant asperathen, care este un flavonoid unic, special. Acesta se găsește doar în Rooibos. Efectul său este foarte bun în prevenirea bolilor cardiovasculare, el previne îngustarea și întărirea arterelor din jurul inimii. Cercetătorii numesc asta acumularea de celule musculare netede în aortă.

În concluzie, ceaiul Rooibos previne bolile de inimă, este un agent bronhodilatator, care te ajută să respiri mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.