Acidul linoleic conjugat ajută la remodelarea corpului – Fii atent cât timp il folosești, ce avantaje și dezavantaje are!

0
206
Acidul linoleic conjugat ajută la remodelarea corpului – Fii atent cât timp il folosești, ce avantaje și dezavantaje are!

Potrivit unui studiu în domeniul nutriției s-a demonstrat că suplimentele de acid linoleic conjugat pot contribui la redistribuția țesutului adipos în organism. Acest studiu a fost prezentat la Săptămâna Bolilor Digestive de la Los Angeles, acum câțiva ani. La realizarea lui au participat 105 indivizi care sufereau de obezitate sau erau supraponderali.

Aceștia au luat o doză zilnică de 3-4 g de acid linoleic conjugat, o perioadă de 6 luni. Prin acest tratament s-au obținut rezultate vizibile, greutatea corporală s-a redus cu 5%, țesutul adipos a fost diminuat mai ales în zona membrelor inferioare și a abdomenului la femei, iar la bărbați s-a observat o scădere semnificativă a colăceilor de grăsime din zona taliei.

Acidul linoleic conjugat este un produs de care știe multă lume deoarece a fost suficient timp mediatizat și de aceea este posibil ca să fie folosit în exces sau o perioadă prea îndelungată de timp. Având în vedere faptul că s-a demonstrat și faptul că poate stimula pancreasul în eliberarea de insulină este posibil ca prin adminitrarea lui timp de câțiva ani să se dezvolte diabet zaharat. Ideea de a ne remodela corpul este grozavă dar nu cu riscul de a ne afecta sănătatea. Desigur folosirea acestui supliment o perioadă scurtă de timp nu este periculoasă dar dacă se exagerează poate fi afectat pancreasul.

Cu ajutorul acidului linoleic conjugat sportivii doresc să îți construiască masa musculară, să scape de excesul de grăsimi, să-și remodeleze corpul. Din păcate sunt studii care arată că un astfel de supliment administrat foarte mult timp sub formă de capsule poate afecta funcția pancreatică și crește riscul de diabet. Acidul linoleic conjugat se găsește în lapte, brânză, iaurt și carne (de vită și oaie) și astfel prin consumul acestor alimente el poate fi întrodus în organism în cantitate moderată, necesară corpului.

Citește și:  Afla cum se da primul ajutor in caz de degeraturi

Alte surse de acid linoleic conjugat sunt anumite categorii de semințe (ex. floarea soarelui)  și astfel poate fi introdus în dietă. Prin aportul său moderat se menține greutatea corporală și se poate urma o dietă pentru eliminarea kg în plus sau a excesului de grăsime. Faptul că ajută la arderea grăsimilor a fost demonstrat și de asemenea că poate accelera și producerea de țesut muscular. Ideea este să nu se exagereze cu administrarea de suplimente de acid linoleic conjugat deoarece apare riscul unor efecte nedorite prelungite.

Dacă se folosește în cantitate moderată se poate beneficia de numeroase avantaje ale acestui supliment nutritiv și anume: inhibă procesul prin care organismul acumulează o cantitate mare de grăsime, reduce stratul de țesut adipos din zona abdominală și a coapselor, crește masa musculară și o menține, stimulează eliberarea lipidelor în sânge, ajută în metabolismul grăsimilor, scade pofta de mâncare, poate intensifica metabolismul grăsimilor în timpul somnului, stimulează eliberarea de grăsime prin materiile fecale, reduce nivelul de trigliceride din sânge, scade colesterolul rău LDL și crește nivelul de colesterol bun HDL din sânge, ajută la scăderea în greutate și la definirea masei musculare prin sport.

Uleiul din semințe de struguri are o cantitate semnificativă de acid linoleic conjugat și puține grăsimi, poate ajuta în reducerea colesterolului din vasele de sânge, în prevenirea formării cheagurilor de sânge dar și a inflamațiilor din artere și vene.

Prin folosirea lui se previne infarctul miocardic, ateroscleroza, accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă, etc. Acidul linoleic conjugat face parte din categoria acizilor grași omega-6 și se spune că ajută și în prevenirea sau tratarea unor forme de tumori (cancer de stomac, cancer de piele sau cancer de plămâni), dar și a unor afecțiuni ori boli (osteoporoză, alergii alimentare, hipertensiunea arterială).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.