Află cum se introduc în dietă noi alimente sănătoase

0
92
Află cum se introduc în dietă noi alimente sănătoase

Fiecare om își alege alimentația în funcție de dorințele sale, dar apoi trebuie să-și asume influența acesteia asupra sănătății. Simptomele unor afecțiuni create de alimentația necorespunzătoare își pun amprenta asupra stării fizice și emoționale și de aceea indicat este să ținem cont și de sfatul specialiștilor în nutriție cu privire la ce alimente sunt ideale pentru menținerea sănătății.

Dietele au efect asupra sănătății de aceea alegerea alimentelor sănătoase este importantă și de asemenea contează și modul cum se introduc acestea în regimul zilnic. Dietele pot avea chiar putere vindecătoare și de aceea persoanele care vor să aibă organismul sănătos trebuie să aleagă alimente sănătoase recomandate de specialiști.

Modul de introducere a alimentelor în dietă trebuie să se facă treptat, deoarece poate apărea și varianta ca unul din acestea să nu fie tolerat de organism și astfel să apară simptome de dureri de cap, erupții cutanate și chiar deranj intestinal. Foarte important este și alegerea în special a alimentelor care plac persoanei ce ține dieta și care nu duc la disconfort abdominal, sunt în general bine tolerate de organismul ei.

Fructele sunt foarte importante pentru organism, trebuie crescut aportul lor în alimentație, dar alese îndeosebi acelea care au un conținut redus de zahăr. Fructele au efecte răcoritoare pentru organism și oferă multe minerale și vitamine. Cele mai recomandate sunt fructele bogate în antioxidanți: afinele, zmeura, căpșunele, kiwi, citricele, merele verzi, etc. Fructele acide ajută la reducerea drojdiilor din organism deoarece, acestea nu vor avea necesarul de zahăr pentru dezvoltarea lor. Dintre acestea fac parte: merele verzi, coacăzele, grefruitul, lămâia, portocalele, ananasul, roșiile, piersicile acre, rodiile, strugurii și altele.

Nutriționiștii spun că nu trebuie exagerat nici cu consumul de fructe deoarece cei prea mult strică, ei recomandă doar o cantitate moderată de suc de fructe. De asemenea, aportul probiotic este important și de aceea trebuie introdus iaurtul și kefirul în dietă, dar și legumele murate. Vara în special este bine să se consume multe roșii, pepene, struguri, mere verzi și fructe de pădure. Nu trebuie uitat de iaurt, nuci, avocado, semințe (care au proteine grase).

Citește și:  Ginkgo Biloba, un medicament minune pentru organism

salata

Legumele sunt sănătoase, se recomandă păstârnacul, sfecla, cartofii dulci care pot fi combinate cu verdețuri, legume verzi și legume marine. Cartofii dulci au vitamina C și E, fitochimicale, antioxidanți puternici și substanțe carotenoide care pot ajuta în combaterea efectului nociv al radicalilor liberi, proceselor inflamatorii, prevenirea și tratamentul aterosclerozei, bolii Parkinson, maladiei Alzheimer.

Păstârnacul stimulează digestia, are efect diuretic, dietetic, ajută la scăderea în greutate, în tratamentul bolilor gastrointestinale, nevrozelor, crampelor abdominale, depresiei, lipsei poftei de mâncare, spasmelor abdominale, anginei pectorale, impotenței, în eliminarea pietrelor de la rinichi.

Cerealele – de tipul orez, quinoa și hrișcă – sunt ușor de digerat, bogate în nutrienți necesari menținerii sănătății organismului. Quinoa este un superaliment, folosit mai ales de către persoanele vegane deoarece oferă multe proteine vegetale, minerale, vitamine, aminoacizi și nutrienți necesari organismului.

Quinoa are cu 70% mai mult magneziu decât grâul și reprezintă din acest motiv un aliment care reduce migrenele și relaxează vasele de sânge. Prin conținutul de vitamina B2, quinoa acționează benefic asupra metabolismului energetic al celulelor musculare și ale sistemului nervos. Nu consuma orezul cu bob scurt deoarece acesta are mult zahăr și se digeră mai greu decât orezul brun cu bobul lung!

Alimentele bogate în acizi grași Omega-3 sunt soluția pentru longevitate și prevenirea îmbătrânirii premature a organismului. Suplimentele alimentare de acizi grași Omega-3 pot acoperi lipsa acestora din alimentație și sunt importante pentru prevenirea bolilor cardiovaculare și a inflamațiilor din organism. În plus, astfel de acizi grași reduc stresul oxidativ și ajută în lupta împotriva radicalilor liberi, de aceea sunt importanți pentru tratamentul și prevenirea bolilor cronice, a diabetului zaharat de tip II, a bolii Alzheimer, artritei, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.