Ai suferit vreodată de vertij? Află cum se manifestă

0
85
Ai suferit vreodată de vertij Află cum se manifestă

Dacă ai avut la un moment dat o senzație de mișcare a mediului încojurător în raport cu tine, sau a ta în raport cu obiectele din jur, înseamnă ca ai avut stări de vertij. O astfel de senzație este rotatorie și poate fi cauzată de anumite leziuni de trunchi cerebral, infecții sau boli. Nu trebuie tratat cu indiferență deoarece astfel de simptome pot trăda alte suferințe grave.

Este important să se dea atenție la modul cum debutează astfel de stări, dacă apar brusc sau în mod progresiv. De asemenea, trebuie să se vadă dacă senzațiile se amplifică sau se schimbă prin modificarea poziției corpului. În multe cazuri pot să apară și alte simptome care pot fi create și de alte probleme de sănătate. Există situații cănd pesoana respectivă poate suferi de boli cerebrale sau boli organice cum sunt cele hematologice.

Trebuie să aveți în vedere faptul dacă faceți vreun tratament cu streptomicină sau eritromicină și să spuneți medicului acest lucru, ele pot da infecții toxice vestibulare. De asemenea, persoanele care lucrează în mediu toxic pot suferi de vertij. Cei care suferă de afecțiuni ale vederii au de asemenea simptome de vertij.

Citește și:  Cate ore de somn sunt necesare pentru a avea o sanatate buna?

Medicii spun că există doua forme de vertij, repectiv vertijul central și cel periferic. Pentru a înțelege cum se manifestă acestea vom da căteva caracteristici ale lor, dar mai ales cauzele care duc la apariția acestora. Vertijul central este produs de leziuni la trunchiul cerebral, leziuni cerebeloase sau leziuni la cordoanele posterioare medulare.

În cazul vertijului periferic este vorba despre infecții labirintice sau infecții toxice datorită administrării de streptomicină sau eritromicină. Boala Menier poate fi un factor declanșator al vertijului periferic, poate da senzație de surditate și tinitus sau ,,înfundarea˝ urechilor. Vertijul periferic poate fi cauzat si de factori semiologici, de tulburările de auz sau anumite mișcări anormale ale globilor oculari cum este nistagmus.

Vertijul are o evoluție destul de îndelungată. Persoana care suferă de vertij are senzația de nesiguranță în menținerea echilibrului, uneori este chiar în imposibilitatea de a se deplasa. De asemenea are semne clare ale unor disfuncții cerebeloase, are amețeli și stări de slăbiciune. Trebuie neapărat să meargă de urgență la spital pentru a primi consultație de specialitate și tratament corespunzător recuperării sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.