Ardeiul iute rosu este eficient in arderea grasimilor si consolidarea sistemului imunitar

0
549
Ardeiul iute rosu este eficient in arderea grasimilor si consolidarea sistemului imunitar

Ardeiul iute rosu face parte din categoria mirodeniilor si plantelor aromatice atat de preferate de oameni inca din cele mai vechi timpuri. El este folosit in gastronomie la condimentarea mancarurilor dar si in medicina populara traditionala pentru vindecarea unor boli si afectiuni. Cel mai frecvent este utilizat in tarile asiatice. In prezent este cultivat foarte mult in aproape toate tarile din zona cu clima tropicala, cu predilectie in India si Thailanda, dar si in majoritatea tarilor Europei.

Proprietatile ardeiului iute rosu

  • Ardeiul iute este apreciat pentru efectele sale deosebite inca din vremuri de demult.
  • Are proprietati antibacteriene, carminative, de vindecare a ranilor, tonice, stimulative, expectorante si altele.
  • Contine minerale, vitamine (B2, B6, C, P, E, PP), substante carotenoide, substante flavonoide, alcaloizi, etc.
  • Are capacitatea de a consolida sistemul imunitar al organismului.
  • Efectul sau benefic se manifesta asupra tuturor sistemelor corpului uman: circulator, nervos, respirator, digestiv.
  • Prin consumul de ardei iute apare o stare de bine, deoarece ajuta la producerea de endorfine (hormonul fericirii). Este suficient sa adaugi putin ardei iute la mancare si te vei simti mult mai bine, mult mai fericit.
  • Ardeiul iute rosu intensifica fluxul de sange, ajuta la dilatarea vaselor sanguine, impiedica formarea cheagurilor de sange.
  • In cantitate mare irita mucoasele si pielea. Este bine sa consumi ardei iute in cantitate redusa, astfel incat sa nu simti ca iti face rau la stomac. Unele persoane pot fi mai putin pregatite sa manance ardei iute si pot simti ca acesta le dauneaza la stomac, ca actiunea sa este prea agresiva.
  • Ardeiul iute are efect benefic asupra parului, stimuleaza cresterea firelor de par.
  • Reduce stresul, combate insomnia.
  • Ajuta la eliminarea toxinelor din corp si mai ales din colon. Prin consumul de ardei iute si alimente fierbinti apare senzatia de sete, astfel se bea mai multa apa, iar prin consumul de apa se elibereaza corpul de toxine. In scopul de a nu retine apa in organism este recomandat sa se consume putina sare, deoarece sarea provoaca retentia de lichide in corp.
  • Ardeiul iute ajuta in tratamentul celulitei. Exista creme care contin ardei iute si care intensifica arderea grasimilor si circulatia sangelui din piele, astfel se combate celulita.
  • Ardeiul iute are efect analgezic si de incalzire, ajuta in calmarea durerilor articulare, durerilor de cap, durerilor de spate si a nevralgiilor. Actioneaza asupra celulelor nervoase care dau senzatia de durere.
  • Ajuta in tratamentul unor boli ca de exemplu: artrita, sciatica.
  • Ajuta in combaterea cancerului pulmonar si pancreatic. Promoveaza distrugerea celulelor cancerigene fara a afecta celulele sanatoase.
  • Este un bun remediu impotriva obezitatii, ajuta la scaderea in greutate, prin capacitatea sa de a dizolva grasimile. Prin consumul in exces de ardei iute rosu se poate irita stomacul desi se intensifica arderea grasimilor. Acest efect de combatere a grasimilor se datoreaza unei substante ce se gaseste in ardei iute si care este cunoscuta cu numele de capsaicina. Pentru a se administra aceasta substanta in corp specialistii nu recomanda sa se consume mult ardei iute ci sa se recurga la un supliment alimentar ce contine capsaicina si care ofera o cantitate mai mare din aceasta substanta miraculoasa decat se gaseste in leguma iute. Suplimentele alimentare constau in niste capsule ce au un produs ultra-concentrat de ardei iute si care nu are miros si gust, nu provoaca iritatii si arsuri la nivelul tractului gastro-intestinal. De asemenea substanta respectiva nu irita nici mucoasa bucala, nici sistemul digestiv.
  • Ardeiul iute nu trebuie mancat de persoane care sufera de gastrita, ulcer, enterita, boli ale tractului gastro-intestinal.
Citește și:  Germeni de mustar, hrana vie pentru organism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.