Ozonul este un element chimic care a demonstrat în repetate rânduri beneficiile pe care le are asupra sănătății organismului și tocmai din acest motiv este utilizat în diverse terapii complementare și alternative de tratare a bolilor. Datorită funcțiilor sale antibacteriene, antiinflamatoare și detoxifiante, ozonul medical ajută la curățarea sângelui și combaterea celulelor afectate, iar autohemoterapia reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de administrare. Vino la Quantica 720 dacă ești în căutarea unei clinici care practică proceduri de autohemoterapie in Bucuresti!
Ce înseamnă autohemoterapie?
Autohemoterapia sau autohemotransfuzia este o modalitate de administrare a ozonului în organism printr-o cantitate de sânge care este recoltat, tratat și reinjectat. În funcție de situația și nevoile pacientului, sângele este reintrodus în organism fie pe cale intravenoasă, fie subcutanat, tratarea sa cu alte substanțe fiind opțională.
Când este indicată autohemoterapia cu ozon?
Ozonul este una dintre substanțele medicinale care și-au demonstrat eficacitatea de-a lungul a sute de ani de utilizare și poate servi drept soluție de tratament în combaterea a diferite boli. Există mai multe modalități de administrare a acestuia în organism, însă autohemoterapia este printre cele mai rapide și eficiente, dat fiind faptul că se acționează la nivelul sistemului circulator.
Această terapie se recomandă pentru pacienții care se confruntă cu probleme dermatologice severe, fiind o soluție eficientă în tratarea acneei, eczemelor și a altor afecțiuni ale pielii, susținând procesul de curățare și vindecare a țesuturilor afectate.
În cazul pacienților care se luptă cu infecții recurente, curățarea sângelui cu ajutorul ozonului se dovedește a fi o soluție optimă, dat fiind efectul antibacterian și antiinflamator al acestui gaz, dar și faptul că susține întărirea sistemului imunitar.
Afecțiunile autoimune, dar și alergiile, pot fi tratate cu ajutorul autohemoterapiei pentru că susține funcționarea sistemului imunitar și diminuează severitatea simptomelor cauzate de inflamația prezentă în corp.
Ce diferențe sunt între autohemoterapia minoră și autohemoterapia majoră?
În funcție de starea și nevoile pacientului medicul specialist va stabili dacă este nevoie de efectuarea unei terapii cu ozon minoră sau majoră. Diferența principală între cele două abordări o reprezintă modul în care este prelucrat sângele după prelevare.
În cazul autohemoterapiei majore, cca. 250-300 ml de sânge este recoltat de la pacient, urmând ca acesta să fie tratat cu diverse concentrații de ozon, iar mai apoi să fie reintrodus în organism pe cale intravenoasă. Sângele este curățat, alcalinizat și îmbogățit cu nutrienți, ceea ce va ajuta la restabilizarea tuturor funcțiilor vitale din organism.
Autohemoterapia minoră presupune prelevarea unei cantități mult mai mici de sânge, maximum 15 ml, care va fi îmbogățit cu o cantitate mică de ozon. Acesta este reinjectat în corp la nivel muscular și are ca principal scop stimularea și întărirea sistemului imunitar, funcționând ca un autovaccin. Procedura este indicată în cazul pacienților care se confruntă cu gripe, viroze, infecții virale, alergii, inflamații și durere localizată.
Unde poți face autohemoterapie în București?
Autohemoterapia minoră poate fi efectuată frecvent ca măsură de prevenție împotriva împotriva tratării anumitor boli, în timp ce terapia majoră este recomandată ca soluție adjuvantă de tratament pentru afecțiuni severe. Oricare ar fi motivul pentru care îți dorești să beneficiezi de această procedură, clinica Quantica 720 te așteaptă cu un portofoliu vast de servicii profesionale și o echipă de specialiști dedicați care vor face tot ce este nevoie pentru a te ajuta să îți îmbunătățești starea generală de sănătate și de bine.
Pentru a-ț face o programare trebuie doar să completezi formularul disponibil pe site cu datele solicitate și un mesaj adițional, iar un membru al echipei te va contacta în scurt timp pentru a-ți oferi toate informațiile necesare.