Beneficiile aminoacidului valina pentru organism

0
1743
Beneficiile aminoacidului valina pentru organism

Efectul de stimulare al valinei este important pentru mușchi și țesuturi. Acest aminoacid este cu lanț ramificat deci face parte din categoria acelor aminoacizi ce pot fi utilizați ca sursă de energie pentru țesutul muscular. Se ia împreună cu L-leucina și L-izoleucina, care sunt de asemenea aminoacizi cu lanțuri ramificate. Astfel efectul lor este foarte bun pentru ameliorarea durerilor musculare, reducerea nervozității, insomniei, creșterea forței și rezistenței fizice, etc. Valina se găsește în țesutul muscular dar nu este sintetizată de organism.

Acest aminaocid ajută la refacerea țesuturilor, la creșterea și sinteza acestora, la menținerea nivelului corespunzător de azot în sânge, la creșterea energiei musculare. De asemenea, valina reglează procesele neuronale, calmează stările de nervozitate și contribuie la metabolismul mușchilor.

Având în vedere faptul că acest aminoacid nu este sintetizat de organism, el trebuie introdus prin alimentele care il conțin. Valina se găsește în anumite produse alimentare care trebuie să facă parte din dieta zilnică și anume: produse lactate, arahide, ciuperci, carne, proteine din soia, ouă, orez, ovăz, nuci, alune, pește, cereale, fasole, susan.

Alte surse de valină sunt: albușul de ou sub formă de praf, spirulina, peștele cod, carnea de pește alb, parmezanul, laptele praf degresat, brânza elvețiană, pătrunjelul uscat, carnea de mânzat, cerealele, găbenușul de ou uscat, carnea de miel, făina de soia, friptura de miel, carnea de vită, cascavalul, semințele de bostan și altele.

valina

Valina nu trebuie consumată în exces deoarece poate da chiar și halucinații în cazuri foarte grave.

Citește și:  Zone reflexogene pentru tratamentul arsurilor la stomac

Corpul nostru are nevoie de 10 aminoacizi esențiali (ex. triptofan, lizină, leucină, fenilalanină) din care face parte și valina, astfel funcțiile organismului sunt realizate normal. Când un aminoacid este declarat ca fiind esențial este vorba și de faptul că organismul nu-l poate produce și de aceea trebuie să fie administrat prin alimentele sau suplimentele alimentare ce îl conțin.

Valina are un rol important în formarea țesuturilor, în vindecarea acestora, în realizarea metabolismului muscular și menținerea echilibrului de azot în sânge. În concluzie, acest aminoacid este esențial pentru sănătate, dar și un bun remediu în tratamentul unor boli. Este recomandat mai ales în cazuri de boli ale vezicii biliare și ficatului, dar și afecțiuni musculare. Are capacitatea de a corecta deficitul de aminoacizi care apare la persoanele care consumă droguri.

Valina menține sănătatea mușchilor. Este un aminoacid folosit de culturiști deoarece prin asociere cu alți doi aminaocizi – izoleucină și leucină – poate contribui la creșterea masei musculare. De asemenea, valina oferă un plus de energie în organism, reface țesutul muscular, contribuie la vindecarea rănilor, combate stările de nervozitate, stres, insomnie, îmbunătățește forța fizică, reglează nivelul de azot în organism, îmbunătățește metabolismul și sistemul imuniatr al organismului. În plus suplimentele de leucină, valină și izoleucină ajută la reducerea durerilor musculare. Ele sunt folosite de sportivi după antrenamente dure sau care au realizat exercizii fizice intense o perioadă îndelungată de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.