Care sunt cele mai bune cure de slăbire pe bază de tărâțe?

0
236

Tărâțea de ovăz este folosită în special ca furaj pentru vite însă beneficiile sale în cure de slăbire sunt extraordinare de aceea este utilizată de mulți oameni, ca produs util în eliminarea kg în plus. Cercetătorii au demonstrat deja că tărâțea este foarte sănătoasă pentru organism, mai ales pentru tractul intestinal, previne cancerul de rect și de colon, scade indicele glicemic și deci ajută în tratamentul diabetului.

Tărâțe de ovăz, Foto: lifehack.org
Tărâțe de ovăz, Foto: lifehack.org

Tărâțea de ovăz are numeroase proteine, minerale și vitamine, hidrați de carbon și fibre. Conține magneziu, sodiu, fosfor, seleniu, fier, calciu, caroten, vitamina D, B1 și PP. Fulgii din tărâțe de ovăz ajută în cazuri de obezitate, sunt utilizați în dietele pentru slăbit. Ovăzul este o cereală care este eficientă în cazuri de impotență și sterilitate, are efect ușor excitant. Ovăzul este și un excelent tonic pentru sistemul nervos, combate stresul, stările de nervi, durerile de cap, ajută la creșterea rezistenței organismului în caz de efort. Are capacitata de a stimula activitatea intestinală, de a reduce nivelul de colesterol din sânge, de a trata insomnia, astenia, nevralgiile intercostale și litiaza urinară.

Fibrele din tărâțe sunt excelente pentru scăderea în greutate deoarece creează senzația de sațietate fără a mânca prea mult și în plus oferă și energie corpului. În plus sunt ușor digerabile, elimină foarte bine toxinele din intestine și din întregul organism, îmbunătățesc performanța fizică, reduc absorbția de grăsimi, scad nivelul de colesterol, normalizează funcțiile colonului și ale tractului digestiv.

Tărâțea de ovăz este folosită și în dieta Dukan care este foarte eficientă pentru scăderea în greutate. Acest aliment este o parte din ingredientele ce alcătuiesc această dietă și este foarte important pentru sănătate și pentru nutriție. Se poate cumpăra din supermarket sau de la oameni în piață și reprezintă și un produs foarte bun pentru prevenirea diabetului și a obezității. Medicii specialiști gastroenterologi recomandă tărâțea de ovăz pentru menținerea sănătății tractului digestiv, pentru că este un remediu mult mai bun decât numeroase medicamente pentru stimularea digestiei și prevenirea bolilor acestui sistem.

Tărâțea de grâu, Foto: dietadukana.net.pl
Tărâțea de grâu, Foto: dietadukana.net.pl

Tărâțea de grâu este bogată în vitamine și minerale, mai ales în vitamina A, B, E, beta-caroten, potasiu, magneziu, mangan, sodiu, cupru, fier, iod, cobalt. Tărâțea de grâu conține o mare varietate de vitamine din complexul B și anume B1, B2, B3, B5, B6, B8 și B9. Regenerează activitatea intestinală deoarece este bogată în fibre și aminoacizi. Are acțiune digestivă, reglează activitatea tractului gastro-intestinal, a sistemului muscular, cardiovascular și nervos. Fulgii de tărâțe de grâu ajută la menținerea sănătății colonului, la prevenirea cancerului acestui organ, la eliminarea toxinelor din organism, în tratamentul dischineziei biliare, bolilor ficatului, litiazei biliare, afecțiunilor bilei, vezicii biliare, restabilirea activității sexuale la bărbați, calmarea stărilor de nervi și creșterea imunității organismului.

Fulgii de tărâțe de grâu sunt recomandați în dietele pentru scăderea în greutate, reduc absorbția de grăsimi și acumularea acestora în organism, cu ajutorul lichidelor se umflă în stomac, creează senzația de sațietate fără a mânca în exces și astfel oferă un număr mic de calorii. De asemenea fibrele din fulgii acestui produs scad nivelul de glucoză din sânge și pot face parte din dieta persoanelor care suferă de diabet. Tărâțea trebuie inclusă în alimentația zilnică, dar nu în exces ci în cantitate moderată, deoarece previne ateroscleroza, aritmia, accidentul vascular cerebral, tahicardia, bolile circulatorii coronariene și infarctul miocardic. Cea mai simplă dietă cu tărâțe de grâu este cea în care se consumă la fiecare masă o lingură din acest produs și se bea un pahar cu apă plată. După 7 zile de tratament se repetă dieta dar cu 2 linguri de tărâțe în loc de una. În paralel se consumă alimente dietetice, care ajută și ele la menținerea greutății sub control.

Cura cu tărâțe de grâu este foarte bună pentru tratamentul obezității, bolilor de piele, litiazei biliare, constipației, cancerului, oboselii, epuizării, bolilor nervoase, capacității reduse la efort, deficitului de minerale, mai ales de calciu și magneziu, bolilor de colon și avitaminozelor. Se consumă în fiecare zi câte 1-2 linguri de tărâțe de grâu cu un pahar de apă și o linguriță de miere. Se poate pune în mâncare, în supe, diferite preparate culinare.

Cura de tărâțe de grâu se poate face și altfel, folosind maceratul din tărâțe de grâu. Se pune o lingură de tărâțe de grâu într-un pahar de apă și se lasă să stea câteva ore. Se poate pune tărâțea în apă seara și să se consume dimineața. Se bea apa de la tărâțe și se mănâncă și ce a rămas pe fundul paharului. Acest tratamnet se face zilnic, timp de o lună sau chiar mai mult. Ajută la detoxifierea intestinelor și a întregului organism, la remineralizarea și vitaminizarea corpului, la vindecarea constipației, combaterea stresului, obezității, flebitei, tromboflebitei, vericelor, intoxicațiilor, la reducerea ingrășării neuniforme și a afecțiunilor nervoase.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ