Înfășarea constă în fixarea pansamentului pe plagă cu ajutorul feșelor, cele mai bune fiind din bumbac, dar există și din tifon, pânză sau alte materiale. Dimensiunea feșei este între 5-25 cm lățime și 5-20 m lungime. Înfășarea se face corect după anumite reguli.
Înfășarea membrelor se face începând de la extremitatea lor. Turele feșei trebuie să acopere pe cele precedente și să nu se desfacă una de alta, să nu prezinte încrețituri, să nu fie prea strânse (să provoace dureri), sau prea largi (să se descopere plaga). Capătul feței, nodul se leagă fără să fie pe rana bolnavului.
Tehnicile de înfășurare se realizează pe regiuni ale corpului. Înfășarea în calotă a capului acoperă întreaga boltă craniană. Fașa se trece în jurul capului, deasupra sprâncenelor, lăsând libere pavilioanele auriculare, apoi se acoperă bolta craniană cu ture oblice fixate cu ture circulare de fașă. Pansamentul monocular (sau la ochi) se face prin metoda următoare: fașa se trece în jurul capului cu ture circulare, apoi cu ture oblice peste un ochi, aducând fașa sub ureche, apoi o tură orizontală pe frunte, apoi oblic, repetând până la acoperirea ochiului.
Pansamentul binocular (la ambii ochi) se face la fel ca la pansamentul monocular, însă în loc de turele orizontale, fașa se duce oblic peste al doilea ochi încrucișându-se turele deasupra nasului (ca un spic) și se evită acoperirea urechilor.
La gât, pansarea pentru partea superioară a acestuia constă în aplicarea fașei în ture circulare și oblice în jurul creștetului capului și a cefei. Pentru partea inferioară, sau pentru pansarea în întregime, turele circulare din jurul capului și a gâtului pot fi completate cu ture în cruce pe spate, care se trec pe sub axilă.
La torace se înfășoară partea inferioară, se fac în sus ture circulare sau spirală până la axilă și se sprijină de bretelele trase peste umăr sau pansamentul în opturi care trece și peste ambii umeri. Sânul se înfășoară de la partea inferioară a toracelui prin aplicarea pansamentului în spic. Fașa este dusă sub axile peste umărul din partea sănătoasă, iar umărul din partea sânului bolnav rămâne liber.
În cazul în care se pansează ambii sâni, îndoirea spirelor se face pe ambele părți, acoperind ambii sâni. Pentru umăr și axilă se aplică fașa în opturi astfel ca ea să formeze un fel de spic pe umăr și se începe de la nivelul sternului, iar turele trec pe sub axila brațului sănătos, ori se poate începe la nivelul claviculei, iar bucla optului apare în jurul gâtului.
Pentru mână și degetele măinii fașa se fixează prin patru ture circulare la nivelul articulației pumnului, apoi ea se duce oblic pe dosul mâinii și se acoperă degetul prin ture în spirală. Pentru degetul mic și police se aplică înfășarea în spic, dacă este cazul se aplică și vârful lui. La mână se face de obicei pansamentul în opt, fixat pe articulația pumnului sau în formă de mânușă, lăsând fie degetele 2-5 împreună, fie izolate (cu o compresă de tifon), fie separate fiecare.
La picioare, degetele se înfășoară la fel ca la înfășarea degetelor de la mână, fixarea feșei se face în regiunea supramaleolară. Antebrațul, brațul, gamba și coapsa se pansează cu fașa în spirală sau în spic. La cot și genunchi înfășarea se face în evantai și se execută cu articulația semiflectată. Când membrul este în extensie înfășarea se face în formă de opt.
Pentru regiunea inghinală și fesieră înfășarea se face în formă de spic, iar fixarea se face printr-o tură de fașă în jurul abdomenului, deasupra cretelor iliace, apoi fașa se duce oblic peste regiunea inghinală, se duce apoi în jurul coapsei pe fața internă și se încrucișează ramura oblică a feșei deasupra zonei lezate, trecând pe partea apusă, iar turele se fac de jos în sus. Pentru zona fesieră se aplică același procedeu iar încrucișarea ramurilor spicului se face deasupra zonei feselor.