Ce alimente sunt recomandate nativilor din zodia Sagetator?

0
459
Ce alimente sunt recomandate nativilor din zodia Sagetator

Sagetatorul este un semn de foc, de aceea se spune ca se bucura de multa energie si de o mare vitalitate. Cei nascuti in Sagetator sunt optimisti, generosi, deschisi la minte si extraordinar de fermecatori. Nativii sunt guvernati de planeta Jupiter, sunt increzatori in fortele proprii, pozitivi, cauta mereu sensul vietii si implinirea personala, stiu sa se bucure de toate cu exuberanta. Nativii sunt mereu preocupati sa-si imbogateasca cunostiintele, sa-si extinda orizonturile si uneori chiar sa exagereze cu aceasta tendinta de a sti totul si astfel pot avea uneori o atitudine putin aroganta fata de mediul inconjurator.

Semnul Sagetatorului este de foc ceea ce explica fluxul mare de energie al nativilor, faptul ca sunt mereu plini de avant si entuziasmul atat de mare ce de multe ori ii molipseste si pe ceilalti din jur. Astfel de persoane nascute in zodia Sagetator, sunt in general oameni iubitori si mult prea sociabili, toleranti, extrem de vorbareti, inventivi si ambitiosi, cu initiativa de a dezvolta usor proiecte noi, unele chiar foarte complexe, astfel incat de multe ori dau impresia ca sunt impulsivi si oarecum nechibzuiti. Sunt curajosi, aventurieri, au capacitatea de a amuza si de a distra pe altii, iubesc starea buna de spirit, filtrul si contactul social cu cei din jur, dar sunt atrasi si de spiritualitate, fiind dornici de a explora toate nivelurile acesteia.

Desi se spune ca au o mare vitalitate, aceasta nu inseamna ca nu se pot si imbolnavi. Mai mult decat atat se spune ca au o predispozitie la accidente, insa conform statisticilor multi dintre nativii zodiei au trait mult, au fost centenari.

Oamenii nascuti sub acest semn zodiacal se pot imbolnavi de ficat – acest organ fiind unul din punctele lor slabe. De asemenea sagetatorii au si alte puncte slabe – sistemul nervos si sistemul circulator.

Dieta nativilor din zodia Sagetator

Baza acestei diete sunt legumele, supele de legume si cerealele. Alimentele trebuie sa fie bogate in microelemente si vitamine, mai ales complexul B si vitamina C. De asemenea dieta este bine sa contina fructe, cele mai recomandate pentru sagetatori fiind merele, caisele, piersicile si mango.

Acesti nativi pot deveni destul de usor dependenti de alcool, de aceea este bine sa elimine alcoolul din alimentatie.

Dieta trebuie sa contina putine alimente de origine animala si pe cat posibil sarace in grasimi. Acestor nativi le place sa manance, sunt gurmanzi si de aceea de multe ori din cauza grasimilor pot dezvolta afectiuni ale ficatului si probleme circulatorii datorita ingrosarii vaselor de sange. Dieta trebuie sa contina foarte putina carne grasa, de asemenea trebuie limitat si consumul de carne de vita si de porc, sau cel mai bine acestea sa fie inlocuite cu peste si fructe de mare. Foarte bine ar fi si daca grasimile animale ar fi inlocuite cu ulei vegetal.

Citește și:  Tehnici de alergare – Sport, plăcere, stil de viață sănătos

Nu sunt recomandate preparatele sarate si condimentate intens. Laptele si produsele lactate sunt indicate pentru ca au un continut semnificativ de calciu.

Legumele si leguminoasele trebuie sa faca parte din dieta, pentru ca au vitamine, minerale si o multime de proteine. Din categoria leguminoaselor trebuie folosite soia, mazarea si fasolea – acestea au multe proteine si un continut caloric scazut. Cele mai importante legume si plante care trebuie sa faca parte din alimentatie sunt varza alba cruda, sparanghelul, troscotul, podbalul, urzica si castravetii, pentru ca au o cantitate semnificativa de siliciu util nativilor din aceasta zodie.

Pentru mentinerea greutatii normale, combaterea obezitatii, imbunatatirea memoriei, a puterii de concentrare, reglarea metabolismului celular si prevenirea incarcarii ficatului este bine ca alimentele sa fie bogate in clorura de potasiu si dioxid de siliciu.

Exemplu de meniu pentru dieta nativilor in zodia Sagetator

  • La micul dejun se poate servi o portie de 30 g fulgi de ovaz fierti sau muiati in 100 ml lapte cu continut redus de grasimi. Laptele poate fi inlocuit cu iaurt sau chefir. De asemenea se poate alege si varianta alcatuita din 40 g fasole fiarta, o felie de paine prajita si un fruct la alegere (mar, caise, piersici, mango).
  • La pranz se serveste un iaurt, 75 g branza de vaci, cu un castravete taiat felii subtiri si putin curry. Poate fi aleasa si varianta cu 50 g carne fiarta de pui fara grasimi si pielita, cu sos de legume si curry, iar ca desert o piersica sau o banana.
  • La cina se mananca 250 g carne fiarta de pui cu garnitura de orez fiert si salata mixta de legume asezonata cu putin ulei de masline, sare si zeama de lamaie.

In cursul zilei se bea apa plata, mai putin indicate sunt bauturile carbogazoase. De asemenea se poate potoli setea cu ceaiuri de plante medicinale sau cu ceai verde neindulcit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.